به دنبال تصمیم کمیته کشوری جلوگیری از گسترش ویروس آنفلوآنزای خوکی مبنی بر اعمال محدودیتهایی نظیر عمره برای حج تمتع و به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر در عملیات اجرایی حج، دیروز نشست هماندیشی مدیران حج و زیارت برگزار و اینطور تصمیم گرفته شد که طول سفر حداقل به مدت سه روز برای کل زائران کاهش یابد. در این گردهمایی که با حضور خاکسارقهرودی، رئیس سازمان حج برگزار شد، مسائل و مشکلات محدودسازی اعزام حج تمتع امسال به دلیل شیوع آنفلوآنزای خوکی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیم بر آن شد که اقامت زائران در مدینه یک هفته باشد و این کاهش از روزهای اقامت زائران در مکه صورت میگیرد.
به گزارش مهر، برپایه این گزارش به مدیران اعلام شد که برای تعداد زائرانی که از کاروانها حذف میشوند جایگزین انتخاب نکنند تا زائران در روزهای اقامت در مکه از فضای وسیعتری برخوردار شوند به گونهای که حداکثر افراد ساکن در هر اتاق پنج نفر باشد. علاوه بر آن مقرر شد مراکز بهداشتی و درمانی افزایش یابد و در هر ساختمان نیز فضایی برای نیاز احتمالی به ایزولاسیون اختصاص یابد و ضدعفونی شود.
در این راستا بنا بر این شد که عدد زائران کاروانها حداقل 110 و حداکثر 145 نفر باشد و کاروانهایی که کمتر از 50 نفر ثبت نام کردهاند لزوماً باید با کاروانهای دیگر که در محدوده گروه قیمتی و تاریخ ورود یکسان به عربستان هستند ادغام شوند. همچنین با هماهنگی وزارت بهداشت، پزشکان متخصص عفونی به مراکز درمانی ایران در عربستان اعزام خواهند شد و تزریق واکسن آنفلوآنزای فصلی قبل از تشرف برای همه حجاج اجباری شد. برای کاستن از احتمال خطر ابتلا همچنین تصمیم گرفته شد که تعداد خدمه و عوامل حتیالامکان کاهش پیدا کند. با توجه به محدودیتهای ایجاد شده افزایش قابل توجهی در هزینههای اسکان ایجاد خواهد شد که البته اینطور که گفته شده، این خسارتها متوجه زائران نخواهد شد. در کنار تمام تصمیمات جدید اخذ شده سازمان حج، این سازمان به ویژه بر این موضوع تأکید جدی دارد که مطلقاً ثبتنام و جایگزین جدیدی صورت نگیرد و کاروان جدید هم ایجاد نشود. گفتنی است که پیش از این نیز محدودیتهایی نظیر عمره اعلام شده و تصمیم گرفته شده بود که افراد بالای 65 سال، کودکان کمتر از 12 سال، افراد دارای 11 نوع بیماری مانند بیماران ریوی، کلیوی، بیماریهای کمخونی، تالاسمی، قلبی و دیابتی، مبتلایان به سرطانهای فعال، زنان باردار، افراد دارای چاقی مفرط، بیماران دچار ضایعه نخاعی و... به حج تمتع امسال اعزام نشوند.
به دلیل شیوع آنفلوآنزای خوکی تصمیم بر آن شد که اقامت زائران در مدینه یک هفته باشد و این کاهش از روزهای اقامت زائران در مکه صورت میگیرد.
کد خبر 16612
نظر شما