برای چهارمین قمر پلوتو که به تازگی کشف شده باید نامی انتخاب شود. اخیرا ستاره‌شناسان برای انتخاب اسامی اجرام فضایی به فرهنگ‌های دیگر علاقمند شده‌اند. پیشنهاد دهید!

بهنوش خرم‌روز: به تازگی قمر تازه‌ای اطراف پلوتو کشف شده که حالا به یک اسم واقعی نیاز دارد. در حال حاضر ستاره‌شناسان این قمر تازه کشف‌شده را پی.4 یا  S/2011 P1 می‌نامند که البته اسم‌های واقعی برای این قمر نمی‌شوند!

به طور معمول اسامی جرم‌های فضایی که کشف می‌شوند باید توسط اتحادیه بین‌المللی نجوم یا به اختصار آی.ای.یو تایید شوند. فرایند استاندارد انتخاب نام این است که گروهی که جرم فضایی را کشف کرده‌اند نامی به این اتحادیه پیشنهاد بدهند. اتحادیه می‌تواند اسم پیشنهادی را بپذیرد یا این که آن را رد کند و از گروه بخواهند اسم دیگری انتخاب کنند.

به طور سنتی، اسامی اجرام فضایی از روی افسانه‌ها و اسطوره‌های قدیمی انتخاب می‌شدند، ‌آن هم معمولا اسطوره‌ها و افسانه‌های یونانی یا رومی. اما اخیرا ستاره‌شناسان برای نام‌گذاری اجرام فضایی به فرهنگ‌های دیگر هم علاقمند شده‌‌اند. برای مثال می‌توان به نام یکی از ساکنین یخی کمربند کوییپر بدر پشت مدار نپتون اشاره کرد که بر اساس یکی از مخلوقات خدای یک قبیله بومی در آمریکا به نام تونگوا، کوآاوآر نامیده شد.

خود پلوتو نامش را از خدای زیر زمین رومی گرفته است. پیشنهاد نام پلوتو را در سال 1930 ونتی برنی از شهر آکسفورد داده بود. جالب است بدانید برنی در آن زمان تنها 11 سال داشت.

اسامی سه قمر دیگر پلوتو هم با تم مشابهی انتخاب شدند:‌ بزرگ‌ترین قمر، شارون، بر اساس نام یک شخصیت زیرزمینی در یک افسانه رومی نام‌گذاری شد. نیکس،‌ نام قمر دیگر است که در افسانه رومی مادر شارون و الهه تاریکی است. هایدرا هم یک هیولای چندسر است که بر اساس برخی افسانه‌ها از رودخانه استایکس متولد شده است.

قمر جدید بین نیکس و هایدرا به دور پلوتو می‌چرخد. پی.4 از سه قمر دیگر کوچک‌تر است و قطر آن بین 13 تا 34 کیلومتر تخمین زده می‌شود. در حالی که نیکس و هایدرا هر کدام قطری با اندازه تخمینی 32 تا 113 کیلومتر دارند.

خب، چه نامی باید روی این قمر جدید گذاشت؟ می‌توانید به نیوساینتیست مراجعه کنید و نام‌های پیشنهادی دیگران را بخوانید! خودتان هم می‌توانید همان‌جا نام پیشنهادی خود را بنویسید. این اسامی به ناسا ارائه خواهند شد. البته،  اصلا معلوم نیست که نام پیشنهادی شما انتخاب شود،‌ اما فکرش را بکنید اگر اسمی که شما پیشنهاد داده‌اید انتخاب شود،‌ چه‌قدر عالی ‌می‌شود!

53272
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 163631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GB ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۰
    5 1
    قمر قلی
  • بدون نام IR ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۰
    4 1
    قمر انحرافی
  • maryam KW ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    5 0
    نامهای زال و برمایون .رخش . سنئهه یا سیمرغ . رستم. کاوه.فریدون. پشوتن...
  • س ا ر ه US ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    6 0
    قمر خانوم / قمر آنلاین!
  • بدون نام IR ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۱
    3 1
    شمسینه
  • پروفسور حاج سید حسین متفاوت IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    2 2
    مصدق یا النده
  • مازيار IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    سركار خانم خرم روز. "اخیرا ستاره‌شناسان برای انتخاب اسامی اجرام فضایی به فرهنگ‌های دیگر علاقمند شده‌اند". ........ به همان سايتي كه معرفي كرديد مراجعه كنيد و توضيحات سايت را مطالعه بفرماييد. براي راهنمايي شما و كاربران : "The name must come from Greek mythology ..."
  • ذوالفقار دانشی، دبیر سرویس دانش IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    در پاسخ به کاربر محترم با نام مازیار. اگر متن اصلی خبر را با دقت مطالعه کنید، در پاراگراف چهارم خواهید خواند: By tradition, names of solar system objects are drawn from mythology. It has usually been Greek or Roman mythology, but more recently, astronomers have been drawing names from other cultures, too. که ترجمه آن همانی است که در پاراگراف سوم این مطلب مطالعه کردید.
  • ذوالفقار دانشی، دبیر سرویس دانش IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    در ضمن، لازم به ذکر است توضیح به‌روزشده در سایت نیوساینتیست که بعد از تنظیم این مطلب منتشر شده، به این نکته اشاره دارد که چون نام پلوتو و سه قمر دیگر از اساطیر یونانی اخذ شده، نام چهارم نیز باید از اساطیر یونانی و همان فضای موضوعی انتخاب شود و این ربطی به رویه جدید آی.ای.یو در توجه به دیگر فرهنگ‌های مردم زمین ندارد.
  • tt IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۵
    1 3
    آذربايجان
  • losi IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۱
    3 0
    پيلان
  • بدون نام IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۱
    1 1
    تغابلر
  • بدون نام IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    3 0
    پلوتو که داره از منظومه ی شمسی حذف میشه!
    • بدون نام IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
      2 0
      حذف ميشه نه حذف شده
    • علی IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۳
      1 0
      پلوتو از فهرست سیاره ها حذف شده و در طبقه بندی جدیدی به نام سیارک های پلوتو مانند یا پلوتوئید جا گرفته،دلیلش هم کشف تعدادی زیادی از پلوتوئیدها در کمربند سیارکی بیرونی یا کوئیپر بود.و گرنه کی میتونه یک سیارک رو از منظومه خورشیدی حذف کنه!