تهران امروز نوشت:

این چهارمین باری است که دیوید ییتس یکی از داستان‌های «هری پاتر» را کارگردانی کرده است. «هری پاتر و یادگاران مرگ: قسمت 1»، «هری پاتر و شاهزاده دورگه» و «هری پاتر و محفل ققنوس» به کارگردانی ییتس جزو قسمت‌های موفق و پرفروش سری فیلم‌های «هری پاتر» بوده‌اند. با توجه به موفقیت عظیم فیلمش، امروز دیوید ییتس موفق‌ترین و احتمالا خوشحال‌ترین کارگردان دنیاست. گفت‌وگویی با او را درباره «هری پاتر و یادگاران مرگ: قسمت 2» با هم می‌خوانیم.

چرا شما و کمپانی برادران وارنر تصمیم گرفتید که «هری پاتر و یادگاران مرگ» را در دو قسمت بسازید؟
سه دلیل داشت. اول اینکه این کتاب آخری خیلی مفصل و حجیم بود و اتفاقات زیادی در آن می‌افتاد. چیزهای زیادی بود که ما دوست داشتیم در فیلم بگذاریم و آنها را فهرست کردیم. صحنه‌های عظیمی بودند که باید برایشان هزینه زیادی می‌شد طوری که با خودمان گفتیم این فیلم پرخرج‌ترین فیلم تاریخ سینما خواهد شد. هزینه‌ها آنقدر زیاد بود که امکان نداشت با فروش فیلم جبران شود. باید راهی پیدا می‌کردیم که تمام چیزهایی را که دوست داشتیم در فیلم می‌گذاشتیم و هزینه‌ها را متعادل می‌کردیم

استیو کلاوز،‌ فیلمنامه‌نویس‌مان از همان موقعی که ما فیلم داستان قبلی یعنی «هری پاتر و شاهزاده دورگه» را می‌ساختیم، شروع به اقتباس از «هری پاتر و یادگاران مرگ» کرد. یک روز سر صحنه فیلمبرداری «شاهزاده دورگه» سراغ‌مان آمد و گفت: «ببینید بچه‌ها من واقعا نمی‌توانم این فیلمنامه را طوری بنویسم که بشود از روی آن فیلمی به مدت دو ساعت و نیم ساخت. فکر کنم بهتر باشد که آن را به دو قسمت تقسیم کنیم.» همه‌اش همین بود. وقتی می‌شنوم که برخی طرفداران کتاب می‌گویند که چرا این قسمت را در فیلم گذاشتید یا آن قسمت را درآوردید، واقعا عصبانی می‌شوم. البته ساخت این فیلم در دو قسمت هدیه‌ای به هواداران هری پاتر بود چون کتاب خیلی ناگهانی تمام شد و حالا با قسمت دوم این فیلم هواداران دوباره چیزی داشتند که منتظرش باشند.

خیلی خوب بود چون موقع ساختن فیلم‌های «هری پاتر» به ما خیلی خوش می‌گذشت. البته کار دشواری بود اما ما فقط سعی داشتیم که از موقعیت‌مان لذت ببریم.

شما کارگردان پروژه‌ای بودید که برای میلیون‌ها نفر از مردم اهمیت زیادی دارد. چطور توانستید فیلم را طوری بسازید که هم طرفداران پروپا قرص هری پاتر را راضی نگهدارد و هم کسانی که با این دنیا آشنایی چندانی ندارند، جذب فیلم شوند؟
باید حداکثر تلاش‌تان را بکنید. من خودم از طرفداران هری پاتر هستم. همه کسانی که در این فیلم شرکت داشتند،‌ از فیلمنامه‌نویس گرفته تا گروه پشت دوربین از هواداران ماجراهای هری پاتر بودند. هر روز کلی از طرفداران هری پاتر مرا احاطه می‌کردند، در نتیجه ما تمام تلاش‌مان را کردیم تا روح اثر را درک کنیم و در فیلم‌مان هم آن را انتقال دهیم. در پایان روز باید نگاه می‌کردم که آیا این صحنه‌ها طرفداران کتاب را راضی می‌کند یا نه؟و در عین حال باید تعادل را رعایت می‌کردم تا کسانی که حتی یکی از آن کتاب‌ها را هم نخوانده‌اند، از دیدن فیلم لذت ببرند. مثل شعبده‌بازی بود. باید تصمیمات سختی می‌گرفتیم. فقط بگویم که تلاش کردیم اقتباس‌مان تا حد امکان تبدیل به یک تجربه ناب سینمایی شود.

آیا می‌توانید برایمان از چند صحنه‌«هری پاتر و یادگاران مرگ» مثال بزنید که تصمیم‌گیری درباره‌شان برایتان دشوار بود؟
یکی از چیزهایی که ما به فیلم اضافه کردیم، صحنه‌ای در اواسط فیلم است که هری در روستا مورد حمله قرار می‌گیرد. این صحنه در کتاب وجود نداشت. از یک نظر اضافه کردن چیزی به داستان رولینگ دیوانگی به‌نظر می‌رسید برای اینکه آن دنیا آنقدر غنی و پرماجراست که دیگر نیازی نیست چیزی به آن اضافه شود اما برای یک فیلمنامه دو ساعت و نیمه مقدار خطری که از بیرون شخصیت‌ها را تهدید می‌کند، کم بود. من فکر می‌کنم این صحنه‌ای که ما اضافه کردیم به روح کتاب و ماجراهای هری پاتر می‌خورد. شاید این اتفاقی است که خارج از هاگوارتس رخ داده و در پشت صحنه کتاب رولینگ وجود داشته است.

فکر نمی‌کنید که برخی صحنه‌های «هری پاتر و یادگاران مرگ: قسمت 2» ممکن است برای کودکان ترسناک باشد؟
خب می‌دانید خودم وقتی بچه بودم دوست داشتم فیلمی ببینم که مرا بترساند. پشت مبل پنهان می‌شدم و سریال «دکتر هو» را می‌دیدم، اما فکر می‌کنم که والدین باید مراقب باشند. فیلم در رده‌بندی اداره نظارت درجه pg13 گرفت، یعنی ممکن است در فیلم صحنه‌هایی وجود داشته باشد که برای کودکان زیر 13 سال مناسب نباشد. به‌نظر من هم درجه‌بندی درستی است. من بچه ها را بعد از نمایش فیلم‌ دیدم. بخصوص پسربچه‌ها خیلی فیلم را دوست داشتند. سئوال اینجاست که آیا من بچه‌های خودم را برای دیدن این فیلم خواهم برد؟ خب من بچه‌ای ندارم ولی اگر داشتم و اگر آنها 10-11 ساله بودند شاید. نمی‌دانم.

17301

کد خبر 163799

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
    1 0
    عالی بود. بسیار لذت بردم و از آنجایی که خودم از طرفداران پر وپا قرص این سری فیلم وکتاب هستم، واقعا از شنیدن این اخبار و حواشی خوشحال شدم.
  • سنا IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    0 0
    عااااااااااااااالللللللللىىىىىىىى
  • البا EU ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۰
    0 0
    ممنون

آخرین اخبار