- 1. شنیدن خبر برخی جنایتهایی که درگوشه وکنار کشور صورت می پذیرد و بویژه جنایت هولناکی که روز چهارشنبه در پل مدیریت انجام شد؛ ضمن آنکه ناراحت کننده وتاسف بار است، بیانگر بالابودن سطح پرخاشگری و پایین بودن سطح مهارگری هیجانی است. این موضوع، نشانه خوبی برای یک جامعه نیست و ضرورت دارد به عنوان یک مشکل جدی، بدور ازهرگونه شعارزدگی، خودسانسوری و مصلحت اندیشی، مورد وارسی دقیق وعمیق قرارگیرد. نباید به این نکته توجه کرد که میزان این پدیده ها نسبت به جمعیت، کم است؛ بلکه باید به ماهیت اینگونه رفتارها توجه نمود که خیلی سریع رشد می یابند و فراگیر می شوند. درآن صورت، احساس ناامنی، حتی با وجود بکارگیری انواع ساز و کارهای امنیتی وانتظامی، بر جان وذهن شهروندان غلبه می کند. می دانیم که اگراحساس ناامنی مزمن شود، دلهره های همیشگی واضطراب منتشرشده را درپی خواهد داشت که نتیجه آن کاهش سطح بهداشت روان جامعه خواهد بود.
- 2. چگونگی حوادثی که دراین چندماه اتفاق افتاده، نشان می دهد که اولا میزان هیچان قاتل و قاتلین دراین حوادث بالا بوده است وثانیا، آنان فاقد مهارت کنترل پرخاشگری زیاد وهیجان فوق العاده خود بوده اند. این حوادث، به دلیل هیجانات دفعی وآنی بوجود نیامده اند، بلکه افراد می دانسته اند که چه عملی رامرتکب می شوند. وقتی ذهنیت قتل درذهن آنها به هردلیلی، شکل می گیرد(محرک)، باطراحی و مقدمه چینی دست بکارشده ونیت خودرا به ثمر نشانده اند(پاسخ وعکس العمل). بدین لحاظ، این افراد کاملا هشیارانه وبدون هیجانات دفعی دست به چنین حنایاتی زده اند وطبیعی است که دربرابر عمل خود مسئول وپاسخگو خواهند بود.
- 3. آنچه که دراین باره نیاز به توجه جدی دارد، بالابودن سطح پرخاشگری و عدم مهارت کنترل آن است. نوع تربیت، چگونگی شکل گیری شخصیت، هشیاری نسبت به اعمال ورفتارخویش، عاقبت اندیشی، تمرین برای تامل کردن، مشورت کردن، نگرش صحیح به زندگی وازاین قبیل، ازعوامل فردی است که می تواند میزان مهارگری فرد را دربرابر هجوم هیجانی افزایش دهد. اما عواملی درزمینه اجتماعی نیز مطرح هستند که می تواند درپیشگیری از وقوع چنین رفتارهایی موثر ومفید باشند. گسترش حمایتهای اجتماعی، گسترش مراکزمشاوره ای، برگزاری کارگاهای کنترل خشم وهیجان توسط دانشگاهها ومراکز بالینی وتربیتی و رسانه ها، گسترش بهتر و البته کارآمد چترامنیتی به گونه ای که احساس امنیت روانی وجانی را برای شهروندان فراهم سازد. القای چنین احساسی همراه با عملیات عینی وظاهری، مکانیزمهایی دارد که باید بیشتر مورد توجه نیروی انتظامی قرارگیرد.
شنیدن خبر برخی جنایتهایی که درگوشه وکنار کشور صورت می پذیرد و بویژه جنایت هولناکی که روز چهارشنبه در پل مدیریت انجام شد؛ ضمن آنکه ناراحت کننده وتاسف بار است، بیانگر بالابودن سطح پرخاشگری و پایین بودن سطح مهارگری هیجانی است.
کد خبر 161842
نظر شما