برای اولین بار در تاریخ؛ درمان همه بیماران سرطانی با یک دارو

این اولین بار است که چنین اتفاقی می‌افتد؛ ۱۲ بیمار شرکت‌کننده در یک مطالعه بالینی در ایالات متحده پس از مصرف دارویی با نام دوستارلیماب (dostarlimab) طی یک دوره شش ماهه بهبود یافتند.

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می‌رسد یک داروی آزمایشی سرطان در یک کارآزمایی بالینی کوچک، که در ایالات متحده انجام شده است، تک تک بیماران را درمان کرده است.

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، ۱۲ بیمار که همگی مبتلا به سرطان رکتوم (راست‌روده) بودند، پس از مصرف داروی دوستارلیماب طی یک دوره شش ماهه، وارد مرحله بهبودی شدند.

دکتر لوئیس دیاز، یکی از نویسندگان اصلی مقاله و متخصص سرطان در مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ در نیویورک، در گفت‌وگو با نیویورک تایمز گفت: «این اولین بار است که چنین اتفاقی در تاریخ سرطان رخ می دهد».

بیماران در طول این دوره‌ی درمانی، با هیچ عارضه جانبی بخصوصی مواجه نشدند. اگرچه اعتقاد بر این است که افراد کافی در این مطالعه شرکت نکرده‌اند تا واکنش‌های نامطلوب مختلفی که به واسطه مصرف دارو پیش می‌آید، مشخص شود. دانشمندان ضمن ابراز هیجان خود از این تحقیق، اعلام کردند که این نتایج امیدوارکننده باید تکرار شوند و گفتند چنین تحقیقاتی بدین معنا نیست که سرطان برای همیشه ریشه‌کن شده است.

دوستارلیماب در درمان سرطان چگونه عمل می‌کند؟

دوستارلیماب (Dostarlimab) یک داروی ایمونوتراپی یا ایمنی‌درمانی است که در درمان سرطان آندومتر استفاده می‌شود، اما این اولین آزمایش بالینی است که تأثیر این دارو را در برابر تومورهای سرطان رکتوم مورد بررسی قرار داده است. این دارو با شناساندن سلول‌های سرطانی به سیستم ایمنی اجازه می‌دهد که سلول‌ را شناسایی کند و از بین ببرد.

برای این تحقیق، ۱۲ بیمار هر سه هفته یکبار به مدت شش ماه دوستارلیماب دریافت کردند. این درمان قرار بود با شیمی‌درمانی و جراحی استاندارد دنبال شود. با این حال، شش ماه بعد از قطع مصرف دارو، علائم سرطان در بیماران از بین رفت و حتی با معاینه فیزیکی، آندوسکوپی، اسکن یا MRI، مورد قابل تشخیصی که مربوط به سرطان باشد، یافت نشد.

با گذشت دو سال از انجام این مطالعه، به نظر می‌رسد که تمام شرکت‌کنندگان، در سلامت کامل هستند و هیچ یک از آنها علائم سرطانی نداشتند و تحت هیچ شیمی‌درمانی یا عمل جراحی قرار نگرفته‌اند.

دوستارلیماب نمی‌تواند جایگزین درمان‌های فعلی شود

دکتر هانا سانوف، از دانشگاه کارولینای شمالی، با وجود اینکه که در این تحقیق حضور نداشت، می‌گوید که «این یک مطالعه‌ی کوچک اما قانع کننده است». او همچنین متذکر شد که چنین رویکردی به این زودی نمی‌تواند جایگزین رویکرد درمان‌های فعلی شود و هنوز مشخص نیست که آیا بیماران کاملاً درمان شده‌اند یا خیر.

سانوف اضافه کرد: چنین داروهایی، جنبه‌ی ایمنی‌درمانی دارند؛ به این معنا که نه با حمله مستقیم به خود سرطان، بلکه با واداشتن سیستم ایمنی فرد به انجام کار، عمل می‌کنند. اینها داروهایی هستند که برای مدتی طولانی در درمان سرطان پوست (ملانوم) و سایر سرطان‌ها استفاده می‌شدند و در واقع تا همین اواخر جزو پروسه درمان سرطان‌های روده بزرگ نبوده‌اند.

برای اولین بار در تاریخ؛ درمان همه بیماران سرطانی با یک دارو

همه ۱۲ بیمار حاضر در این مطالعه، دارای تومورهایی با یک جهش ژنتیکی به نام نقص اصلاح نامناسب (MMRd) بودند که این شرایط در زیرمجموعه‌ای از تقریباً ۵ تا ۱۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان رکتوم وجود دارد.

بیماران مبتلا به چنین تومورهایی، واکنش کمتری به شیمی‌درمانی و پرتودرمانی نشان می‌دهند که این امر نیاز به برداشتن تومورهای آنها را با جراحی افزایش می‌دهد. با این حال، جهش‌های MMRd می‌توانند سلول‌های سرطانی را در برابر واکنش ایمنی بدن آسیب‌پذیرتر کنند، بخصوص زمانی که توسط یک عامل ایمونوتراپی، همچون دوستارلیماب، تقویت شوند.

دکتر کیمی نگ، کارشناس سرطان کولورکتال در دانشکده پزشکی هاروارد، به نیویورک تایمز گفت که این نتایج «قابل توجه و بی‌سابقه» بودند و برای اثبات اهمیت آنها، باید تکرار شوند.

منبع: independent / مترجم: الهه جعفرزاده

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1639357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    586 6
    برای موفقیت شون دعا می کنم. ان شاالله نتایج نهایی عالی شود و هر چه زودتر دارو به بازارهای بین الملیی عرضه شود.
    • IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      دانشمندان، چهره های ماندگار و شرکتهای دانش بنیان خودمون بهترشو میسازن همانطور که واکسن کرونارو ساختن که خیلی از فایزر بهتره.
    • حسن IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      من موندم اون یک مخالف این دعا خوب کیه احتمالا از دلواپسان...... باشه که مخالف علم و پیشرفت هستن
  • محمدرضا IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    چند سال پیش این دارو و توفیلن من یک قهرمان هستم نشون داد تو فیلم بصورت ناگهانی تعقیر ژنتیک داد و مردم تبدیل به زامبی شدند همه چیز داره طبق برنامه پیش میره و تا چند سال دیگه باید برای زنده موندن با زامبی ها مبارزه کنیم
    • IR ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      بیمار سرطانی نداری که این حرفو با اینهمه خشونت میزنی. وگرنه خانواده بیمار سرطانی میخوان اون زنده بمونه حتی اگه تبدیل به زامبی بشه.
    • IR ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      186 6
      تعقیر؟؟؟ عزیز جان سکوت شرف داره به حرف زدن خیلی وقتها
    • IR ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      98 4
      تعقیر؟؟؟ عزیز جان سکوت شرف داره به حرف زدن خیلی وقتها
    • احمدی IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      228 5
      شما کمتر فیلم ببین.
    • IR ۱۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      254 2
      پیشنهاد میکنم دیگه فیلم بالاتر از سن مجاز نبینی
  • وحید IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    خبری خوش از دیار به قول حضرات کفر.
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    خیلی خوب اما به نظر میرسد کمی این ماجرا با اغراق رسانه ایی همراه شده.این کارآزمایی نقاط ضعفی دارد و به این راحتی نیست که با بیست نفر اثر گذاری یک دارو مشخص و حتی اثبات شود.اما امیدوارم که با توکل بر خدا و پیشرفت علم بسر بتواند به درمان سرطان به زودی دست پیدا کند.
  • هم وطن IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    253 3
    خدا رو شکر از خوندن این مطلب خیلی هیجان زده شدم ، انشالله هرچه زودتر به تمتم بیماران سرطانی دنیا برسه و سرطان رو ریشه کن کنه
  • مریم IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    183 3
    خدا کنه نتیجه بده ودر دسترس عموم قرار بگیره نه فقط یه قشر خاص
  • علی IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    361 4
    من نامزدم چهار ساله در گیر سرطانه الان دربه در دنبال پیوند روده میگردیم کاشکی این دارو بیاد تورخدا تلاشتونو بکنین عقب نشینی نکنین این مریضی لعنتی رو درمان کنین
    • ایران IR ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      302 5
      دم تو گرم که 4 سال پای نامزدت موندی ، امیدوارم بر بیماری غلبه کنه و با هم زندگی خوبی داشته باشین .
    • ایران IR ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      179 3
      دم تو گرم که 4 سال پای نامزدت موندی ، امیدوارم بر بیماری غلبه کنه و با هم زندگی خوبی داشته باشین .
  • Saeed IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    251 2
    به امید سلامتی تمام بیماران سرطانی ،دریچه ای رو به بهبودی
  • من IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    21 21
    کار از کار گذشت
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    127 6
    چراتیترزدین همه سرطانهاولی تومقاله گفته سرطان رکتوم؟(دلم خوش شدکابوس سرطان سینه واسه ماخانماتموم شد! ).چرادقت نمیکنین؟😭😭😭😭😭
  • IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    اگر توی کل دنیا هم این داره در دسترس قرار بگیره به ایران نمیاد، چون بعضیا دوست ندارن از ”استکبار جهانی” دارویی که جون مردم رو نجات میده بخرن