الطاف الهی اگر مدیریت و ساماندهی نشود یک بارندگی تبدیل به سیل و یک سیل به تعداد زیادی مصیبت متعاقبا تبدیل خواهد شد؟ متاسفانه عدم برنامه ریزی برای بارندگی های امسال و تاخیر در اعلام زمان شروع به موقع "مون سون" سال جاری باعث جاری شدن سیلاب های زیاد در کشور شد که منجر به کشته شدن افراد زیاد، از دست رفتن اموال عمومی و خصوصی قابل توجه و وارد شدن خسارات مالی هنگفتی به پیکره کشور و مردم گردید ! این ها فعلا ظاهر مشکلات رخداده می باشد. اما مشکلات سیلاب های کنترل نشده فقط در این اقلام خلاصه نمی شود، بزودی در چند روز آینده تا چند ماه آینده با خشک شدن تدریجی این مناطق در شهرها و روستاها شاهد مشکلات عدیده ای همانند فرونشت ناگهانی مناطق شهری و روستایی، جادها و ... خواهیم بود
اعم مشکلات برای ساختمان ها و تاسیسات شهری و روستایی رخ خواهد داد. نشست ساختمان هاو منازل ، ترک خوردگی دیوارها و حتی خروج از شاغول بودن بناها امر بسیار معمولی بعد از سیل های این چنینی می باشد.
امیدوارم این گونه موارد بلافاصله پس از رویت توسط مالکان از طریق آنان به مقامات استان اطلاع رسانی شوند تا بررسی های لازم توسط استانداری های هر استان در قالب تیم های فنی صورت بگیرد. این اقدام توسط استانداری ها بصورت رایگان انجام می شود و با توجه به وجود افراد فنی در استانداری ها بهتر است توسط همین عوامل و نه آتش نشانی ها استحکام بناها تایید بشوند. آتش نشانی ها قانونا فقط مسولیت در برابر آتش سوزی را دارند و تشخیص استحکام بنا نباید توسط این عزیزان صورت بگیرد که متاسفانه بسیار شاهد این امر توسط افراد ناوارد در این فن و وارد در امر آتش می باشیم!
خواستم قبل از مرسوم و تبدیل شدن این امر ظاهرا ساده در نگاه اول به یک فاجعه ملی در آینده مثل بیشتر اقدامات بی تامل در کشور که خود توان منجر شدن بیک فاجعه ملی در آینده را می تواند رقم بزند هشدار لازم را به مسئولان محترم و مردم داده باشم تا بحث غافلگیری را از فرمول ها شاید بتوانیم تا حدودی حذف کنیم! به نوعی هشدار و اطلاع رسانی به موقع، ان شاء الله !؟
* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران، بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران و موسس انجمن زبدگان شهر در کشور
نظر شما