مضاوی الرشیدجامعه شناس و نویسنده برجسته سعودی مقیم لندن در یادداشتی اختصاصی برای خبر آنلاین نوشت:اکنون پرسش مهمی درباره نقش جنبش های اسلامگرا در بسیج و مشارکت مردم در انقلابهای مصر و تونس و دیگرانقلابهای جهان عرب بر سر زبانهاست. بعضی از تحلیلگران این نقش را بزرگ و دیگران کوچک جلوه می دهند .
وی در ادامه افزود: بهر حال نباید نقش اسلامگرایی را در توجیه و هدایت مخالفتها و نارضایتی ها وبالاخره برآمدن یک دستاورد سیاسی و وقوع یک قیام مردمی سرچشمه گرفته از آنها فراموش کنیم ویا نادیده بگیریم واین همانست که در مصر بوقوع پیوست چون بیش از نیم قرن بود که جنبشهای اسلامگرا وکارگران و دیگر نهادهای سیاسی در مصر در حال سرکوب شدن بودند.
استاد کالج کینگ لندن اظهار داشت حال اگر نظری به عربستان بیفکنیم که بیداری اسلامگرایی یکی از جنبشهای مهم در این کشور است با چنین پرسشی روبرو خواهیم شد که موضعگیری این اسلامگرایان نسبت به نبرد ومخالفت سیاسی در داخل عربستان چیست؟
او بر این باور است شاید بسیاری از ناظران و تحلیلگران از همسویی اسلامگرایان عربستان با انقلابهای تونس ومصر ولیبی أگاهی داشته باشند اما در عین حال همه دیدند که اسلامگرایان عربستان نسبت به تحولات بحرین که ادامه بیداری ملل عرب منطقه است سکوت اختیار کردند که البته علت آن ترس و بیم از رسیدن بازتابهای آن به داخل عربستان بود. موضوع دیگر اینکه جنبش بیداری در عربستان دچار انشعاب و یا از هم گسیختگی گردید که بیشتر مواضعی مخالف با حکومت ریاض اتخاذ کرد. بعضی از آنها از موضعگیریهای رژیم عربستان ستایش کرده وآنرا تنها رژیم اسلامگرای منطقه می خوانند که تنها اوست که می تواند نماینده اسلامگرایان باشد.
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
26151
نظر شما