توضیح شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به یک خبر

پیرو انتشار مطلبی تحت عنوان واگذاری پروژه سد بختیاری به پیمانکاران چینی و تحقیر مهندسان ایرانی در تاریخ 21/2/90 روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب ونیروی ایران با ارسال توضیحاتی به کمبود منابع مالی و عدم امکان شروع پروژه های جدید ناشی از این کمبود اشاره کرده است که در ادامه مشروح آن را می خوانید:

  1-  همانگونه که همه دست اندرکاران پروژه های عمرانی کشور مطلع هستند، یکی از مهمترین چالش های فعلی برای اجرای پروژه های عمرانی، کمبود منابع مالی است. بگونه ای که این مشکل نه تنها موجب کندی محسوس روند عملیات اجرایی طرح های عمرانی گردیده، بلکه امکان شروع پروژه های بزرگ جدید را عملاً ناممکن ساخته است و روشن است تاخیر در اجرای اینگونه پروژه های زیربنائی، توسعه در دیگر بخش ها را نیز با کندی مواجه می نماید.

 2- لذا طرح هایی که واجد شرایط لازم از لحاظ توجیه اقتصادی و زیست محیطی وسایر الزامات تعریف شده می باشند، مطابق تصمیم مشترک دولت و مجلس می توانند پس از اخذ مجوزهای لازم و ضمن رعایت روال قانونی مربوطه از سرمایه گذاری غیردولتی داخلی و یا سرمایه گذاری خارجی استفاده نمایند. در شرایط جاری کشور و براساس تفاهم دولت های ایران و چین امکان استفاده از خط اعتباری چین برای سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی میسر گردیده است و پروژه های سد و نیروگاه در اولویت استفاده از این خط اعتباری تعیین شده است. لذا با توجه به مبلغ بالای برآورد هزینه اجرای طرح عظیم سد ونیروگاه بختیاری و ضروت تسریع در احداث آن تصمیم گرفته شد از خط اعتباری چین به این منظور استفاده گردد. مطابق روال تعریف شده برای استفاده از سرمایه گذاری چینی، لازم است مشارکتی از پیمانکاران چینی و ایرانی تشکیل شود تا در چارچوب ضوابط و توافقات امکان واگذاری کار فراهم شود. در واقع می توان گفت در شرایط فعلی تنها راه عملی برای شروع این طرح استفاده از خط اعتباری چین بوده است. طرحی که پس از اجرا مانع از اتلاف منابع بزرگ آب و انرژی برق آبی رودخانه بختیاری خواهد شد. لازم به ذکر است سد بختیاری با ارتفاع 315 متر بعنوان بلند ترین سد بتنی دنیا، مخزنی با ظرفیت چهار میلیارد و هشتصد ملیون متر مکعب آب را ایجاد می نمایدکه پس از کرخه دومین مخزن بزرگ مصنوعی ذخیره آب کشور خواهد بود و نیروگاه 1500 مگاواتی آن توان تولید سالیانه 3 هزار گیگاوات ساعت انرژی را خواهد داشت. همچنین احداث این سد موجب کاهش قابل ملاحظه رسوب ورودی به مخزن سد دز و افزایش عمر بهره برداری سد و نیروگاه دز خواهد شد و اجرای این طرح، پیش نیاز اجرای 3 سد و نیروگاه جریانی، حد فاصل این طرح و سد و نیروگاه کرخه می باشد.

3- ملاحظات لازم جهت حداکثر استفاده از توان پیمانکاران و منابع داخلی در هنگام مذاکرات و عقد قرارداد طرح بختیاری بعمل آمده است. بگونه ای که علاوه بر تشکیل مشارکتی از پیمانکاران چینی و ایرانی، پمیانکار چینی بخشهای بزرگی از کارهای خود را به صورت دست دوم به پیمانکاران ایرانی واگذار نموده است. همچنین پیمانکار در متن قرارداد متعهد گردیده 70 درصد از کارمندان و کارگران موردنیاز خود را از داخل ایران تأمین نماید و قانون حداکثر استفاده از توان داخلی که توسط دولت جمهوری اسلامی ایران وضع شده را رعایت نماید.

لذا ملاحظه می گردد در صورتیکه عملیات اجرایی این طرح عظیم آغاز شود، فرصت های زیادی را برای پیمانکاران، متخصصان و کارگران ایرانی فراهم آورده و امکان تبادل دانش فنی سدسازی را با بزرگترین کشور سازنده سدهای بزرگ در جهان یعنی کشور چین فراهم می آورد.

4- در قرارداد منعقده برای احداث سد و نیروگاه بختیاری توجه لازم به موضوع کیفیت و قیمت تمام شده به عمل آمده است و قیمت قرارداد منعقد شده مشارکت پیمانکاران ایرانی و چینی همتراز سایر قراردادهای مشابه در داخل کشور می باشد.

5- طرح سد و نیروگاه بختیاری دارای مجوزهای لازم شامل مجوزهای زیست محیطی می باشد و بدیهی است عقد قرارداد در چارچوب تمامی ملاحظات قانونی صورت می گیرد. 

امید است با همراهی و همدلی تمامی دست اندرکاران صنعت سدسازی و مسئولین ذیربط، امکان شروع هرچه سریعتر عملیات اجرایی این طرح عظیم ملی فراهم گردد تا ضمن جلوگیری از هدر رفت بیشتر منابع آب و انرژی پاک که می تواند با احداث سد و نیروگاه بختیاری استحصال شود، ضمن جذب سرمایه گذاری خارجی شرایط لازم جهت بکارگیری تعدادی از پیمانکاران مجرب داخلی در این پروژه و اشتغال متخصصین و کارگران ایرانی فراهم و همزمان فرصت تبادل دانش فنی و اجرایی با پیمانکاران و مشاورین چینی ایجاد گردد.

/22131

کد خبر 156608

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین