آب که از سر گذشت، چه یک وجب چه صد وجب. بعضی افراد اینقدر ولخرجی میکند که دیگر متوجه نیستند چه مقدار پول خرج کردهاند و البته چون بیشترین دارایی ماهانهشان را خرج کردهاند، به اصطلاح خودمان میگویند حالا این خرج هم روی همه مخارج. در صورتی که ابتدا باید دقت کنید هر آیتمی که قصد خرید آن را دارید، چه قیمتی دارد و برای خرید هر یک از آنها باید چه مبلغی را پرداخت کنید، این امر میتواند به شما کمک کند که حساب پولهایتان را داشته باشید و ببینید آیا واقعاً به تمام چیزهایی که میخواهید بخرید، احتیاج دارید یا خیر. به عنوان مثال، یک شب که بیرون میروید، ببینید چقدر خرج میکنید. گاهی اوقات افراد آنقدر پول نوشیدنی و غذای دوستان خود را حساب میکنند که اصلاً متوجه نمی شوند جیبشان خالی شده است. این افراد زمانی که به خانه بر میگردند، احساس میکنند که باید مقداری از اسکناسهایشان را گم کرده باشند، غافل از اینکه تمام آنها را خرج دوستانشان کردهاند و شاید چیز گرانی هم نخریده باشند.
* به خرید معتاد نشوید: بعضی مواقع میبینیم در طول مسیری که از منزل تا حل کار یا حتی برای پیادهروی میپیمایید، بدون توجه به نیازتان، از دورهگردها یا مغازههایی که برایتان جذاب است، خرید میکنید. گویی نیرویی شما را بدون اینکه بخواهید، به سمت خرید سوق میدهد. از هماکنون این اعتیاد خطرناک را ترک کنید. اگر این عادت بیشتر طول بکشد، ترک آن سخت تر هم میشود.
* محدودیتهای مالی: اگر واقعاً نمیتوانید جلوی ولخرجیهای بیمورد خود را بگیرید، بهتر است به صورت هفتهای، میزان محدودی پول در اختیار خودتان قرار بدهید. این پول باید نقد باشد، زیرا کنترل و رسیدگی به آن راحتتر است. اگر یاد بگیرید که ماهیانه با مقداری معین، مخارج روزمره خود را تأمین کنید، مجبورید خود را موظف به صرفهجویی و درست خرج کردن برای نیازهایتان بکنید. آن وقت فقط برای نیازهایتان خرج میکنید، نه برای خواستههایتان.
* به اندازه بود، باید نمود: متأسفانه این روزها با بیشتر شدن چشم و همچشمیها و مقایسهها و همینطور گرانی اجناس کادویی، خصوصا در مناسبتهای مختلف، مشکلی به مشکلات اقتصادی خانوادهها افزوده شده که برای رفع آن، به شما توصیه میکنیم به اندازه توانتان کادو بدهید. آبروی شما هنگام قرض کردن از بین میرود، نه زمانی که کادوی متناسب با داراییتان میدهید.
4745
نظر شما