به گزارش خبرآنلاین مطهری پیشنهاد داده بود که برگزاری انتخابات صرفاً در اختیار دولت نباشد. نایب رئیس مجلس نیز در نشست خبری امروز خود در پاسخ به خبرآنلاین که نظر وی را در خصوص پیشنهاد مطهری پرسید، گفت: اتفاقاً قانون اساسی اشارهای به این ندارد که دولت مجری انتخابات باشد و تنها نظارت بر انتخابات را به شورای نگهبان سپرده است.
وی افزود: اینکه اجرای انتخابات بر عهده دولت و وزارت کشور است، صرفاً در قوانین عادی آمده که قابل تجدید نظر است.
به اعتقاد باهنر چون دولت خودش محصول انتخابات است، بهتر است مجری انتخابات نباشد. همچنین چون مجلس محصول دیگر انتخابات است، بهتر است به اصلاح قانون انتخابات نپردازد و این کار در دسترس قوه مقننه و نمایندگان نباشد تا انتخابات سالمتر برگزار شود.
وی با بیان اینکه این مباحث صرفاً جنبه تئوریک دارد، ادامه داد: البته اینکه به جای دولت، چه مرجعی مجری انتخابات باشد جای بحث دارد. مثلاً قوه قضائیه، مجلس یا مجمع تشخیص مصلحت یا چه دستگاه دیگری میتواند جایگزین دولت در برگزاری انتخابات شود. اینها بحثهای کارشناسی است که البته نتیجهاش به این دوره از انتخابات نخواهد رسید. چون اجرای قانون انتخابات از سوی وزارت کشور آغاز شده است. ولی طرح این موضوع، زاویه خوبی برای فکر کردن است.
معاون نظارتی مجلس در پاسخ سئوال دیگر خبرآنلاین که از وی درباره تکلیف انتقادات و شکایت 12 گانه نمایندگان مجلس از نحوه اجرای برخی قوانین از سوی دولت که بیش از 100 روز از ارجاع آن به هیات رئیسه مجلس و کمیسیون اصل نود گذشته است، پرسید، گفت: همانطور که گفتید این موضوع به کمیسیون اصل نود ارجاع شده است.اما بعد مشخص شد که این کمیسیون، یک کمیسیون تخصصی نیست در حالیکه بر اساس آیین نامه داخلی مجلس این موارد باید به کمیسیونهای تخصصی ارجاع شود.
باهنر با بیان اینکه هیات رئیسه مجلس به زودی تکلیف این مساله را روشن می کند، ادامه داد: در حال حاضر از سوی مقام معظم رهبری، هیات تنظیم روابط قوای سه گانه و حل اختلاف آنها به ریاست آیتالله شاهرودی تشکیل شده است که میتوان اینگونه موارد را پیش از آنکه به عنوان شکایت نمایندگان مطرح شود و یا در فضای رسانهای منتشر شود، از طریق هیات مذکور رفع کرد.
وی همچنین به این سوال که آیا اعتراض نمایندگان به نحوه اجرای برخی قوانین از سوی دولت نیز به این هیات ارائه خواهد شد یا نه؟، پاسخ مثبت داد و افزود: علاوه بر ارجاع این موارد به هیات مزبور، آنها را در صحن علنی مجلس بررسی میکنیم و چنانچه نمایندگان به آن رای بدهند، روند خود را طی میکند و به قوه قضاییه ارجاع میشود.
مشروح کامل این مصاحبه متعاقبا ارسال میشود.
/1729
نظر شما