علیرضا کمرئی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس، اظهار کرد: سومین مرحله از بازگشایی مدارس جهت فعالیتهای حضوری را از ابتدای آذر خواهیم داشت که دانشآموزان دوره ابتدایی در تمام پایهها و دانشآموزان دوره متوسطه اول راهی مدارس خواهند شد.
وی با بیان اینکه بازگشایی بر اساس برنامهریزی که مدارس انجام دادند و قبلا به اطلاع دانشآموزان و خانوادهها رسیده شده است، انجام میشود، گفت: در شرایطی هستیم که باید فاصلهگذاری را با تأکید تمام رعایت کنیم و جزو عناصر اصلی فعالیت حضوری مدارس هست و همین هم ایجاب میکند که دانشآموزان گروهبندی شوند تا فاصلهگذاری انجام شود.
* دانشآموزان بر اساس برنامه در مدرسه حاضر خواهند شد
کمرئی ادامه داد: در طول هفته برای برخی دانشآموزان سه روز و برخی دانشآموز دو روز و در برخی مدارس هم ممکن است تمام روزها را برای فعالیت حضوری در نظر گرفته باشند؛ بر همین اساس یا به اطلاع دانشآموز و خانواده رسیده است که در اولین روز از آذر ماه باید دانشآموز وارد مدرسه شود یا روزهای دیگری را تعیین کردند و دانشآموزان بر اساس برنامه در مدرسه حاضر خواهند شد.
وی تصریح کرد: نگرانی ما از این بابت هست که مبادا در جایی که کلاسهای درس با تراکم مواجه هستند، دانشآموزان وارد مدرسه شوند و آن حد فاصلهگذاری را نتوانیم رعایت کنیم؛ بر همین اساس خانوادههایی که هنوز به آنها اطلاع داده نشده است، لزومی ندارد که در روز اول آذر به مدرسه مراجعه کنند؛ این گروه فعلا آموزش خود را غیرحضوری دریافت میکنند اما این موضوع به معنای این نیست که در روزهای بعد، مدرسه نباید فعالیت حضوری خود را شروع کند.
* ممکن است برخی مدارس هنوز آماده بازگشایی نباشند
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس تصریح کرد: در واقع ممکن است که آمادگی در مدرسه به وجود نیامده باشد و این مدرسه فعالیت حضوری خودش را از روزهای بعدی شروع کند اما به طور کلی زمان آغاز فعالیتهای حضوری برای تمام مدارس، از روز دوشنبه اول آذر بر اساس هماهنگی با خانوادهها و دانشآموزان است.
وی ادامه داد: دلیل اینکه فعالیت حضوری تمام وقت نمیتوانیم داشته باشیم، این است که رعایت فاصلهگذاریها این امکان را فراهم نمیکند که تمام دانشآموزان را یکجا در کلاس درس داشته باشیم و نقض پروتکل خواهد شد و به همین دلیل ناچار هستیم که زمان آموزش را در هفته به روزهای معینی که از قبل به دانشآموزان اطلاع دادیم، اختصاص دهیم و آنها در مدارسی که پرجمعیت هستند، حضورشان نیمهوقت یا یک روز در میان است.
* بوفههای مدارس باز نیست
کمرئی در خصوص اجباری یا اختیاری بودن حضور دانشآموزان در مدارس گفت: با تکلیفی که ستاد ملی مدیریت کرونا معین کرده است، فعالیتهای آموزشی شروع شده و مدارس مکلف هستند که فعالیتهای حضوری را ارائه داده و مدارس را باز کنند و بنای آموزشهای حضوری را بگذارند ولی اگر امکان حضور دانشآموزان نیست برای آموزش غیرحضوری اختصاص دهند. بنابراین همه دانشآموزان در مدارس بر اساس مقررات مدرسه در زمانهایی که مقرر شده، حاضر خواهند شد و تکلیفی که بر عهده مدارس گذاشته شده، این است که بازگشایی را انجام دهند و بنای آموزش را به آموزش حضوری بگذارند مگر برای آن دسته از کلاس ها و دانشآموزان که روز فعالیت حضوریشان نیست.
وی اضافه کرد: بنابراین با برگشت به شرایط آموزشهای حضوری، هم مدارس تکلیف روشن دارند که بنایشان بر آموزش حضوری است و هم دانش آموزان بر اساس آییننامههای آموزشی باید مقررات مدرسه را رعایت کنند و مدارس نیز در صورت عدم حضور دانشآموز، باید به خانواده اطلاع دهند تا با یک وضعیت روشنی در ارتباط با دانشآموزان روبرو باشیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره اصلیترین ضوابط برای زنگ ورزش، زنگ تفریح و بوفه مدارس، اظهار کرد: در ارتباط با بوفه مدارس که باز نخواهد بود و سرویسی داده نمیشود؛ اگر دانشآموزان نیاز به خوراک دارند باید از منزل بیاورند؛ همچنین بطری آبی نیز به همراه داشته باشند.
وی افزود: کلاسهای ۱۵ نفره برای فعالیتهای خاص ورزشی با رعایت ابعاد بهداشتی مجاز شناخته شده است و اصلیترین کاری که مدرسه باید رعایت کند، فاصلهگذاری اجتماعی است و تهویه کلاسها نیز باید مورد توجه باشد.
کمرئی ادامه داد: اگر مدارس از سیستم گرمایشی استفاده میکنند، در هر یک ساعت، باید ۱۰ دقیقه بتوانند با بازکردن پنجرهها، جریان هوا را برقرار کنند و این را می توانند به زنگ تفریح موکول کنند؛ اصلیترین کار در مورد دانش آموزان این است که بهداشت فردی را رعایت کنند و استفاده از ماسک و سایر ابعاد که در ارتباط با دیگر دانشآموزان است، رعایت شود.
۲۳۵۲۳۵
نظر شما