این عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین نوشته است : "درباره شهادت امام حسین (ع) فراوان گفته شده است، و هرچند، هراندازه گفته شود، باز هم حق آن حماسه ادا نخواهد شد، اما اگر محاسبه ای از عمر امام حسین (ع) داشته باشیم، یعنی 57 سال، عاشورا در عین عظمت محتوا، به لحاظ زمانی بخش کوچکی از عمر آن حضرت است. این در حالی است که امام حسین (ع) بخش قابل ملاحظه ای از عمر خویش را همانند دیگران سپری کرده و چنین نبوده است که در سراسر عمر درگیر در نبرد و منازعه و کار سیاسی باشد.
پس باید به ابعاد دیگر حسین هم توجه داشت، به ویژه اگر بدانیم رابطه امام با پدربزرگش یعنی رسول خدا (ص) بر اساس مفهوم «حب» و دوستی بوده است. حسین با عشق پدر بزرگش تا هفت سالگی قدم گذاشت و یقینا این حب و دوستی در خانواده او و نسبت به او تأثیر عمیق روحی برجای گذاشته است. در این باره روایات فراوان است."
وی ادامه می دهد: " دشمنان اهل بیت در تاریخ بیش سعی کرده اند چنین وانمود کنند که حسین روحیه جنگی داشته است و حسن روحیه صلح آمیز! اما چنین نکته ای خلاف واقعیات بوده و همان طور که در جای خود معلوم گشته، این مسأله در سمت و سوی تحریف تاریخ توسط امویان و دشمنان امام حسین است. حتی به شخصی نسبت دادند که گفته بود: حسن شبیه به پیامبر و حسین شبیه به علی بوده است!
شک نداریم که امام حسین در کنار پدر و برادر، تابع سیاست آنان بود. در ماجرای صلح هم، همان موضع برادر را پذیرفت. بعد از آن نیز ده سال بر اساس همان موضع زندگی آرام کرد. البته با معاویه جدال سیاسی داشت و رویه امویان را نمی پسندید و از آن انتقاد می کرد. اما شرایط را برای قیام آماده نمی دید."
این محقق تاریخ اسلام در ادامه مطلب خود به نمونه هایی از مناسبات امام حسین (ع) با همسرش رباب اشاره کرده است.
برای مطالعه متن کامل این یادداشت لطفا اینجا را کلیک کنید.
نظر شما