خشک زدن زاینده رود، هم کشاورزی استان اصفهان را از بین برده، هم برای صنعت گردشگری این استان، سالانه ضرری به اندازه قهر کردن 5 میلیون گردشگر به همراه داشته.

امیدسلیمی بنی: مسئولان اصفهانی می گویند این شهر به خاطر خشک زدن زاینده رود، هر روز ضرر می کند، از جمله اینکه نیمی از گردشگرانش را از دست داده و مردم دیگر دلشان نمی خواهد برای دیدن نصف جهان به آنجا بروند.

رئیس شورای شهر اصفهان می گوید این شهر به خاطر خشکسالی، 50 درصد از بازدیدکنندگانش را از دست داده است. به گفته عباس حاج رسولیها خشکی زاینده‌رود علاوه بر خسارت به کشاورزان، تولیدگنندگان صنایع دستی و فعالان حوزه گردشگری را نیز با مشکل مواجه کرده  و موجب کاهش50 درصدی ورود گردشگر داخلی و خارجی به اصفهان شده است.

رسانه‌های این استان به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان اعلام کرده بودند که اصفهان در طول سال 89 پذیرای بیش از 10 میلیون نفر گردشگر بود.

این چنین که بر می آید، اصفهانیها از خشک شدن زاینده رود، ضررهای زیادی کرده اند، از جمله خشک شدن 470 هزار اصله درخت در فضاهای سبز این شهر و کم شدن 5 میلیون گردشگر در سال.

چرا زاینده رود خشکید؟

به طور کلی، دو دسته عامل اصلی را برای خشک شدن زاینده رود، عنوان می کنند، عامل اول، کاهش بارندگی در حوزه آبخیز این رود و عامل دوم، مدیریت نادرست منابع آبی این رودخانه است.

برخی از سیاستگذاران کلان این استان از تغییر در مسیر رودخانه و انتقال آب زاینده رود به استانهای مرکزی و جنوب شرقی کشور، اظهار نارضایتی کرده بودند، هر چند وزارت نیرو، اعلام کرده بود برنامه ای برای انتقال آب این رود، به سایر استانها ندارد، ولی مشاهدات عینی نشان می دهد زاینده رود در طول مسیر خود از سرچشمه خود در کوهستانهای بختیاری تا تالاب خشکیده گاوخونی، لحظه به لحظه کمتر می شود، در حالی که در مسیر طبیعی این رود، به خاطر وجود چشمه های زیرزمینی و رودهای محلی، آب، هر لحظه بیشتر می شد، برای همین به اصلی ترین رودخانه فلات مرکزی ایران، "زاینده رود" گفته می شود.

ولی اکنون از تونلهای ساخته شده در پایین دست سد زاینده رود، واقع در اراضی شهرستان چادگان، آب این رودخانه رفته رفته کمتر می شود تا جایی که نرسیده به اصفهان، بستر زنده رود، می میرد و خشکسالی، چهره اصفهان را خراش می دهد.

کویر به اصفهان رسید

سخنگوی شورای شهر اصفهان معتقد است کویر به اصفهان رسیده. به گفته ابوالفضل قربانی، با روند فعلی و خشک شدن زاینده رود به زودی فلات مرکزی کشور همانند عربستان، اردن و جنوب عراق به کویر تبدیل خواهد شد. 

این مسئول محلی معتقد است: "لازم است با کسانی که در به وجود آمدن این وضعیت مقصر هستند و در ایجاد طرح های آبرسانی ممانعت و مزاحمت ایجاد می کنند برخورد شود."

ولی تاکنون کسی با مزاحمان آب رسانی به زاینده رود، برخورد نکرده و هنوز این رودخانه در بستر پهن خود در زیر پلهای تاریخی اصفهان، ترک خورده و تشنه مانده است.

47/233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 163918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۱
    1 0
    از مسئولين محترم خواهشمنديم چارهاي اساسي جهت کمبود آب براي اين اصفهان بکنند
  • علي IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۱
    0 0
    يکي از کارهاي مهم مديريتي است. يکي به داد اصفهان برسد.
  • بدون نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۱
    0 0
    آنچه البته به جايي نرسد فرياد است!!!!!!!!!!!
  • سعید US ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۱
    1 0
    اصفهان از بین رفته . فقط زاینده رود نیست . همه آثار باستانیش رو به نابودیه. همشون . هیچ کس هم براش مهم نیست . تو کشور های خارجی گذشتشون رو میذارن رو چشمشون لای پر قو ازشون محافظت میکنند . اونوقت میری هشت بهشت اصفهان توش بوی تعفن و ... میاد . میری زاینده رود شده بیابون . میری عالی قاپو میبینی با داره از هم می پاشه . این فقط اصفهان بود شیراز و ... وضعیت بهتری از اصفهان ندارند .
  • بدون نام CA ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۱
    1 0
    بالاخره این هم از عنایات دولت خدمت گزار است که زحمت این رودخونه رو کشیدند . واقعا همگی خسته نباشند . مردم اصفهان هیچ موقع روزی که آقای احمدی نژاد در استان چهارمحال دستور بستن اب زاینده رود را دادند فراموش نمیکنند .
  • سامان IR ۰۳:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۲
    0 0
    زاینده رو وقتی خشک بشه باید بگیم تاریخ اصفهان خشکیده شد متاسفم متاسفم واقعا متاسفم
  • بی نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
    0 0
    ما هم اینجا مثل شما نظاره گر نابودی خودمون هستیم.شما نگران زاینده رود و ما نگران در یاچه مونیم!چه درد مشترکی!کاش همشون درست بشن!!!کی!!!