خبرگزاری مهر نوشت:

 اسماعیل کوثری پنجشنبه شب در همایش واکاوی پذیرش قطعنامه ۵۹۸ با رویکردی به اندیشه دفاعی حضرت امام خمینی (ره) در سالن همایش سازمان تبلیغات اسلامی استان قم در سخنانی با اشاره به اقدامات آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان فرمانده جنگ در راستای پذیرش قطعنامه ۵۹۸ عنوان کرد: آقای هاشمی در آن زمان از فرمانده سپاه پرسید اگر بخواهیم جنگ ادامه یابد چه چیزهایی لازم داریم که فرمانده سپاه نیز در مشورت با مشاوران خود لیستی از موارد مورد نیاز را ارائه و مبلغی بالغ بر۳ و نیم میلیارد دلار را برای ادامه جنگ پیشنهاد کرد.

وی ادامه داد: وقتی آقای هاشمی روحیه‌ای برای ادامه جنگ در بین رزمندگان ندید و آقای موسوی نیز درخصوص ادامه جنگ گفته بود که دولت حتی یک ریال هم نمی‌تواند برای جنگ کمک کند تصمیم گرفت مسئولین عالی رتبه جنگ و کشور را دور هم جمع کند و این مطلب را با آنها در میان بگذارد که نمی‌شود جنگ را با این شرایط کنونی ادامه داد و باید به گونه‌ای این مطلب را به امام برسانیم.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: حضور آمریکاییها که از خلیج فارس تا ترکیه ادامه داشت و سازماندهی دو هزار کیلومتری آنها در خلیج فارس باعث شد تا بخشی از توان کشور صرف مقابله با این جبهه شود که در این راستا آنها وقتی در جنگ نتوانستند توفیقاتی کسب کنند به هواپیمای مسافربری ایران حمله و سازمان ملل نیز نه تنها این اقدام را محکوم نکرد بلکه مدال شجاعت به فرمانده ناو آمریکایی داد که این امر نشان دهنده اوج تنهایی ایران بود.

فرمانده سابق لشکر۲۷ محمد رسول الله در خصوص تصمیم امام مبنی بر پذیرش قطعنامه ۵۹۸ نیز عنوان کرد: امام خمینی(ره) به مسئولین کشور اعتماد و اطمینان داشت و بر همین اساس زمانی که مسئولین به این جمع بندی رسیدند که باید جنگ را خاتمه داد به مسئولین اعتماد و با پذیرفتن واقعیات با این قطعنامه موافقت کرد.

نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سال ۶۶ کشورهای مختلفی مجوز حمله همگانی به عراق دادند تا هر کاری که خواست انجام دهد و این وضعیت بسیار سختی برای ما بود اما امام راحل با توکل و امید به خداوند دستور ادامه جنگ دادند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه صدام هر روز سازمان جنگ خود را افزایش و توان خود را گسترش می‌داد افزود: صدام در روز اول جنگ ۱۲ لشکر داشت که این تعداد در پایان جنگ به ۶۲ لشکر رسید.

وی با بیان اینکه در آن زمان اقدامات اساسی برای حمایت از رزمندگان در جبهه‌ها صورت نمی‌گرفت افزود: در سالهای آخر جنگ در زمینه اعزام نیرو‌ها به جبهه با مشکل روبه رو بودیم و تنها در برخی از ایام که کشاورزی و دانشگاهها تعطیل بود نیروهای بسیجی راهی جبهه می‌شدند که دشمن نیز دست ما را در این خصوص خوانده بود.

فرمانده سابق لشکر ۲۷ محمدرسول الله عنوان کرد: عملیات بیت المقدس ۴ بر روی ارتفاعات شاخ شمران انجام شد و در ‌‌نهایت دیدیم نیروی‌های اعزامی کاهش یافت و به دلیل تضعیف خطوط دفاعی با حمله همه جانبه عراقی‌ها فاو سقوط کرد.

وی با بیان اینکه سقوط فاو تاثیر منفی بر روی رزمندگان داشت افزود: رزمندگان با این شرایط ایستادگی کردند و عراقی‌ها نیز بعد از آن به جبهه‌های دیگر حرکت و حمله کردند و همین امر یکی از دلایل پذیرش قطعنامه ۵۹۸ بود.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عدم اعزام نیروی کافی به جبهه‌ها در ماههای پایانی جنگ را یکی از دلایل پذیرش قطعنامه ۵۹۸ دانست و افزود: در آن زمان ستاد کل نیروهای مسلح تازه تشکیل شده بود که معاون فرهنگی آن سید محمد خاتمی و معاون پشتیبانی نیز بهزاد نبوی و خود میرحسین موسوی نیز جانشین ستاد بود که آنها تمایلی به ادامه جنگ نداشته و از جنگ حمایت نمی‌کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری انتخابات دور سوم مجلس شورای اسلامی در آن زمان اظهار داشت: در آن زمان بحثهای انتخاباتی بسیار حساس شده بود و بسیاری از رزمندگان ترجیح می‌دادند در شهر‌ها بمانند و همین امر باعث شد که مسئله اصلی یعنی جنگ به حاشیه رود و مسئله فرعی مورد توجه قرار گیرد.

27302
 

کد خبر 163708

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 1
    چرا در فقدان آقایان موسوی و نبوی به راحتی از زبان آنها مطلبی ذکر میشود.
  • بدون نام IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 0
    من کاری به صحت این اظهارات پس از بیش از 2 دهه ندارم اما حتی همین جا هم سخنران گفته: آنها تمایلی به «ادامه» جنگ نداشته
  • بدون نام IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 0
    خوب که چی؟
  • یکی IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 2
    حالا مگه بد شد جنگ تموم شد ؟
  • بدون نام DE ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 0
    دنبال چی هستید ؟
  • بدون نام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 2
    کلا مگه حرف بدی بوده منطقی ترین کار خاتمه جنگی بوده که بودجه هفتاد ساله مملکت رو نابود کرد . این که ی عده ای قلیل دوست داشتند تا قیام مهدی (عج) به جنگ ادامه دهند به خودشون مربوطه و الا همینطور که گفتند ملت از ادامه جنگ خسته بودند. ی سال دو سال که نبوده بابا هشت سال پس کی زندگی کنن
  • بدون نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 1
    خوب اين كجاش بده كه آدم تمايلى به ادامه جنگ نداشته باشه و بخواد شرايط كشورش عادى باشه؟
  • بدون نام IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 2
    هرکس با ادامه جنگ مخالف بوده بسیار کار درستی کرده و مدافع منافع ملی بوده.
  • بدون نام IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 1
    خوب كه چي؟آيا تيتر با متن متناسب است؟اين است خبررساني بيطرفانه؟اين است تلاش در راستاي وحدت؟ آيا امكاني براي پاسخ گويي آنها وجود دارد؟
  • بدون نام IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 1
    جنگ به هر شکلی که باشد منفور است باید طرفداران ادامه جنگ مورد سوال واقع شوند واز اتصمیم شجاعانه امام تجلیل گردد
  • یکی IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 1
    حالا یعنی که چی مگه مخالفت با جنگ بده تا کی میخواستین بجنگین؟
  • بدون نام US ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 1
    هر وقت بحث کاستی هست رئیس دولت می شه میرحسین .هر وقت موفقیت هست رئیس دولت میشه ....
  • بدون نام IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 1
    گیریم موسوی وخاتمی ونبوی به ادامه جنگ تمایلی نداشتند خوب با آن شرایطی که به قول خود این آقا توده مردم هم تمایلی نداشتند آیا ادامه جنگ به شکست من نمی انجامید ؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 0
    اولا ما دیگه به شنیدن روایت های یک طرفه عادت کردیم . دوما تمام شدن جنگ در نهایت به نفع ملت ایران شد . اینو که دیگه نمی تونید کتمان کنید
  • حمید IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 0
    از دو دیدگاه نظر میدهم از دیدگاه ضعیف شدن عراق و نابودی آن توسط آمریکا خیال ما حداقل تا صد سال خیال ما از عراق راحت شده است در این حالت ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر درست بود اما از دیدگاه منافع آنی در حوزه های اجتماعی اقتصادی و غیره باید پس از فتح خرمشهر جنگ را پایان میدادیم
  • کامیاب IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 0
    من دوتا سوال دارم اول اینکه مگه تو اون شرایط پولی هم در کشور بود که دولت بخواد به جنگ اختصاص بده وضع کشور به جایی کشیده بود که دولت دست به دامان بازار شده بود و در عوض کمک انحصار واردات فلان قلم کالارو تا 50 سال میداد بعدشم تا کی باید جنگ ادامه پیدا میکرد!!!
  • بدون نام IR ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۱
    0 0
    تصمیم امام برای خاتمه جنگ کاملا درست بوده است.شاید تقدیر الهی این بود که صدام باغرورو توهم ابلهانه ی ناشی از پیروزی اش در جنگ!مقدمات نابودی خود و رژیم ستمکاره اش را فراهم آورد.
  • بدون نام IR ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۴
    1 1
    ميشه بگيد جنگ براي ايران چه نتيجه اي داشت 8 سال جنگيديد 80 سال از جهان متمدن عقب افتاديد
  • عدالت IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۴
    1 2
    جنگ باید خیلی زودتر تموم میشد! میخواید چی بگید!؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین