مسأله2862 رساله عملیه درباره امر به معروف و نهی از منکر طبق فتوای ایت الله صافی گلپایگانی:

شرایط امر به معروف و نهی از منکر پنج چیز است:

اول ـ آن که آمر و ناهی، معروف و منکر را بشناسد و یقین داشته باشد بوجوب معروف و حرمت منکر، و ایمن باشد از اشتباه خودش.

دوم ـ آن که احتمال بدهد که امر و نهی او تأثیر داشته باشد، پس اگر احتمال عقلایی ندهد که امر و نهی او اثر دارد، وجوب آن ساقط می‎شود.

سوم ـ آن که کسی که واجب را ترک نموده و یا فعل حرام را به جا آورده، اصرار به آن داشته باشد، پس اگر بداند که مرتدع شده و بعد مرتکب نمی‎شود ساقط می‎شود.

چهارم ـ آن که واجب بودن معروف و حرام بودن منکر در حق فاعل، منجَّز و ثابت باشد و در ترک واجب و فعل حرام عذری نداشته باشد، پس اگر فاعل معتقد باشد به مباح بودن فعل حرامی و یا به جواز ترک واجبی در این صورت امر به معروف و نهی از منکر، ساقط

می‎شود. و همین طور است در هر موردی که تارک واجب و فاعل حرام عذر داشته باشد. بلی از راه تنبیه غافل و ارشاد جاهل، تنبیه و ارشاد، لازم است.

پنجم ـ آن که در امر و نهی او مفسده و ضرری نباشد، پس با احتمال عقلایی به ضرر و مفسده، ساقط می‎شود.

/6262

کد خبر 156859

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
    0 0
    اینا حرفه.این واجب الهی است..وگرنه میشه ماشاالله دارالفاسقین.یعنی خفه شو بذار هرکی هر چی دوست داره بکنه..تو هم نگاه کن.ماشاالله زنا اشکار میشه .لواط میشه .طفل معصومها مظلومانه کشته میشند ظالمین قدرت میگیرند.فاسقین میخورند هر چی دوست دارند.اونوقت میشه دارالفاسقین.اونوقت دین را به میل سرمایه دارا تعریف میکنند.اگه عاقبتش را دوست دارید که عذابه.نوش جانتان.به درک.
  • بدون نام IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
    0 0
    بی نام جان ی که این همه نتیجه را از واجب الهی ات گرفته ایی اگر این واجب را به رای خودت انجام دهی هیچ ارزشی تکرار می کنم هیچ ارزشی ندارد مگر این که با حجت شرعی ایی که عالم دین معلوم می کند همراه باشد لذا وقتی می گویند این وظیفه ی توست یعنی بیشتر از آن رفتن حکم خودت است نتیجه اش اینی می شود که شده است

آخرین اخبار