به گزارش خبرآنلاین، کمیته سه نفرهای که زمانی از سوی رئیسجمهور برای «باز تعریف اصولگرایی» تشکیل شده و به تدریج پس از هفت ماه، کارکرد انتخاباتی یافت؛ از منظر اصولگرایان، دیگر کمیتهای منتسب به شخص احمدینژاد نیست. مسائل پیرامون عزل وزیر اطلاعات و اتفاقات پس از ان، ادامه فعالیت این کمیته را به اغما برد.
برخی چهرههای سیاسی و نمایندگان مجلس، این رخداد را در نفوذ جریان انحرافی در دولت ریشهیابی کردند و اغما در ادامه فعالیت کمیته سه نفره را هم به خاطر شکل گیری آن بر اثر منویات جریان انحرافی دانستند. غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران و عضو جامعه روحانیت مبارز یکی از این تحلیلگران است که میگوید: شکل گیری کمیته سه نفره با نظر جریان انحرافی بود که معتقد بودند در انتخابات نباید از روحانیت استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه کمیته سه نفره قرار بود حلقه وصلی بین اصولگرایان باشد، به خبرآنلاین گفت: در این میان،حرکت دیگری پدید آمد و جریان حاشیه دولت بدون ارتباط با این افراد حرکت مستقلی را در شهر ستانها برای تسخیر مجلس آغاز کردند که بعدا کاشف به عمل امد که 150 نفر را برای انتخابات مجلس آماده کردند. به گفته مصباحی مقدم این حرکت کمیته سه نفره را به این نتیجه رساند که معرفی آنان یک نوع طرح بدلی است؛بدون اینکه اعتبار اقدام انها اعتبار لازم را نزد رئیس جمهور داشته باشند و یا اینکه حتی اقدامات این کمیته از سوی آقای احمدی نژاد پیگیری شود.از این جهت فعالیت این کمیته سه نفره افت کرد و حتی به توقف و رکود رسید.
عوض حیدرپور عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هم بابیان اینکه تشکیل کمیته سه نفره «اشتباهی» بود که رئیس جمهور مرتکب شد، افزود: کمیته سه نفره طرحی در دل برنامههای جریان انحرافی برای جدا کردن روحانیت از فرآیند انتخاباتی اصولگرایان بود.هیچ دلیلی ندارد که یک جریانی در دل دولت، این حق را به خود بدهد که در تعیین تکلیف نمایندگان مجلس همه کاره شود.
وی افزود: اصولا انتخابات مجلس چه ارتباطی به دولت دارد که چه کسانی باید به عنوان کاندیدا وارد عرصه انتخابات مجلس شوند یا نشوند؟ مگر شاخص تعیین افراد باید رئیس جمهور باشد؟
اما سه چهره منتخب رئیسجمهور در این کمیته (غلامعلی حدادعادل، علیاکبر ولایتی و حبیبالله عسگراولادی)، از آن پس کوشیدند تا ماهیت تلاشهای خود را از فعالیتهای جریان انحرافی دور کنند. برای این منظور از جامعتین طرح سوال کردند که آیا تائیدی که از ناحیه جامعتین برای حرکت آنها بوده همچنان پابرجا است یا خیر؟ و جامعتین هم برای اینکه گفتمان را تغییر دهد از کمیته سه نفره پیشنهاد خواست و به آنان چند نفر دیگر را هم ضمیمه کرد که نتیجه آن شکل گیری کمیته 7 نفره شد.
این روایت مصباحیمقدم از تغییر قالب این کمیته سه نفره بود که حسن غفوریفرد نماینده تهران و عضو جامعه اسلامی مهندسین، نیز با تایید آن، به خبرآنلاین، گفت: گروه سه نفره قطعا «وابسته» به رئیس جمهور نیست. چهرههای این گروه سالها است که در عرصه سیاسی فعالیت میکنند و به عنوان افراد شاخصی مقرر شد این حرکت را پیگیری کنند و اکنون هم با استقلال این حرکت را ادامه میدهند. ضمن اینکه با اضافه شدن چهار نفر از سوی جامعتین به این ترکیب، ماهیت این گروه دیگر متفاوت شده است. به عبارت دیگر با ابتکار جامعتین، ماهیت گروه سه نفره دیگر آن چیزی نیست که رئیس جمهور خواسته بود.
غفوریفرد با تاکید بر اینکه اعضای کمیته سه نفره نمایندگان رئیس جمهور نیستند، افزود: این دوستان هم اعلام کردند و تاکید خواهند کرد که کار آنها مستقل از رئیس جمهور است و همان برنامهریزی که در دوران قبل داشتند این بار با محوریت جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه میدهند و تلاش میکنند نیروهای شاخص را برای حضور در لیست اصولگرایان مهیا کنند.
اسماعیل کوثری نماینده تهران و عضو فراکسیون انقلاب اسلامی هم به خبرآنلاین گفت: کمیته سه نفره اصولگرایان ابتدا توسط رئیسجمهور تشکیل شد اما الان دیگر ربطی به آقای احمدینژاد ندارد. وی با بیان اینکه سه نفر عضو کمیته سه نفر منتخب رئیسجمهور هیچکدامشان دولتی نیستند، دولتی خواندن تشکیل این کمیته و ورود دولت به عرصه انتخابات به واسطه آن را رد کرد. او در حالی این کمیته را یک کمیته «اصولگرایی» معرفی میکند که خود اذعان دارد که هیچ یک از آقایان حدادعادل، ولایتی و عسگراولادی، نماینده هیچ تشکلی در یان کمیته نیستند. اما به زعم وی چون این سه نفر معتمد اصولگرایانند، با افزوده شدن نمایندگانی از تشکلهای اصولگرایان به جمع آنها، می تواند در زمینه ایجاد وحدت در انتخابات مجلس نهم موثر باشد. آیتالله مهدویکنی و آیتالله یزدی دبیران کل جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دو چهرهای هستند که به گفته این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی به زودی به هیات تصمیم گیر این کمیته اضافه خواهند شد.
البته این خبر را سخنگو جامعه روحانیت مبارز تکذیب و هر گونه اطلاع رسانی را به آینده موکول کرد . حجتالاسلام احمد سالک در عین حال به خبرآنلاین، گفت: حضور آقای رئیس جمهور و حامیان ایشان در عرصه انتخابات را نمیتوان به معنای دخالت دولت در انتخابات دانست.
تاکید چهرههای سیاسی اصولگرا بر اینکه کمیته سه نفره دیگر کمیتهای منتخب از سوی رئیسجمهور نیست و دولت اساسا حق دخالت در انتخابات مجلس را ندارد، شاه بیتی است که در سخنان دیگران هم دیده میشود. کما اینکه سیدرضا اکرمی نماینده تهران و عضو جامعه روحانیت مبارز هرگونه دخالت دولت در تعیین سازوکار برای انتخابات آینده مجلس را برخلاف قانون دانست .
وی با بیان اینکه دولت تنها وظیفهای که دارد برگزاری انتخابات و تشویق مردم برای حضور در آن و افزایش میزان مشارکت سیاسی است، افزود: هرگونه اقدامی خارج از این چارچوب خلاف قانون بوده و تامین کننده منافع ملی نیست. دولت حق ندارد تعیین کند که چه کسی باید وکیل شود یا اینکه ترکیب مجلس آینده به چه صورت باشد. اگر دولت بخواهد در این امور دخالت کند انتخابات پرشور نخواهد شد.
حمیدرضا ترقی عضو موتلفه اسلامی هم به خبرآنلاین، گفت: بعد از ملحق شدن چهار نفر از جامعتین به این کمیته و با دستور قرار گرفتن مسئله انتخابات، نه رییس جمهور ارتباطی با این کمیته برقرار کرد و نه این کمیته جلسه ای با رییس جمهور داشت. بنابراین هیچ گونه شائبه دولتی بودن این کمیته مطرح نبوده و نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه کمیته هفت نفره ادامه کمیته سه نفره است، خاطرنشان کرد: در مقطع فعلی که اعضای این کمیته به هفت نفره افزایش پیدا کرده، رسالت آن از بحث وحدت به موضوع انتخابات ارتقاء پیدا کرده است.
/2929
نظر شما