علاوه بر روسای کمیسیون​های امنیت​ملی و قضایی مجلس، نمایندگان دیگری از این کمیسیون​ها نیز در جلسه امروز به تشریح ریشه​های ناامنی های اجتماعی اخیر در کشور پرداختند.

به گزارش خبرآنلاین، زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس به عنوان نماینده​ای از سوی کمیسیون امنیت​ملی مجلس هم در جریان بررسی ناامنی​های اجتماعی اخیر در جلسه علنی امروز مجلس، خواستار همیاری و همکاری تمامی دستگاه‌ها و مسئولان برای ارتقای امنیت اجتماعی در جامعه شد.

وی با بیان این که تهران یکی از امن ترین شهرهای دنیا است، افزود: در ملاقاتی که با سفیر برزیل داشتیم علی رغم تمام سیاه نمایی هایی که رسانه های خارجی در مورد ایران اعمال کرده بودند وی تهران را یکی از امن ترین شهرهای دنیا معرفی کرد. حتی کشیش​های لبنانی هم که به تهران آمده بودند از اینکه زنان تا ساعات پایانی شب در خیابان ها با امنیت تردد می​کنند، متعجب بودند.

وی در تشریح عوامل ایجاد ناامنی در جامعه، گفت: دستگاه های مسئول قوانین را سلیقه ای اجرا نکنند، چرا که می بینیم قانون توسعه حجاب و عفاف در بسیاری از دستگاه ها  به درستی اجرا نمی شود و نیروی انتظامی گاهی در اجرای طرح امنیت اجتماعی کمرنگ عمل می کند.

الهیان با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز که جرائم را در جامعه افزایش می دهد، تاکید کرد: متاسفانه پس از فتنه 88، بسیاری از مناطق جنوب تهران به علت ساخت و سازهای غیرمجاز که پس از جریان‌های بعد از انتخابات شدت و قوت بیشتری گرفته در ناامنی به سر می برد، در حالی که تاسیس یک پاسگاه یا کشیدن یک جاده منطقه را تا حد بالایی امن می سازد.

وی با بیان این که ساخت و سازهای غیرمجاز پیش از این، از جانب مجلس به وزیر کشور تذکر داده شده است، افزود: این نقاط سکونتگاه های غیررسمی شده  که به طور قابل توجهی ایجاد جرم در شهر را افزایش می دهد.

الهیان هم همچون دیگر ناطقان مجلسی و قضایی جلسه امروز مجلس، بخشی از نواقص موجود را به گردن رسانه​ها انداخت و گفت: رسانه ها نباید در انعکاس اخبار افکار عمومی را بترسانند و با بزرگنمایی مسائل جو وحشت را در جامعه تثبیت کنند؛ چرا که امروز می بینیم که صفحه حوادث رسانه ها چارچوب مشخصی را دنبال نمی کند و به همین منظور باید قانون مشخصی برای انعکاس حوادث در رسانه ها در نظر گرفته شود.

این عضو فراکسیون زنان در پایان سخنانش بر لزوم تامین امنیت زنان در جامعه تاکید کرد و افزود: فاجعه کاشمر و خمینی شهر و خشونتی که علیه دو روحانی اعمال شد، یادآوری می کند که بحث امنیت زنان باید مورد توجه جدی قرار بگیرد، همانطور که از جانب ما طرحی به مرکز پژوهش ها در این خصوص ارائه شده که تا به امروز رسیدگی به آن صورت نگرفته است.

موسی غضنفر آبادی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز طی سخنانی با انتقاد از عملکرد نیروی انتظامی و قوه قضائیه در برخورد با اشرار گفت: مسئولان به دنبال توجیه عملکرد خود نباشند و قصور خود را بپذیرند و با طرح مسائل جانبی از قبح جنایات در نگاه مردم نکاهند.

وی با بیان اینکه نیروی قضایی و انتظامی باید تأمین‌کننده حقوق اجتماعی مردم و امنیت آنها باشد، ادامه داد: متأسفانه گاهی جرائمی اتفاق می‌افتد که برای مردم ایجاد نگرانی می‌کند؛ در این فضا مسئولان مربوطه وعده‌هایی می‌دهند اما وقایع باز هم اتفاق می‌افتد؛ سئوال این است که این قتل‌ها کجا و کی باید متوقف شود. مسئولان به دنبال توجیه عملکرد خود نباشند و قصور خود را بپذیرند و با طرح مسائل جانبی از قبح جنایات در نگاه مردم نکاهند.

وی در انتقاد از عملکرد نیروی انتظامی و قوه قضائیه و هماهنگ نبودن آنها در نحوه برخورد با اشرار و متهمان گفت: اینکه پلیس یک مجرمی را دستگیر می‌کند و قوه قضائیه در همان روز او را آزاد می‌کند، قابل پذیرش نیست؛ این که در سعادت‌آباد شاهد جان دادن فردی باشیم و پلیس و مردم نظاره‌گر باشند هم قابل قبول نیست. اینکه متهمان آزاد بگردند نگران‌کننده است؛ این که قاضی به نیروی انتظامی اعتماد نداشته باشد و نظرات او را مغرضانه بداند خوب نیست؛ این که قاضی در دادن حکم نگران ظرفیت زندان‌های خود باشد قابل پذیرش نیست. نمی‌شود جلوی اقدامات ناگوار را گرفت در حالی که احضار و جلب متهم باید با وسیله نقلیه شاکی صورت گیرد.

غضنفرآبادی در پایان لایحه پیشگیری از وقوع جرم را که به دلیل مغایرت‌های با قانون از سوی شورای نگهبان رد شده بود، در کاهش جرائم موثر خواند و خواستار بررسی مجدد این لایحه در کمیسیون قضایی شد.

45/29

کد خبر 164481

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • معترض IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
    0 0
    منم اگه با باديگارد و محافظ تو خيابون بچرخم امنيتم بالاست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین