رسالت در سرمقاله خود با عنوان «دانش آموزان و دویست روز دور کاری!» نوشت:

*رئیس جمهور محترم در یک سخنرانی پرشور با اشاره به طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها اظهار داشت: "این هم طرح بسیار خوبی است اما چرا فقط مقاطع ابتدایی؟ چرا راهنمایی و دبیرستان را در این روز تعطیل نمی‌کنید؟ به اعتقاد من می‌توان این طرح را برای تمامی مقاطع به اجرا درآورد." این اظهارات، احساسات حضار را برانگیخت و با کف زدن مورد تأیید قرار گرفت و بدین ترتیب شاید این طنز تلخ زبان حال دانش‌آموزان شد که: رقم قتل ما به دست حبیب/ چون مخالف نداشت شد تصویب..

*هرچند شتابزدگی سال‌هاست که به عنوان سکه‌ای رایج و شاخصه‌ای مطلوب در دستگاه‌های اجرایی رونق یافته است چندان که برخی به کنایه این رویکرد را چنین تحلیل می‌کنند که:

من نمی‌گویم زیان کن یا به فکر سود باش

ای ز فرصت بی‌خبر در هرچه هستی زود باش!

اما حتی اگر "زود بودن" با توجیه اغتنام فرصت در ساخت و سازهای عمرانی اقدامی پسندیده باشد،‌دستگاه تعلیم و تربیت به دلیل ویژگی‌های خاص خویش به هیچ‌وجه تاب تصمیمات شتابزده را ندارد و پیامد این‌گونه تصمیمات،‌سرنوشت میلیون‌ها دانش‌آموز کنونی و نسل آینده را تحت تاثیر قرار می‌دهد و اگرچه آنان زبان دفاع از حقوق خویش را ندارند اما این ناتوانی، مسئولیت مدیران را در برابر حقوق کودکان و نوجوانان سبک نمی‌کند.

*ریاست صدا و سیما هم که از وظایفش رصد کردن انبوه امواج مسمومی است که لحظه به لحظه کودکان و نوجوانان ما را در میدان تاثیر خویش قرار می‌دهد، توصیه کرد که: "امروز به دلیل آنکه بچه ها ساعت‌ها در مقابل شبکه‌های مختلف می‌نشینند، مراقبت ‌شود تا بیرون بروند و کمتر درگیر آسیب‌های ماهواره‌ها باشند."

*اما به نظر نمی‌رسد این توصیه‌ها تاثیری در عدم تعطیلی پنج‌شنبه‌ها داشته باشد و ظاهرا آموزش و پرورش مصمم است به تعبیری یک ششم از بار مسئولیت فعلی خویش را بر زمین بگذارد.

*باید توجه داشت که یکی دیگر از سیاست‌های دولت در سال جهاد اقتصادی "تعطیلات محوری" است و شاید با خانه‌نشین کردن کارمندان، دولت می‌خواهد به مصاف دیوانسالاری برود! و طرح‌هایی نظیر دور کاری و کاهش ساعات حضور کارمندان و افزایش روزهای تعطیل به مناسبت عید فطر، چه بسا نشات گرفته از همین سیاست باشد.

*بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که هم افزایی دو موج "شتابزدگی" و "تعطیلات محوری" دامن آموزش و پرورش را هم گرفته است.

*در شرایط هجوم فرهنگی دشمن، که حتی خانه و تنهایی دانش‌آموز در برابر رایانه‌ و ماهواره به محیطی ناامن از نظر فرهنگی تبدیل شده است، تا چه رسد به خیابان‌ها و بوستان‌های شهری و .... در این شرایط چه محیطی سالم‌تر از فضای مدرسه، می‌تواند پذیرای دانش‌آموزان شود؟!

*حتی اگر حاصل این حضور صرفا ورزش و بازی و سرگرمی باشد آیا در موقعیت حساس و خطرناکی که همه دستگاه‌ها بخصوص نهادهای فرهنگی، ‌باید در حالت آماده باش فرهنگی برای رویارویی با دشمن باشند انتظار نمی‌رود که آموزش و پرورش برای تمامی اوقات فراغت دانش‌آموزان حتی در روزهای جمعه، طرحی ارائه کند و همکاری و امکانات لازم برای اجرای این طرح را از مسئولان ذیربط درخواست نماید؟!

*آیا افزودن یک روز بر تعطیلات در این شرایط نوعی اعلام بی‌طرفی در شرایط هجوم فرهنگی و رها ساختن نسل بی‌دفاع در برابر امواج مسموم دشمن تلقی نخواهد شد؟!

*آیا نامگذاری پنج‌شنبه به نام روز خانواده به منظور تعطیل کردن آن، نوعی گریز از مسئولیت نیست؟! آیا به راستی خانواده‌ها توان و تخصص مدیریت فرزند خویش را در این بمباران فرهنگی دارند؟!

/17217

کد خبر 166666

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GB ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۷
    0 0
    اقاي ضرغامي بچه ها را از خانه بيرون بكنيم كجا بروند كه سرگرم شوند مگر محيط بيرون بهتر است از درون خانه؟
  • امید IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۷
    0 0
    باتوجه به این نوشته پس باید روزهای جمعه هم به مدرسه رفت و ساعات مدارس را تا ساعت 12 شب ادامه داد تا خدای نکرده فرزندان مورد تهاجم فرهنگی قرار نگیرند . در ضمن خانواده بهتر از هر کس دیگری توانایی تعلیم وتربیت فرزند خودرا دارد . لطفا دایه مهربانتر از مادر نشوید
  • حمید IR ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۷
    0 0
    از شنبه تا چهارشنبه را هم بین التعطیلی اعلام کنند و آقایان هم بروند دنبال کارشان واقعا"مگر ما کار مفیدمان چقدر هست که هر روز داریم از سر و ته آن میزنیم
  • کارمند IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۷
    0 0
    شمارا به خدا یکبار هم که شده کارشناسی نظر دهید تمام دنیا دوروز در هفته تعطیلند ،شرکتهایی که دوروز تعطیل هستند را با آنهایی که یک روز تعطیلند مقایسه کنید پرسنل کدام شاداب تر و با انگیزه تر هستند همه چیز را از یک زاویه نگاه نکنیممممم
  • ايمان IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۳
    0 0
    آقاي ضرغامي ، عزيز من شما تو ايران زندگي ميكنيد ؟ جالبه !!!! خانواده من برعكس شما فكر ميكنن ،ميگن بيرون خطرناكه !!! يه روز بيا يا هم بريم تو سطح شهر يه دوري بزنيم ، بعد شايد فهميدي كجا واسه جوان ها خطر داره ؟
  • بدون نام IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۳
    0 0
    خیلی جوک جالبی بود ایشون اعتراف کرده که صدا و سیما هیچ چیزش جالب نیست که مردمو پابند خونه کنه، مطمئنه مردم بجای صدا و سیما ، ماهواره می بینن ، میگه برید بیرون !آخرشی رئیس صدا و سیما

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین