دیدار صبح امروز کتابداران با رهبر انقلاب چند نکته حاشیه‌ای هم داشت که در رسانه ها منعکس نشد.

به گزارش خبرآنلاین، حضور 4هزار کتابدار در این جلسه حضور داشتند اگرچه این میزان کتابدار با میزان 2هزار کتابخانه در کشور زیاد همخوانی ندارد. اگرچه طبقه بالای حسینیه هم پرشده بود و کتابداران زیادی در گرمای آخر تیرماه در این دیدار حضور داشتند و این البته از اتوبوس های اطراف خیابان فلسطین و پلاکاردهای نصب شده روی اتوبوس ها قابل درک بود.

مولودی خوانی حضرت مهدی(عج) و گپ و گفت‌های خودمانی از ساعت 9.30 که جماعت در حسینیه مستقر شده‌اند، متن اصلی قبل از حضور رهبری است. نامه نگاری ها و اهدای نامه میهمانان برای میزبان هم قبل از ورود به حسینیه انجام شده بود و پاکت نامه‌های بیرون حسینیه لاغر نبود.

گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حاوی اعداد و ارقام جالبی بود که شاید برای نخستین بار اینگونه در یک جلسه رسمی از وضعیت نشر کشور بعد از 30 سال رونمایی می شد.

اگرچه پنبه این آمار با تاکید صریح رهبری مبنی بر وضعیت کتابخوانی و تیراژ کتاب و جمعیت 75 میلیونی زده شد. وزیر فرهنگ آمار خود را بدین شرح اعلام کرد: در کل کشور 2549 باب کتابخانه عمومی وجود دارد که حاوی 25 میلیون جلد کتاب هستند. از سال 1358 تا 1389 هم 687هزار و 618 عنوان کتاب در کشور منتشر شده است.

او همچنین تعداد کل کتاب‌های موجود در کتابخانه ملی را 5 میلیون و سیصد هزار جلد عنوان کرد، آماری که بسیاری آن را برای کتابخانه ملی ضعیف ارزیابی می‌کنند.

آقای وزیر میزان خرید کتاب در کشور را هم 11 ملیارد تومان عنوان کرد و نگفت این پول برای چه بازه زمانی صرف کتاب شده است.


به گزارش خبرآنلاین، منصور واعظی هم اگرچه گزارش آماری دقیقی ارائه نداد که گویا به خاطر برخی ناهماهنگی‌هاجامانده بود اما ضمن درخواست دیدار سالیانه کتابداران با رهبری، یک تقاضا داشت: «استدعا داریم با اجازه انتشار رساله توضیح المسائل خود، یکی از پرمخاطب‌ترین و پرمراجعه‌ترین مراجع و منابع کتابخانه‌ای کشور را تامین فرمایید.»

علاوه بر وزیر ارشاد و رئیس نهاد کتابخانه‌ها، حجت الاسلام مرعشی نجفی، معاون فرهنگی، معاون سینمایی(!) و معاون هنری ارشاد هم در این جلسه حضور داشتند.

بنابراین گزارش، حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار با تشکر و قدردانی از زحمات مسئولان کتابخانه ها و کتابداران، برگزاری چنین دیداری را اقدامی نمادین برای احترام به کتاب و کتابخوانی بیان کردند و افزودند: با وجود پیشرفتهای اخیر در وسایل ارتباط جمعی و ارتباطات جدید و نوظهور، کتاب هیچگاه منزوی نخواهد شد و هیچ ابزار پیشرفته ارتباطاتی و فرهنگی نمی تواند جایگزین کتاب شود.

گزارش این نشست را اینجــــا بخوانید.


6060

کد خبر 163513

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار