خشونت روانی علیه مردها؛ معضلی که دیده نمی‌شود

ایسنا نوشت: یک دکترای روانشناس تربیتی گفت: عدم توجه به مردان در زندگی مشترک باعث می‌شود که آنان مورد خشونت روانی پنهان قرار گیرند و این امر یک معضل بزرگ است چراکه آن گونه که به خشونت علیه زنان توجه می‌کنیم به خشونت علیه مردان بی توجهیم.

دکتر عفت آی در رابطه با این موضوع که آیا مردان نیز مورد خشونت خانگی قرار می‌گیرند، افزود: این مورد نیز در جامعه بسیار زیاد است؛ به خصوص اکنون که فشار اقتصادی و اجتماعی بر روی مردان بسیار زیاد است.

وی افزود: برخی از بانوان نیز به دلیل درک پایین‌ به همسرشان می‌گویند که تو مرد هستی؛ بنابراین این کار را باید انجام دهی و بدن توجه به روان همسر خود این امر را بیان می‌کنند؛ این گون مرد مورد خشونت روانی قرار می‌گیرد.

این دکترای روانشناس تربیتی ادامه داد: این یک خشونت روانی بسیار پنهان است و به همین علت است که در جامعه مردان افسرده بسیاری داریم، اما هیچ فردی به افسردگی این افراد نپرداخته و در  بسیاری از مواقع مرد آن طور که باید مورد توجه همسر خود قرار نگرفته‌اند.

آی ادامه داد: گاهی زن آنقدر که نگران غذا خوردن فرزند خود است، نگران خوردن یا نخوردن‌ همسر خود نیست؛ این‌ها خشونت‌های روانی هستند و ما هیچ وقت آن‌ها را نشان ندادیم و زنان همیشه فکر می‌کنند که فقط خود آن‌ها مورد خشونت قرار گرفته‌اند.

وی بیان کرد: به نظر من زن‌ها، مردان را مورد خشونت قرار می‌دهند، اما این خشونت خشونت پنهان است و با بی توجهی به آنها و تحت فشار قرار دادنشان و با مقایسه کردن همسر خود و با انتظارات‌ بالای خود، مرد را مورد فشار روانی قرار می‌دهند.

این دکترای روانشناس تربیتی بیان کرد: مورد دیگری که بسیار مشاهده کرده‌ایم این است که زن و مرد، هر دو کار مند هستند اما بانو می‌گوید دوست ندارم حقوقم خرج خریدهای خانه شود؛ بلکه می‌خواهم با حقوقم خانه و ماشین خریداری کنم و از طرفی مرد خانه نیز می‌گوید منچندین سال حقوقم خرج مصارف خانه شده است، اما اکنون که در حال طلاق گرفتن هستیم من هیچ ندارم.

آی ادامه داد: گاهی بانوان با سرکار رفتن خود یک فشار را به خانواده وارد می‌کنند و گاهی بقا این کار به امورات خانه خود نمی‌رسند و این امر فشار مضاعفی بر دوش آقایان است؛ این بسیار بی انصافی است که ما سهم خود را در زندگی ادا نکنیم؛ توجه کنیم ما به بهانه فعالیت اجتماعی، همسر و فرزندان‌ خود را مورد خشونت روانی قرار می‌دهیم و در آخر می‌گوییم که این پول تماما برای من است.

آی ادامه داد: گاهی این تصور غلط هم در زنان وجود دارد که خوب همسرم مرد است و باید بسیار کار کند که ما روانشناسان این اعتقاد را نداریم و می‌گوییم در زندگی همه موارد باید در کنار هم و در جایگاه خود پیش رود؛ فراموش نکنیم گاهی مردان به دلیل خاصیت مردانگی خود دوست ندارد اذعان کنند که به اصلاح کم آورده‌اند، اما نباید این امر را فراموش کنیم که آنان نیز گاهی سلامت روانشان مورد تهدید قرار می‌گیرد.

47231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1562504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    59 2
    چه عجب!!!!!!!
    • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      3 0
      زنان ایرانی استاد مظلوم نمایی هستند، اینقدری که در این مملکت بهشون بها داده میشه در هیچ جای دنیا ازجمله در غرب که قبله آمال شون هست جایگاهی ندارند، با این حال همیشه هم طلبکار هستند نمونه اش را هم در این کامنت ها میبینیم
  • مازیار IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    41 0
    نیاز به اصلاح قوانین بسیار ضروری است. تا این سواستفاده ها از هر دوطرف انجام نپذیرد.
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    81 8
    متاسفانه در جامعه ایرانی تمام حق و حقوق عاطفی و روانی مردان نادیده و به مسخره گرفته میشه! از مرد ایرانی انتظار یک ابرانسان رو دارن که زیر سخت ترین فشارهای تاریخی باید تمام خواسته های زنان رو برآورده کنه و دم نزنه. آخر سر هم اگر مرد یک گوشه ایی از حقش رو طلب کنه با برچسب دروغین جامعه مردسالار حمله میکنن و سعی در خفه کردن و پنهان کردن مسیله دارن!هزاران نهاد و گروه برای حمایت از حقوق زنان ردیف میشن اما هیچ گروهی حق نداره برای حقوق مردان و خشونت علیه مردان که غالبا یک خشونت پنهان هستش صحبت و پیگیری کنه.اگرهم بخواد این قضیه بشه با یه پروپاگاندا سنگین برای حذفش مواجه میشه.
    • IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      0 0
      درسته و متاسفانه این امر جهان شموله . در همین باره مستند قرص قرمز دیدنی و قابل تامل است.
  • ایرانیم IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    94 4
    انصافا همینطور است
  • IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    72 3
    خدا خیرت بده خانم دکتر که حق گفتی. اما چرا خب رسانه ها و افراد مرجع برای سلامت روان مردان ایرانی ذره ایی نگران نیستند و کار جدی نمیکنند؟! لابد چون سود و شهرت بخاطر اداهای ظاهرا روشنفکرانه توش نیست
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    55 4
    از مظلومیت و مهم نبودن مسایل عاطفی مردها همین بس که برای تصویر چنین محتوایی که درباره خشونت روانی علیه مردانه از تصویر یک زن در حالت گوشه گیر و افسرده استفاده شده!
    • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      3 0
      گوشه گیری فیلم تون هست برای رسیدن به اهداف تون، دائم مظلوم نمایی های حال بهم زن
    • IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      2 0
      کار و زحمت و امرار معاش با مردان، طلبکار بودن با زنان همیشه همین بوده
  • IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    2 0
    مردهای ایرانی اکثرا محجوب و مظلوم هستند و سختی بار زندگی رو به دوش میکشند مخصوصا تو این شرایط سخت اقتصادی و از آرامش و تفریح بهره خیلی کمی دارند. جامعه طوری برخورد میکنه که انگار مردان از سنگ و کوه ساخته شدند و هیچ عطوفتی با مردان ندارد. درود بر همه مردان باغیرت ایرانی
  • مجتبی IR ۱۶:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    1 0
    درود
  • ***** IR ۱۶:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    0 0
    خشونت علیه مردان همین بس که خانواده ها فکر می کنن برای اینکه پسر بچه ها مرد بشن باید کتک بخورن و طرد بشن پسر بچه ها هستن و اصلا بهش محبت نمی کنن بعد از همچین کسی چه انتظار هایی که ندارن
  • ***** IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    2 0
    از هر ۱۰ قتل تو تهران شیشتاش شوهر کشی هست !!!!
  • GB ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    2 0
    متاسفانه وقتی قوانین بر پایه این دین باشه این بدبختیا پیش میاد وقتی قانون میگه خرج خونه رو فقط مرد باید بده معلومه زن پولشو تو خونه خرج نمیکنه
  • GB ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    0 2
    جالبه تو جامعه ی مرد سالاری که زن ها هیچ حق و حقوقی ندارن و با درآمد به مراتب کمتر از مردا دارن کار میکنن یه دکتر خانوم داره حرف از حقوق مردا میزنه
  • IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
    0 2
    به نظر من که چرت گفته، زنان در سال‌های اخیر تحصیلات بالاتر، مشاغل بهتر و حتی گاهی حقوق بیشتر از مردها دارند و آنها می‌سوزند خوب تلاششان را بیشتر کنند، زن‌ها برای رسیدن به جایگاهی برابر با یک مرد در ایران باید ده‌ها برابر بیشتر تلاش کنند.