«تشکیل کمیته سه نفره، نظر جریان انحرافی بود»، «کمیته سه نفره نمایندگان جریان اصولگرا نیستند»، «دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد» و ...

به گزارش خبرآنلاین، کمیته سه نفره​ای که زمانی از سوی رئیس​جمهور برای «باز تعریف اصولگرایی» تشکیل شده و به تدریج پس از هفت ماه، کارکرد انتخاباتی یافت؛ از منظر اصولگرایان، دیگر کمیته​ای منتسب به شخص احمدی​نژاد نیست. مسائل پیرامون عزل وزیر اطلاعات و اتفاقات پس از ان، ادامه فعالیت این کمیته را به اغما برد.

برخی چهره​های سیاسی و نمایندگان مجلس، این رخداد را در نفوذ جریان انحرافی در دولت ریشه​یابی کردند و اغما در ادامه فعالیت کمیته سه نفره را هم به خاطر شکل گیری آن بر اثر منویات جریان انحرافی دانستند. غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران و عضو جامعه روحانیت مبارز یکی از این تحلیل​گران است که می​گوید: شکل گیری کمیته سه نفره با نظر جریان انحرافی بود که معتقد بودند در انتخابات نباید از روحانیت استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه کمیته سه نفره قرار بود حلقه وصلی بین اصولگرایان باشد، به خبرآنلاین گفت: در این میان،حرکت دیگری پدید آمد و جریان حاشیه دولت بدون ارتباط با این افراد حرکت مستقلی را در شهر ستانها برای  تسخیر مجلس آغاز کردند  که بعدا کاشف به عمل امد که 150 نفر را برای انتخابات مجلس آماده کردند. به گفته مصباحی مقدم این حرکت کمیته سه نفره را به این نتیجه رساند که معرفی آنان یک نوع طرح بدلی است؛بدون اینکه اعتبار اقدام انها اعتبار لازم را نزد رئیس جمهور داشته باشند و یا اینکه حتی اقدامات این کمیته از سوی آقای احمدی نژاد پیگیری شود.از این جهت فعالیت این کمیته سه نفره  افت کرد و حتی به توقف و رکود رسید.

عوض حیدرپور عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هم  بابیان اینکه تشکیل کمیته سه نفره «اشتباهی» بود که رئیس جمهور مرتکب شد، افزود: کمیته سه نفره طرحی در دل برنامه​های جریان انحرافی برای جدا کردن روحانیت از فرآیند انتخاباتی اصولگرایان بود.هیچ دلیلی ندارد که یک جریانی در دل دولت، این حق را به خود بدهد که در تعیین تکلیف نمایندگان مجلس همه کاره شود.

وی افزود:  اصولا انتخابات مجلس چه ارتباطی به دولت دارد که چه کسانی باید به عنوان کاندیدا وارد عرصه انتخابات مجلس شوند یا نشوند؟ مگر شاخص تعیین افراد باید رئیس جمهور باشد؟ 

اما سه چهره منتخب رئیس​جمهور در این کمیته (غلامعلی حدادعادل، علی​اکبر ولایتی و حبیب​الله عسگراولادی)، از آن پس کوشیدند تا ماهیت تلاش​های خود را از فعالیت​های جریان انحرافی دور کنند. برای این منظور از جامعتین طرح سوال کردند که آیا تائیدی که از ناحیه جامعتین برای حرکت آنها بوده همچنان پابرجا است یا خیر؟ و جامعتین هم  برای اینکه گفتمان را تغییر دهد از کمیته سه نفره پیشنهاد خواست و به آنان چند نفر دیگر را هم ضمیمه کرد که نتیجه آن شکل گیری کمیته 7 نفره شد.

این روایت مصباحی​مقدم از تغییر قالب این کمیته سه نفره بود که حسن غفوری‌فرد نماینده تهران و عضو جامعه اسلامی مهندسین، نیز با تایید آن، به خبرآنلاین، گفت: گروه سه نفره قطعا «وابسته» به رئیس جمهور نیست. چهره‌های این گروه سال‌ها است که در عرصه سیاسی فعالیت می‌کنند و به عنوان افراد شاخصی مقرر شد این حرکت را پیگیری کنند و اکنون هم با استقلال این حرکت را ادامه می‌دهند. ضمن اینکه با اضافه شدن چهار نفر از سوی جامعتین به این ترکیب، ماهیت این گروه دیگر متفاوت شده است. به عبارت دیگر با ابتکار جامعتین، ماهیت گروه سه نفره دیگر آن چیزی نیست که رئیس جمهور خواسته بود.

غفوری‌فرد با تاکید بر اینکه اعضای کمیته سه نفره نمایندگان رئیس جمهور نیستند، افزود: این دوستان هم اعلام کردند و تاکید خواهند کرد که کار آنها مستقل از رئیس جمهور است و همان برنامه‌ریزی که در دوران قبل داشتند این بار با محوریت جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه می‌دهند و تلاش می‌کنند نیروهای شاخص را برای حضور در لیست اصولگرایان مهیا کنند.

اسماعیل کوثری نماینده تهران و عضو فراکسیون انقلاب اسلامی هم به خبرآنلاین گفت: کمیته سه نفره اصولگرایان ابتدا توسط رئیس​جمهور تشکیل شد اما الان دیگر ربطی به آقای احمدی​نژاد ندارد. وی با بیان اینکه سه نفر عضو کمیته سه نفر منتخب رئیس​جمهور هیچکدامشان دولتی نیستند، دولتی خواندن تشکیل این کمیته و ورود دولت به عرصه انتخابات به واسطه آن را رد کرد. او در حالی این کمیته را یک کمیته «اصولگرایی» معرفی می​کند که خود اذعان دارد که هیچ یک از آقایان حدادعادل، ولایتی و عسگراولادی، نماینده هیچ تشکلی در یان کمیته نیستند. اما به زعم وی چون این سه نفر معتمد اصولگرایانند، با افزوده شدن نمایندگانی از تشکل​های اصولگرایان به جمع آنها، می ​تواند در زمینه ایجاد وحدت در انتخابات مجلس نهم موثر باشد. آیت​الله مهدوی​کنی و آیت​الله یزدی دبیران کل جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دو چهره​ای هستند که به گفته این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی به زودی به هیات تصمیم گیر این کمیته اضافه خواهند شد.

البته این خبر را سخنگو جامعه روحانیت مبارز تکذیب و هر گونه اطلاع رسانی را به آینده موکول کرد . حجت​الاسلام احمد سالک در عین حال به خبرآنلاین، گفت: حضور آقای رئیس جمهور و حامیان ایشان در عرصه انتخابات را نمی​توان به معنای دخالت دولت در انتخابات دانست.

تاکید چهره​های سیاسی اصولگرا بر اینکه کمیته سه نفره دیگر کمیته​ای منتخب از سوی رئیس​جمهور نیست و دولت اساسا حق دخالت در انتخابات مجلس را ندارد، شاه بیتی است که در سخنان دیگران هم دیده می​شود. کما اینکه سیدرضا اکرمی نماینده تهران و عضو جامعه روحانیت مبارز هرگونه دخالت دولت در تعیین سازوکار برای انتخابات آینده مجلس را برخلاف قانون دانست .

وی با بیان اینکه دولت تنها وظیفه​ای که دارد برگزاری انتخابات و تشویق مردم برای حضور در آن و افزایش میزان مشارکت سیاسی است، افزود: هرگونه اقدامی خارج از این چارچوب خلاف قانون بوده و تامین کننده منافع ملی نیست. دولت حق ندارد تعیین کند که چه کسی باید وکیل شود یا اینکه ترکیب مجلس آینده به چه صورت باشد. اگر دولت بخواهد در این امور دخالت کند انتخابات پرشور نخواهد شد.

حمیدرضا ترقی عضو موتلفه اسلامی هم به خبرآنلاین، گفت: بعد از ملحق شدن چهار نفر از جامعتین به این کمیته و با دستور قرار گرفتن مسئله انتخابات، نه رییس جمهور ارتباطی با این کمیته برقرار کرد و نه این کمیته جلسه ای با رییس جمهور داشت. بنابراین هیچ گونه شائبه دولتی بودن این کمیته مطرح نبوده و نیست.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه کمیته هفت نفره ادامه کمیته سه نفره است، خاطرنشان کرد: در مقطع فعلی که اعضای این کمیته به هفت نفره افزایش پیدا کرده، رسالت آن از بحث وحدت به موضوع انتخابات ارتقاء پیدا کرده است.

/2929

کد خبر 160406

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    0 0
    بنظر من چینش سیاسی اصولگرایان از بیخ و بن غلط است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین