به گزارش خبرآنلاین، نشست نقد و بررسی رمان حسین سناپور با حضور محمد یعقوبی نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر و امیرحسین خورشیدفر نویسنده و منتقد در کافه خبر برگزار شد.
حسین سناپور در این رمان به علاقه یک فرد حاشیه نشین و خلافکار به دختر یک خانواده ثروتمند پرداختهاست.
او در مورد این شخصیت که به نوعی ضد قهرمان است، میگوید:«ما ضدقهرمانهای گذشته را که نمونههایش را در سینمای قبل از انقلاب میدیدیم، دوست داشتیم؛ ولی ضدقهرمان این کتاب را دوست نداریم.»
نویسنده رمانهایی چون «نیمه غایب» و «ویران میآیی» ، دلیل این مساله را ناشی از رفتار این ضد قهرمانها و موقعیتهایی که در آن قرار میگیرند میداند و می گوید:« در گذشته ضد قهرمانها شخصیت اصلی بودند، ضد سیستم یا ضد ظلم بودند و در نتیجه کاری میکردند که ما دوست داشتیم انجام بدهیم اما در این اثر این موقعیتها وجود ندارد.»
او افزود:«در رمان «لب بر تیغ» فضا مثل کارهای قبل از انقلاب دو قطبی نیست.»
او همچنین درباره خشونت در این اثر توضیح داد: «هر روز که صفحه حوادث روزنامهها را باز میکنیم، با خشونتهای زیادی که در سطح جامعه وجود دارد، مواجه میشویم ولی این موضوع را در ادبیاتمان نمیبینیم.»
سناپور درباره شباهت این کار به سینمای قبل از انقلاب گفت: «به یک معنا میتوانم بگویم شبیه سینمای قبل از انقلاب هست و هم میتوانم بگویم نیست. در این داستان قرار است ذهن آدمها را ببینیم، کاری که سینما نمیتواند بکند.»
محمد یعقوبی نیز در این نشست درباره کتاب سناپور و شباهت آن با سینمای قبل از انقلاب یادآور شد: «در رمان نویسی جدی ما به این سوژه آنچنان پرداخت نشده بود. به نظرم درباره برخوردی که با سوژه در این اثر میشود، میتوان حرف زد. موضوع پردازش خوب یا بد است که در مورد این کتاب اهمیت دارد.»
او ادامه داد: «کاری که این رمان میکند سینما و تئاتر نمیتواند انجام دهد و در واقع این کار مخصوص رمان است.»
امیرحسین خورشیدفر هم در این نشست، در تنوع مضمونی آثار سناپور، شخصیت پردازی اثر و دیالوگ نویسیهای آن سخن گفت.
مشروح این نشست را میتوانید، در روزهای آینده در خبرآنلاین بخوانید.
57244
نظر شما