کریمی فیروزجایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، رحیم مشایی و حمیدرضا حاجی بابایی را در استفاده از ظرفیتهایی که در اختیار دارند برای مطرح شدن به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری شبیه هم دانست. این نماینده معتقد است که وزیر آموزش و پرورش تربیت نسل جوان و نوجوان را نادیده گرفته و از هر موقعیتی برای مطرح کردن خود استفاده می کند. کریمی، ورود مشایی به بسیاری از مسائل را به خاطر جنبه تبلیغاتی آن دانست و گفت: افراد مسئول زیادی هستند که از فرصت ها و ظرفیتهایی که دراختیار دارند برای تبلیغ خود استفاده می کنند. وی ادامه داد: آموزش و پرورش نیز گرفتار چنین مباحثی شده است، وزیر آموزش و پرورش در ابتدای کار خود عملکرد خوبی داشت اما الان از هر موقعیتی برای مطرح کردن خود استفاده می کند. کریمی با بیان اینکه تربیت نسل نوجوان و جوان که اصلی ترین ماموریت آموزش و پروش است، نادیده انگاشته شده گفت: اگر قرار باشد حاجی بابایی از آموزش و پرورش به عنوان سکوی پرتابی برای آینده خود و مطرح شدن استفاده کند آموزش و پرورش را به بیراهه میبرد. وی تاکید کرد: نشست ها و سخنرانی های حاجی بابایی در آموزش و پرورش و تلویزیون و ورود ایشان به مباحثی که هیچ ربطی به حوزه آموزش ندارد؛ بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد همانگونه که مشایی از ظرفیت هایی که در اختیار دارد برای مطرح شدن به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری استفاده می کند کار حاجی بابایی هم همانگونه است.
سخنان کریمی همان حرفهایی است که قبلا به نجوا در میان نمایندگان مطرح بود اما در شرایط جدید با صراحت بیان می شود. برخی معلمان از همان ابتدای انتصاب حاجی بابایی با نتیجه گیری از تجربه تلخ معلمان همدانی و تغییر مواضع حاجی بابایی در مقاطع مختلف نسبت به مطالبات معلمان، این انتقادها را با شفافیت مطرح می کردند.
در آموزش و پرورش سند ششدانگ کارهایی مانند بیمه طلایی شاغلین و بازنشستگان، افطاری ماه مبارک رمضان ، استفاده از استخرهای شنا ، استخدام حق التدریسی ها و آموزشیاران ، برگزاری آزمون استخدامی، تعطیلی روز پنجشنبه آموزگاران ، اسکان مسافران نوروزی در مدارس و خلاصه هر اقدام و ایده ای که کمی بوی رفاه بدهد، به نام شخص مقام عالی وزارت ثبت می شود. در مورد کارهای کرده و نکرده چنان غلو می شود که گویی هزینه های وزارتخانه از خوان کرم وزیر پرداخت شده و همگی نتیجه الطاف او نسبت به معلمان است. سخنان وزیر در جهت دلربایی از معلمان است. گاه معلمان را در مقام مرجعیت می نشاند. گاه آن ها را بر قله تصویر می کند گاهی هم دست آنها را می گیرد که به قله برساند. او از تریبونهایی مانند صدا و سیما و جلسات سخنرانی کارهای انجام شده و نشده را با چنان آب و تاب و بزرگنمایی مطرح می کند که گویی معلمان در دوره وزارت او به همه مطالبات خود رسیده اند.
خواننده فهیم این نوشته حجم تبلیغاتی را که در یکسال و نیم گذشته در باره بیمه طلایی معلمان در تلویزیون ورادیو و روزنامه ها و جلسات استانی صورت گرفته و 90 درصد آن حول محور یک شخص است را در رسانه ها به یاد می آورد . واقعیتی که بیان نمی شود این است که با گذشت سه ماه از سال جدید هنوز کارت جدید بیمه طلایی به معلمان شاغل نداده اند، اما حق بیمه به طور کامل از حقوق آنها کسر شده است. بیمه طلایی بازنشستگان که قرار بود در اول تیرماه امسال برقرار شود دیگر جای خود دارد! نشریات و سایت های آموزش و پرورش و همچنین تریبونهای پر شمار سخنرانی، به تمامی در خدمت ترویج مردی است که به نظر می رسد رویاهایش فراتر از صندلی وزارت است.
آقای حاجی بابایی که با رای بالای نمایندگان بر کرسی وزارت نشست؛ خیلی زود چالش با مجلس را آغاز کرد. وزیری که نمایندگان به او اعتماد کرده و بدون یک رای منفی روانه وزارتخانه اش کرده بودند با همکاران خود در مجلس با تفرعن و غرور برخورد کرد و شان نظارتی و قانونگذاری مجلس و کمیسیون تخصصی آموزش و تحقیقات را کم اهمیت گرفت. در 20 ماه گذشته ، در بسیاری موارد وزیر حتی در حد اطلاع رسانی ، نمایندگان را در جریان مسایل اجرایی وزارتخانه قرار نداده است و همواره بر لبه چالش با مجلس حرکت کرده است. متاسفانه نمایندگان عضو کمیسیون آموزش با این تصورات غلط که آقای حاجی بابایی چون از مجلس برخاسته ، پس مقید به قانون است و چون آموزش و پرورش را می شناسد، گویا معلمان از ایشان حرف شنوی دارند، تا کنون با وی با مماشات رفتار کرده اند. به نظر می رسد وزیر کنونی آموزش و پرورش با همه وزرای بعد از انقلاب در یک زمینه متفاوت است. او به آموزش و پرورش به عنوان یک سکوی پرش برای دست یافتن به بالاترین مقام اجرایی کشور می نگرد، اما به گمان من در محاسبه میزان هوشیاری و دانش سیاسی معلمان دچار اشتباه شده است. جامعه فرهنگیان کشور به طور کلی با اغراق گویی، تملق شنیدن و تملق گویی و بالاتر از همه چیز دروغ مخالفند و نمی تواند نقش یک حزب سیاسی را بازی کند.
نظر شما