فرشاد خلعت بری

در پاسخ به جوابیه جناب آقای دکتر عزتی پور وکیل محترم دادگستری در خصوص اظهارات جناب آقای جندقی ریاست محترم کانون وکلای دادگستری مرکز که به صورت  گلچین شده صورت گرفته و به تمام اظهارت ایشان پاسخی نداده اند برای روشن شدن اذهان خوانندگان و مشارالیه موارد ذیل را به عرض می رسانم:

1)اینکه اشاره فرمودید استقلال به معنی تفکیک و جدائی از دادگستری نیست بلکه به معنای مدار قانون است باید تاملی مجدد به اظهارات ریاست محترم کانون وکلاء داشته باشید و به این پرسش نیز پاسخ میدادید که مرکز امور مشاوران حقوقی با توجه به وظایفی که در اصول 156 و 158 قانون اساسی برای قوه قضائیه احصاء شده   بر پایه کدام مدار قانون تشکیل گردید ؟ وآیا با وجود  کانونهای وکلای دادگستری  نیازی به ایجاد  مرکز مشاوران حقوقی وجود داشته است؟ شما در اظهاراتتان تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب سال 1376 را نشانه عدم استقلال کانونهای وکلاء اعلام نمودید که از این استنادتان حسن استفاده را نموده و از شما می پرسم که با توجه به وجود این ماده قانونی آیا باز هم نیازی به تشکیل مرکز مشاوران بوده است؟ سئوالی که تاکنون هیچ مقامی به آن پاسخ روشنی نداده است.چرا که بر اساس قانون مذکور تعیین ظرفیت پذیرش متقاضیان ورود به حرفه وکالت بر عهده کمیسیونی است که اکثریت آن بر عهده مقامات قوه قضائیه است پس به راحتی حاکمیت این اختیار را داشته  به هر تعداد که خواسته واحساس نیاز کند کانونهای وکلاء را به پذیرش ملزم نماید و مانع امساک نهاد وکالت(به ادعای مسئولین مرکز مشاوران) در ورود فارغ التحصیلان حقوق به این حرفه گردد.

هر چند باید بخش عظیمی از ایراد  را به دولت اصلاحات که خود را مبشر جامعه مدنی می دانست منتسب نمود چراکه با گنجاندن ماده 187 در برنامه سوم توسعه..... به ایجاد تشکیلات موازی با نهاد مدنی کانون وکلاء اقدام کرد ودر کارنامه عمکرد خود به ثبت رساند و با این اقدام لطمات جبران ناپذیری را به حقوق ملت وارد نمود که مجال  بحث در این نوشته نمی باشد.

ای کاش به این پرسش نیز پاسخ شفاف میدادید که بعد از پایان برنامه سوم، اجرای این ماده وپذیرش وکیل بر پایه کدام مدار قانون صورت گرفت؟!چرا که قانونگذار در برنامه چهارم توسعه هر کجا خواسته ضابطه ای از برنامه سوم ادامه دهد صریحا" آن را ذکر کرده که درباره ماده 187 چنین کاری نکرده است(نقل از اظهارات ریاست اسکودا در همان مصاحبه مطبوعاتی که لازم بود جناب عزتی پور مصاحبه را به طور تمام و کمال ملاحظه می فرمودند).

2)اینکه اشاره نمودید  قبل از استقلال کانون امتحان وکالت، اعطای پروانه و تصدیق آن زیر نظر وزیر دادگستری انجام می گرفته و همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 1376 کانونهای وکلاء تحت مدیریت قوه قضائیه بوده اند  کسی منکر آن نبوده و نیست ولی آیا به این دلیل که در گذشته به این نحو بوده بجای پیشرفت و به روز شدن و با زمان حرکت نمودن باید به گذشته بازگشت؟چرا به بررسی علت تصویب لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در سال 1331 و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت در سال 1376 و نیازهای آن زمان توجهی نمی کنید.

3)به مواردی اشاره نمودید که به نظر شما مصادیق عدم استقلال کانون ها ی وکلاء است که به نظر بنده موارد مذکور بیشتر مصادیق نظارت است نه عدم استقلال. و کلای دادگستری با نظارت مشکلی نداشته و ندارند آنچه زیبنده نهاد و حرفه وکالت نیست دخالت است.هر چند با تائید صلاحیت کاندیداهای هیات مدیره هر کانون توسط دادگاه انتظامی قضات این استقلال تاحدودی خدشه دار شده است اما تا به امروز کانونهای وکلای دادگستری نسبت به آن تمکین نموده  و می کنند .

استقلال کانون وکلاء و وکیل در ماده 17 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری  متجلی است که هیچ وکیلی را نمیتوان از شغل وکالت معلق یا ممنوع کرد مگر به حکم قطعی دادگاه انتظامی کانون .

حال اینکه عده ای این ماده و سایر مواد قانونی مرتبط  را به معنی استقلال تعبیر نمی کنند نظر شخصی آنان است و کانون وکلاء و اعضای آن معتقد به این استقلال بوده و به همین خاطر بر خود بالیده و به آن بسنده کرد ه اند که متاسفانه افرادی تاب تحمل تا همین مقدار را نیز  نداشته و در صدد خدشه و ضربه به آن هستند که آخرین نشانه آن آئین نامه اجرائی لایحه استقلال کانون های وکلای دادگستری مصوب خرداد1388 است که به لطف ریاست محترم قوه قضائیه تاکنون معلق مانده است.

4)جنابعالی اظهارات ریاست محترم کانون وکلاء را ناشی از تلخکامی و کج اندیشی دانسته و وی را کسی دانسته اید که الفبای حقوق را نمی داند  هر چند بنده کوچکتر آز آنم که به دفاع از ایشان بپردازم چرا که وی مطمئنا" بی نیاز از این امر بوده ولی به عنوان عضوی از جامعه کانون و کلاء عرض می کنم: شما که اظهارات ایشان را توهین تلقی نموده و به خاطر شرایط سنی ، از تعقیب جزائی وی خودداری نمودید آیا عبارات فوق توهین نیست؟ شما به کسی می گوئید  الفبای حقوق را نمیداند که  بیش از پنجاه سال پیش وارد دانشکده حقوق شده یعنی سالهائی که حضرتعالی یا به دنیا نیامده بودید و یا دوران کودکی خود را سپری می کردید ونزد اساتیدی تلمذ نموده که بنده وجنابعالی فقط افتخار استفاده از آثار آنان و یا شاگردان آنان را داشته ایم. پس به کار بردن این الفاظ زیبنده شما استاد محترم نمی باشد.

5)این واقعیتی است که اکثریت قریب به اتفاقاعضای محترم آن مرکز(نه همه آنان)  به دلیل عدم موفقیت در ورود به کانونهای وکلاء مجبور به عضویت در آن مرکز شده اند و قضات دادگستری نیز به دلیل محدودیتهای قانونی موجودایضا".

در پایان  باید به این واقعیت اذعان واعتراف کنیم که فلسفه ایجاد مرکز مشاوران حقوقی نه اشتغال فارغ التحصیلان حقوق بوده و نه رفع نقیصه خدمات حقوقی ناشی از کمبود وکیل. چراکه به دلایلی

 که در بند (1) این مطلب به آن اشاره شد با وجود نهاد وکالت و اکثریت آراء قوه قضائیه در خصوص تصمیم گیری درباره پذیرش متقاضیان حرفه وکالت نیازی به ماده 187 نبوده است مگرآنکه باوجود

این اکثریت باز امکان  گذر از آزمون کانونهای وکلای دادگستری و ورود عده ای به حرفه وکالت  وجود نداشته  است .که اینچنین نیز بوده است.

آنچه گفته شد درمقام  عناد با عزیزان ودوستان وکیلمان در مرکز مشاوران حقوقی قوه قضائیه  نبوده ونیست.امیدوارم توانسته باشم به این نیت نائل شوم.

                                                

 فرشاد خلعت بری عضو کانون وکلای دادگستری مرکز

 

 

                                                                                                       

                                                                                

کد خبر 156008

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
    3 0
    درود بر شما جناب خلعتبری و این نکته ای بدیهی و غیر قابل انکار است که کسانی عضو مرکز مشاورانند که در امتحان کانون قبول نشده اند البته افرادی هم به دلیل مدرک کارشناسی غیر مرتبط و این نکته ای نیست که کسی توان انکار آن را داشته باشد حسبنا الله و نعم الوکیل
  • یک وکیل IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
    2 3
    فساد در کانون وکلا موجب تشکیل مرکز مشاوران شد.دلیلش نیز عدم نظارت بودو این حقیقتی است که هرجا نظارت نداشته باشد فساد حاکم میشود.هنوز فراموشم نمیشود بخاطر جابجایی پولی را خواستند که تونایی پرداخت را نداشتم همان سال در آزمون مرکز مشاوران شرکت و در تهران قبول شدم ومنت کانون را هم نداشتم.
  • ابوذر IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
    3 1
    من یکی از اعضای مرکز مشاوران هستم وبرای هر دو تشکیلات احترام قائلم تشکر می کنم از نویسنده که با وقار و متانت پاسخ هممکارم را داده اند و عذر خواهی می کنم ار ادبیاتی که ایشان در باره رئیس کانون وکلاءبه کار بردند بهتر است انتقادات توسط یک حقوقدان با عبارات و استنادات حقوقی انجام شود نه به توهین و هتاکی. شاید به واقع اکر قوه قضائیه نظرش را به کانونهای وکلا تحمیل می کرد امروز شاهد این مسائل نبودیم.باز از اینکه عبارات به حقی را نوشتید سپاسگزارم
  • فرامرز IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
    2 0
    واقعا" بر پایه کدام مدار قانون؟ سئوالی که آقای حجازی هیج وقت به آن پاسخ شفاف نداد و به انحاء مختلف و با مغلطه از آن گذشت. امیدواریم جناب مومنی پاسخ مناسب بدهند.من در سال 82 پروانه ام را از مرکز مشاوران گرفتم ولی به دلیل بی احترامیهای موجود از خیرش گذشتم.
  • مریم IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
    2 1
    آقای خلعت بری نیاز به این نبود که بفرمائید اظهاراتتان در مقام عناد نبوده است.هیج یک از عبارات شما نه بوی عناد میدهد نه بی ادبی سپاس از توجهتان
  • وکیل الرعایا IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
    2 1
    من هردو مطلب را خواندم.پاسخ آقای عزتی پور بر پایه مصادیق قانونی بودو از بی احترامی آقای جندقی نیز صرفنظر کرده بودند.آقای خلعت بری بجای پاسخ ویا پذیرش نکات مثبت سوالی رامطرح کردند مبنی بر عدم قانونمداری مرکزمشاوران دراجرای قانون. اولا سوال را با سوال جواب ندهید. ثانیا درپاسخ به سوالتان :مرکز مشاوران بر پایه و مدار ماده 187 قانون توسعه پنج ساله قوام یافته است. طبیعیست درجریان کارها انتقاداتی برآن باشد اما بهرحال براساس اصل قانون اساسی به تصویب مجلس وسپس شورای نگهبان رسیده است.
  • وکیل الرعایا IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
    0 2
    ثالثا:بی توجهی به مصالح نظام و فروش انتقالی دفاتر وهزینه های غیر متعارف از ایرادات کانون بوده که تاکنون کسی بدان رسیدگی نکرده است
  • وکیل IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۹
    3 1
    جناب وکیل پولی که از شما مطالبه شده نشانه فساد کانون نیست کانون وکلا از هیچ جائی غیر از پولی که وکلاء به آن پرداخت میکنند تامین مالی نمی شود اگر نمیدانید بدانید ساختمان کانون در یک واحد کوچکی در طبقه هشتم ساختمان 250 خیابان سعدی مستقر بود و این ساختمان در خیابان زاگرس با همین پول وکلاء که بابت انتقال داده اند ساخته شده است. البته منظورمان این نیست که در کانون اشکال و ایراد وجود ندارد ولی این ایرادات با خدشه به استقلال آن قابل حل نمی باشد.
  • بدون نام US ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۹
    2 0
    چگونه است ، در حالیکه که رعایت ادب و نزاکت و احترام به همکاران از اصول اولیه حرفه وکالت است ، از جانب برخی از وکلا این چنین نادیده گرفته می شود!!!!!!!!جناب آقای خلعتبری از این که در نهایت ادب و احترام پاسخ اظهارات بی اساس آقای دکتر عزتی پور را دادید کمال تشکر را دارم .من همیشه از نوشته ها و مقالات مفیدو پر محتوای شما بهره می برم. موفق باشید و سربلند
  • سعید IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
    1 1
    مطالب آقایان جندقی و عزتی پور را خواندم. انصاف بدهید که آقای جندقی احساسی سخن گفتند و از باب عصبانیت تندروی هایی کرده اند اما آقای عزتی پور معقول تر پاسخ داده اند.
  • علی IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۶
    1 1
    واقعا حرف درستیه که هرکس در کانون وکلا قبول نشده رفته مرکز مشاوران وکیل!!! شده متاسفانه بیشتر این افرادهم دارای مدرک حقوق نیستند.
  • شادی IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۶
    3 7
    در آزمونهای وکالت شرط معدل را قرار بدید و دارای اولویت باشه تا هر بی سوادی وکیل نشه
  • زنگنه IR ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
    2 1
    به نظر بنده هر جه زود تر تکلیف ما را روشن کنید و یا ادغام کنید یا ادغام نکنید ولی به مدت 3 سالی ادغام نشود و مرکز مشاوران حقوقی امتحان بگیرد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین