چند ده جوان در شیراز بدون حجاب تجمع کرده اند. در این رابطه مدیرکل حوزه اجتماعی و فرهنگی استاندار فارس، این اتفاق ناشایست را محکوم کرد و از برخورد قانونی و سلبی در مقابل بی حجابی در استان خبر داد. حقایقی در گفت وگو با فارس، ضمن تاکید بر اینکه حسب دستور وزیر کشور، قرارگاه عفاف و حجاب یک ماهی است کار خود را با جدیت آغاز کرده، اظهار داشت: بیتفاوتیهای گذشته سبب بروز این بیماری ریشهای در تن جامعه شده است که مداوای آن کار یک روز و دو روز نیست.
بر اساس این اظهارات باید گفت سهل ترین شیوه برخورد همان برخورد سلبی است که با عده ای نوجوان دختر و پسر می تواند شیوه بررسی مسایل جامعه را به رویه انحرافی و خشونت آمیز سوق دهد. در صورتی که اگر شرایط مهیا باشد ضمن بررسی عقبه ماجرا، می توان اصل موضوع را به بررسی های دانشگاه سپرد، و همه شبکه های اجتماعی و تلویزیونی و خبرگزاری ها را دعوت به بررسی کارشناسانه موضوع کرد.
هدف از چنین بررسی ای، بس آشکار و واضح است؛ پاسخ های قدیمی و کهن به مسایل جدید، موثر نیستند. بی تردید کنترل فرآیندها و روندها تاریخی که خود تحت کنترل و هدایت قوانین عام قرار دارند، نه آنگونه که گفته می شود بر اساس اراده مطلق آدمیان صورت می گیرد، و نه آن گونه که اظهار می شود، جبری بوده و دارای سرنوشتی بدون برگشت هستند. از این منظر این خلاقیت های خودجوش است که می تواند روندها را تشدید کرده و یا سدی در برابر حرکت آن باشند. به نظر می رسد اگر خردمندانه با تجمع شیراز برخورد شود، امکان بررسی پدیده ای که شرکت کنندگانش ، خود، می توانند قربانیان وضع موجود محسوب شوند، آن گاه سهم بررسی امنیتی،مثلا به ۱۰ درصد و امکان بررسی فرهنگی به ۹۰ درصد افزایش خواهد یافت. در صورت بروز چنین اراده ای از سوی مسئولان به ویژه وزارت کشور و وزارت اطلاعات، می توان اذعان کرد، جمهوری اسلامی آن روی خردورزی خود را در بررسی های پدیده ای چون شیراز، از بررسی های سطحی به سوی بررسی های عمقی سوق داده است.
اگر جمهوری اسلامی به تاکید راهبرانش در مسیر تمدن سازی قرار گرفته ، بررسی های کارشناسی باید در اولویت حل ناسازگاری ها و تضادهای درونی قرار گیرد و به شیوه غالب تبدیل شود تا پاسخ های موثر، مناسب و روزآمد به مسایل جدید شناسایی و اجرایی و مسیر پویایی و سرزندگی تمدنی ، هموار شود . از این زاویه ، دولت آقای رئیسی اکنون ، در معرض آزمون بسیار مهمی قرار گرفته است.
تنگناهای معیشتی و چالش های اقتصادی ناشی از تحریم ها در شرایط کنونی ، مزید بر علت هستند. هیچ پدیده ای نباید اجازه بدهد که پیگیری برجام و فقرزدایی از جامعه به عنوان دوهدف اصلی از دستور کار ایشان خارج شود. اقتدار در حوزه های کلان، به معنای جذب نوجوانان به اهداف انسانی مورد تاکید دولت سیزدهم خواهد بود. دو هدف مذکور در درون خود ، عنصری اساسی را نهفته دارد. مشی مذکور دنبال آن است که خلاء سیاسی ، مجال و محلی برای ظهور در شرایط کنونی نداشته باشد. اما در صورت واکنش امنیتی ، امکان رفتن به سوی خلاء سیاسی وجود دارد. استراتژیست ها به خوبی آگاهند که اسراییل، ارتجاع عرب و تندروهای آمریکا و برخی براندازان داخلی ، درصددند ، امکان مدیریت کارشناسی و کم هزینه حوادث به حداقل برسد و با افزایش تنش ها و امنیتی کردن برخورد با آنها ، شکاف حاکمیت و ملت افزایش یابد و رویای آنان برای سوریه ای کردن ایران برآورده شود. آنچه می تواند پادزهر و نافی چنین سناریویی خطرناکی باشد، اتخاذ و تقویت مشی «انتقاد/ اتحاد» است که در آغاز ریاست جمهوری، آقای رئیسی به آن تاکید داشتند اما بتدریج با پررنگ کردن شعار «بانیان وضع موجود» و حذف مدیران و نیروهای هوادار رقیب، به ضعیف گراییده است.
۲۱۲۱۶
نظر شما