پهپاد غول‌پیکر جدید آمریکا برای آزمایش موشک مافوق صوت/ عکس

ایسنا نوشت: آمریکا از یک پهپاد غول‌پیکر جدید برای آزمایش موشک‌های مافوق صوت و سلاح‌های دور برد خود استفاده می‌کند.

شرکت "نورثروپ گرامن" شرکت سازنده یک پهپاد غول پیکر جدید در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد، این پهپاد غول پیکر موسوم به "RQ-۴ RangeHawk" به زودی برای پشتیبانی از توسعه موشک‌های مافوق صوت در ایالات متحده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

موشک‌های مافوق صوت جدیدترین مرز پیشرفت در رقابت تسلیحاتی هستند و کشورهایی مانند روسیه و کره شمالی ادعا می‌کنند که با موفقیت به این فناوری دست یافته‌اند. این در حالی است که برنامه موشکی مافوق صوت ایالات متحده با مشکلات متعدد و شکست‌های آزمایشی مکرر مواجه شده است. ماه گذشته، نیروی هوایی ایالات متحده تأیید کرد که سلاح واکنش سریع هوایی(ARRW) تقریباً پس از یک سال از ادعای روسیه برای دستیابی به سلاحی مشابه، با موفقیت آزمایش شده است.

اکنون مرکز مدیریت منابع آزمایشی وزارت دفاع آمریکا(TRMC) در تلاش برای پیشبرد برنامه موشکی مافوق صوت خود به دنبال دسترسی به پهپاد غول پیکر "نورثروپ گرامن" است.

این پهپاد که عموماً با نام "گلوبال‌هاوک"(GlobalHawk) شناخته می‌شود، توسط نیروی هوایی ایالات متحده به عنوان یک سکوی استقامت طولانی در ارتفاع بالا(HALE) استفاده خواهد شد. این یک هواپیمای تجسسی با قابلیت کنترل از راه دور است که برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ به پرواز درآمد و برای استفاده توسط نیروی دریایی ایالات متحده نیز سازگار شده است.

طرح اولیه برای ساخت این پهپاد با طول بال‌های ۳۹.۹ متر و طول ۱۴.۵ متر اصلاح شد.

"RQ-۴" از یک موتور توربوفن رولزرویس F-۱۳۷ استفاده می‌کند که نیروی رانش ۳۴ کیلونیوتنی را ایجاد می‌کند و بردی معادل ۲۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر و استقامت ۳۴ ساعته را ارائه می‌دهد.

سال گذشته گزارش شد که نیروی هوایی ایالات متحده تصمیم گرفته است تا "گلوبال‌هاوک" را پس از سال‌ها خدمت تا سال ۲۰۲۷ بازنشسته کند.

اکنون این پهپاد با پیکربندی جدید خود، به قابلیت پشتیبانی از محموله‌های پیشرفته و آزمایش موشک‌های مافوق صوت و سایر سلاح‌های دوربرد مجهز خواهد شد.

"نورثروپ گرامن" ادعا می‌کند که ارتفاع، استقامت و انعطاف‌پذیری فراسوی افق ارائه‌شده توسط این پهپاد جدید در جمع‌آوری داده‌های دورسنجی و سایر داده‌ها برای خودروهای مافوق صوت بسیار مهم است.

آزمایشات قبلی این وسایل نقلیه شامل حسگرهای مبتنی بر کشتی و ناو بود. در بیانیه مطبوعاتی شرکت سازنده آمده است که حسگرهای مستقر در RangeHawk یک سیستم پشتیبانی از جمع‌آوری داده‌های جایگزین را ارائه می‌دهند که قبلاً در اقیانوس آرام و نقاط دیگر آزمایش شده است.

"جورج رامفورد" مدیر اجرایی و معاون مرکز مدیریت منابع آزمایشی وزارت دفاع آمریکا می‌گوید: این پهپاد برای جمع‌آوری داده‌ها با ماندگاری بالا در مسیر پرواز و چابکی و پویایی در محیط آزمایشی، گزینه ایده‌آلی برای جمع‌آوری داده‌ها است.

همچنین در بیانیه مطبوعاتی "نورثروپ گرامن" آمده است که این شرکت با ناسا در مرکز تحقیقات پرواز آرمسترانگ در پایگاه نیروی هوایی ادواردز برای مدیریت عملیات ناوگان "RQ-۴" خود و همچنین توسعه محموله‌های جدید برای آن کار می‌کند.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1668486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 8
  • IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
    48 43
    هموطنانی که اخبار صنایع دفاعی دنیا را دنبال می‌کنند احتمالا در جریان هستند که یکی از دلایل عقب ماندگی ظاهری (تاکید می‌کنم ظاهری) برنامه سیستم های هایپرسونیک آمریکا در مقایسه با حریفان خود، ریشه در نوع نگاه و هدف گذاری نهایی آمریکایی‌ها از این برنامه است. آنچه که آنها به عنوان هدف اولیه خود تعریف کردند، ساختن موشک‌هایی با فن‌آوری هایپرسونیک به عنوان اولویت اصلی نیست. بلکه آنها به دنبال ساخت موتورهاي هستند که قابلیت پرواز هایپرسونیک به جنگنده های و احتمالا بمب افکنهای نسل‌های آینده را به آنها بدهد. این یعنی ساخت یک هواپیما که با ترکیبی از قابلیتهای فعلی پنهان‌کاری در کنار قابلیت پرواز با سرعت‌های ماورای 5 ماخ، بتواند خود را به هدف برساند در این حالت سلاحهای فعلی که ساخت و هزینه آنها اثبات شده هست را می‌توانند استفاده کنند. به عبارت دیگر بجای استفاده یکبار مصرف یک از یک موشک هایپرسونیک برای یک هدف، موتوری داشته باشند که قابلیت استفاده به دفعات برای رساندن مهمات متعارف فعلی به هدف را داشته باشد.البته ساخت تسلیحات هایپرسونیک نیز به عنوان اولویت دوم هم دارند اجرا می‌کنند.
    • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      15 28
      الکی
  • Mst IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
    32 30
    اگر امریکانتونسته درست کنه قطعا ایران درست کرده،،نه غلام همین هارو تو امریکا ایرانی ها رستش‌کردن مگه امریکا نخبه هاش ازکجا اوردهایران وچهارتا کشورمشابه ایران که به استعدادهاش و نخبه هاش. ارزش قایل نمیشه
  • جلال IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
    26 25
    قیافش مثل خروس لاری منه
  • ناشناس IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
    56 27
    پيشرفت به این میگن
    • IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      35 35
      یه موشک سوم خرداد خرجشه 😅
    • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      1 19
      قرار بود پرایدت رو بدی به امریکایی ها بهت کادیلاک اسکالید بدن بهت برای خود شیرینی هایی که میکنی براشون پس چی شد !!؟
    • یک آدم IR ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      6 13
      این همون پیشرفتی نیست ک ایران با موشک زدش؟
  • IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
    33 19
    دمت گرم
  • IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
    54 59
    زودتر بفرستن تا بیاد تا بیاریم پایین از نزدیک ببینیمش نمونه های بهترش رو ما درست کنیم
    • اسی RU ۰۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      16 17
      شک نکن بیاد ایران ..میاد داخل ازمایشگاههای ساخت تسلیحات
  • IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    10 14
    اینو که سال گذشته بعد از اینکه می‌خواست وارد مرزهای هوایی کشور شود توسط سامانه ۳۷۳ توسط نیروهای نظامی کشور عزیزمان ایران سرنگون شد
  • بیرو IR ۰۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    6 4
    ایول ایول نگاه ب اف ۱۴جنگی که تک نولوژی ۵۵سالپیش هست هنوز دنیا نتونسته مثل ومانندش بسازه،،،
  • ع ا ز CA ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    28 24
    انشاءالله دانشمندان ایرانی هم بزودی مشابه همین پهباد را رونمای میکنند که موشکهای بالستیک را به فرامرزها ایران حمل بکند و یا شلیک بکند چون در حال حاضر مشابه آن ساخته شده است .
  • ایرانی IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    31 35
    نمونه شو چند سال قبل ساقط کردیم - اسمش جانور قندهار بود
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    5 10
    این همونی نیست که با موشک سوم خرداد تو خلیج فارس اومد پایین
  • حسن IR ۰۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۱
    2 0
    انکس که نداند و نداند که نداند ,در جهل مرکب ابد الدهر بماند .