روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با عنوان «افزایش تعطیلات، با کدام توجیه؟» نوشت:

*موضوع افزایش تعطیلات کشور،‌ با تصویب لایحه افزایش تعطیلی عید فطر در جلسه 9 خرداد ماه هیأت دولت و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی جهت بررسی، وارد مرحله اقدام شده است.

*بنابه گفته معاون امور مجلس رئیس جمهور، این لایحه با پیشنهاد خود رئیس‌جمهور در جلسه هیأت دولت مطرح شد و با قید یک فوریت به تصویب رسید. براساس همین گزارش، این لایحه با قید فوریت به مجلس ارائه می‌شود تا موضوع افزایش تعطیلی عید فطر از همین امسال به مرحله عمل برسد.

*آنچه در لایحه مورد نظر رئیس‌جمهور پیشنهاد شده افزایش یک روز به تعطیلی عید فطر است ولی این تبصره نیز به آن اضافه شده که درصورت مصادف شدن دومین روز شوال با تعطیلی رسمی یا هفتگی،‌ روز بعد از آن یعنی سوم شوال نیز تعطیل خواهد بود. بدین ترتیب، اگر این لایحه در مجلس به تصویب برسد، تعطیلات عید فطر در بعضی سالها به بیش از دو روز خواهد رسید.

*این اقدام دولت که مستقیماً از نگرش شخص رئیس‌جمهور به موضوع تعطیلات کشور ناشی می‌شود، مسبوق به سوابق عملی و نظری است. از آغاز دولت نهم، کشور با مسائلی از قبیل کاهش ساعات کار ادارات با نظر رئیس‌جمهور به شکل‌ها و مناسبت‌های مختلف و حتی با تعطیلی یک یا چند روزه کشور به دلایلی از قبیل گرما یا آلودگی هوا مواجه بود. این اقدامات بارها مخالفت صاحبنظران و در مواردی مخالفت مجلس شورای اسلامی را برانگیخت و حتی در پاره‌ای موارد متوقف شد، لکن اظهارات چندی قبل رئیس‌جمهور و اقدام اخیر مبنی بر تصویب لایحه افزایش تعطیلات عید فطر نشان می‌دهد این قصه سر دراز دارد و آقای احمدی نژاد، مصمم است نظر خود را به کرسی بنشاند کما اینکه در مورد کاهش ساعات کار ماه مبارک رمضان این کار را کرده است.

*اقدام عملی برای کاهش ساعات کار ادارات به هر دلیل، برخلاف قانون است، زیرا براساس قانون، هر کارمند موظف به انجام 44 ساعت کار در هر هفته می‌باشد و کاهش آن به کمتر از 30 ساعت در هفته توسط دولت، فاقد مبنای قانونی است. توجیهی هم که برای کاهش ساعات کار در ماه مبارک رمضان توسط دولت ارائه شده، دقیقاً برخلاف روح این ماه و فلسفه تشریع روزه است. روزه داری، در بخش جسمانی کم خوردن است که موجب راحتی جسم می‌شود و در بخش معنوی روی آوردن به دعا و پالایش روح است که آن نیز موجب چالاکی و آمادگی بیشتر روزه‌دار برای کار می‌گردد. بنابر این، کاهش ساعات کار در ماه مبارک رمضان به بهانه روزه، نوعی متهم کردن روزه به عوارض منفی برای روزه‌دار است، چیزی که درست در نقطه مقابل فلسفه روزه قرار دارد.

* تجربه‌ای که از کاهش ساعات کار ادارات به دست آمده، نارضایتی ارباب رجوع، به تعویق افتادن کارها و انباشته شدن پرونده هاست. این واقعیت تلخ، هنگامی ملموس‌تر خواهد بود که بدانیم طبق خوشبیانه‌ترین ارزیابی‌ها ساعات مفید کار روزانه در ایران فقط یکساعت و 4 دقیقه در بخش دولتی و دو ساعت و 6 دقیقه در بخش خصوصی است. این، یعنی در ادارات ما که قرار است هر هفته 44 ساعت کار مفید انجام شود فقط 6 ساعت و 24 دقیقه کار مفید انجام می‌شود درحالی که هم اکنون در ژاپن میزان کار مفید هفتگی 40 تا 60 ساعت و در کره جنوبی 54 تا 72 ساعت است. این وضعیت منفی، کشور ما را از نظر سرانه کار مفید سالیانه تا 800 ساعت پائین آورده بطوری که در فهرست جهانی فقط از کویت و عربستان بالاتر هستیم و در ردیف سوم از آخر قرار داریم. برای درک صحیح این فاجعه، خوب است بدانیم سرانه ساعات کار مفید سالیانه در ژاپن 2420 ساعت، کره جنوبی 1900 ساعت و آلمان 1700 ساعت است. قابل تأمل اینکه از این نظر حتی افغانستان نیز از ایران جلوتر است بطوری که سرانه ساعت کار در افغانستان 950 ساعت یعنی 150 ساعت بیشتر از ایران است. علت اینکه فقط کویت و عربستان جایگاهی پائین‌تر از ایران دارند اینست که آنها بیش از ایران به نفت وابسته هستند. آیا با توجه به این جایگاه پائین که کشور ما از نظر ساعات مفید کار و سرانه کار مفید سالیانه دارد، ظلم نیست که ساعت کار ادارات را کاهش و میزان تعطیلات را افزایش دهیم؟!

* از نظر تعالیم دینی نیز کاهش ساعات کار و افزایش تعطیلات، قابل توجیه نیست. در روایاتی که از معصومین علیهم‌السلام دردست داریم، مردم به کار کردن تشویق شده‌اند اما هرگز به کم کردن ساعات کار و افزودن بر تعطیلات ترغیب نشده‌اند. در جهت عکس، روایات و توصیه‌های دینی زیادی داریم که از تنبلی، کسالت و فرار از کار مذمت می‌کنند و افرادی را که دارای چنین ویژگی‌هائی هستند فاقد ایمان یا دارای ایمان ضعیف می‌دانند. یکی از معانی آیه شریفه "لیس للانسان الاماسعی" نیز اینست که انسان باید به کار و تلاش روی بیاورد تا به جائی و چیزی برسد. اینکه در سه دهه گذشته، مسئولان نظام جمهوری اسلامی، که از نظر تسلط بر مبانی اسلامی بسیار جلوتر از مسئولین فعلی بودند و افرادی از قبیل امام خمینی و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در میان آنها حضور داشتند، هرگز درصدد کاهش ساعات کار ادارات در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلات در مناسبت‌هائی از قبیل عید فطر بر نیامدند نیز نشان می‌دهد این اقدام فاقد وجهه دینی است و حداقل اینکه نباید به آن رنگ و لعاب دینی و مذهبی زد

* یکی از نکاتی که آقای رئیس‌جمهور در اظهاراتی که اخیراً در توجیه تعطیل کردن پنجشنبه‌ها و همچنین افزایش تعطیلات رسمی کشور داشتند آمده، اینست که با افزودن این تعطیلات بر تعطیلات کنونی مردم فرصتی برای کنار خانواده‌های خود بودن و رفتن به مسافرت پیدا خواهند کرد. این سخن ممکن است به مذاق عده‌ای از مردم خوش بیاید، اما آیا با واقعیت نیز منطبق است؟ و آیا مصالح عمومی و منافع کشور را نیز در نظر گرفته است؟پاسخ این سؤال‌ها را می‌توان از اطلاعات آماری که از تعداد تعطیلات در اختیار داریم به دست آورد. هم اکنون مجموع تعطیلات قابل استفاده سالیانه برای هر فرد کارمند یا کارگر 107 روز است (25 روز مناسبت‌های ملی و مذهبی، 52 روز جمعه و 30 روز مرخصی استحقاقی). این رقم، بسیار بیشتر از مقدار مورد نیاز افراد برای سفر، در کنار خانواده بودن و انجام همه کارهای لازم شخصی و خانوادگی است. اگر 52 پنجشنبه را نیز به این رقم بیافزائیم و بعضی تعطیلات پیشنهادی دولت را نیز اضافه کنیم، تعداد ایام تعطیل در هر سال از 160 روز بیشتر می‌شود یعنی نزدیک نصف سال! این، یعنی ظلم به کشور و مردم.

/29217

کد خبر 167513

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۰۵:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    ايشان مطمئنا خودشان کارمند دولت نيستند وگرنه اين همه توجيهات را سرهم نمي کردند.اين همه پيشرفت در کشور از انرژي هسته اي،صنايع نظامي،سد سازي ،راه وجاده وپلسازي،خطوط راه آهن،هوا وفضا،کشتي سازي،داروسازي وصنايع پزشکي وسلولهاي بنيادي،دسترسي همه ويا اکثريت شهرهاو روستاهاي کشور به آب سالم ،برق،تلفن،گازو.....و ميليونها خدمات رفاهي ديگر توسط نيروهاي غيبي انجام شده وکارمندان دولت دخالتي در آن نداشته اند.دوما ايشان روش اندازه گيري ساعات کا ري را بفر مايند که مورد استفاده زياد دارد.
  • حميد IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    بابا ما نمونه ايم تو دنيا ...
  • بدون نام IR ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    كاري ندارم به اينكه آيا همه كارهاي احمدي نژراد درست است يا نه اما احمدي نژراد هم مثل شما مي داند كه ميزان كار مفيد در ادارات دولتي يك ساعت در روز است و با كاهش ساعات كا مي خواهد حداقل سازمانهاي دولتي ضرر ندهند.چون كارمند با بودن بيشتر در اداره به جاي سود ضرر مي رساند.
  • بدون نام IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    البته بنده مخالف تعطيلات بي مورد هستم ولي اينكه اعلام ميشه ساعت كار مفيد يك كارمند يك ساعت هست از كجا بدست اومده؟ما كارمنداي تامين اجتماعي كه از اول وقت تا اخر وقت ارباب رجوع داريم و نميتونيم جواب نديم.شايد سيستم اداري ما طوري باشه كه كارمند نتونه استفاده بهينه از وقت بكنه ولي تمام تلاش خودش رو ميكنه ديگه اين كه ماهيت بعضي از كارا وقتگير هست تقصير كارمند نيس!اما راجع به كم شدن ساعت كار درماه رمضان بنظر ديرشروع شدن در اول وقت توجيه پذير ولي زود تمام شدن اخر وقت غير منطقيه!
  • بدون نام IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    نویسنده مقاله کاملا" دراشتباه است واستدلش نیز سطحی وبی مایع است .تعطیلات با عث نشاط جامعه میشود .کار برای افزایش ثروت ملی ونهایتا"رفاه وآسایش مردم است که اهمیت دارد .
  • بدون نام IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    مقايسه حقوق ورفاه كارمندان كشورها را نيز انجام دهيد درضمن مگه خودتون نميگيد ساعت كار مفيد 1 ساعته پس بقيه اش اتلاف زمانه وهزينه هاي جاري درضمن اين متن بي احترامي به كل كارمندان دولت است
  • رضا IR ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    بهتر است اگر خیلی در فکر چرخه اقتصاد و بالا بردن فرهنگ کار و تلاش و ساعت کار مفید هستید نمایندگان محترم مجلس از خودشان شروع کنند که میزان تعطیلات در سالشان از 160 روز بیشتر است! تهرانیهای پایتخت نشین هم چون با گرمای 60 درجه و شرجی بالای 70 درجه و گرد و خاک هفتگی عراق و عربستان دست و پنجه نرم می کنند طبیعی است که از لحاظ رعایت عدالت اجتماعی هیچ تفوقی به مردم جنوب کشور ندارند! و این مردم بدبخت جنوب و غرب هستند که باید جور افزایش نرخ تولید و بهره وری وغیره و ذالک را بدوش بکشند!!
  • یک ایرانی IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    پس چرا نمی گید که کشورهای پیشرفته دنیا همه از دو روز تعطیلی هفتگی برخورداند ؟ در ضمن بسیار پیشرفته تر از اکثر کشورهای دنیا هم هستند مثل آمریکا و آلمان .
  • محسن IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    علت کم بودن سرانه ساعت کار تنبلی کارمند نیست. نبودن کار است. در بسیاری از ادارات کارمندان اکثر ساعت حضور خود را بدون انجام کار مفید می گذرانند و خود نیز از این موضوع رنج می کشند.بنابراین افزایش تعطیلات به گونه ای که کارمند در ساعتهایی که در محل کار حاضر است کاری هم برای انجام دادن داشته باشد اتفاقا مفید است.
  • بدون نام IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    با اين چند ساعت كاركرد هفتگي آقاي رييس جمهور كار خوبي ميكنند كه تعطيلات را زياد ميكنند چون حضور در اداره جز هزينه اضافي سودي ندارد.
  • همشهری IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    ساعت کاری کارمندان در ایران با توجه به دریافتی که دارند کاملا" منصفانه است و با شما کاملا" مخالف هستم وقتی مقایسه می کنید ساعت کاری را با کشورهای پیشرفته بهتراست دریافتی کارمندان را هم با دیگران مقایسه نمایید!!!
  • هادی IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    0 0
    هیچکس با تعطیلی زیاد و خارج از عرف موافق نیست ولی این روز نامه عزیز دقت نمیکنه که میزان حقوق و مزایا در ان کشورها بین 5000 الی 6000 دلار با دو روز تعطیلی در هفته و در ایران 95در صد کارمندان بین 300 ال 700 دلار بسته به سابقه با شش روز کار .
  • نفس IR ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۳
    0 0
    ما عملا می بینیم که نصف روزکاری برای یک کارمند زیاد هم هست و بقیه اش بالا بردن هزینه هاست
  • soheil IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۵
    0 0
    اخیرا ساعت کار مفید کارمندان رقم خجالت آور 1 ساعت و 4 دقیقه اعلام شده است. (آنهم در صورت کار کردن 44 ساعت در هفته) حالا با یک حساب سر انگشتی و یک تناسب ساده حساب کنید (با وجود کسر ساعت کار در تهران به 32 ساعت در هفته) که معلوم نیست طبق کدام قانون، و طرح دو روز در هفته بعنوان "دورکاری" این ساعت کار مفید چقدر می شود....!؟
  • soheil IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۵
    0 0
    دیروز زنگ زدم به یکی از دوستانم در تهران. گفت: اداره نیستم، دورکارم. دارم تو آژانس کار میکنم....!
    • saman IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
      0 0
      منم یه بار ساعت 10 صبح زنگ زدم به یکی از دوستام، خوابیده بود. گفت: اداره نیستم. دور کارم.......!!!!!! خداییش عجب طرحیه. چقدر هم بهش افتخار می کنند..!!! تازه دارن تو استانها هم پیاده اش می کنند. دمشون گرم.
  • saeed IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۵
    0 0
    یکی از دستاوردها و نتایج این طرح دورکاری برای مدیران ارشد کشور باید این باشد که حضور یا عدم حضور برخی کارکنان در اداره واقعا تفاوتی نمی کند. پس یا این طرح را جمعش کنند یا این کارمندان اضافه را یک فکری به حالشان بکنند.
  • shadi IR ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۵
    0 0
    مگر این کارمندان تهرانی چه تفاوتی با شهرستانی ها می کنند که هم ساعت کارشان باید کمتر باشد، هم هفته ای دو روز به اصطلاح (دور کار) تعطیل باشند و هم حقوق و مزایای بیشتری دریافت کنند....؟! آیا این عدالت است...؟!
  • روحش شاد US ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۵
    0 0
    "عباس " اگه اين كارايي كه شما اسمشو گذاشتي " اينهمه پيشرفت ! " و اونهم در در مدت ميليونها سال ! انجام شده . پس پيشرفتي كه چين و كره جنوبي و امثالهم در عرض 10 و 20 سال كردن اسمش چيه ؟ حتما اونا روزي 48 ساعت ( دو برابر 24 ساعت !) كار ميكردن ... چيه ؟ حتما ميخاي بگي ما تحريم بوديم و دشمن داشتيم و از اين توجيهات . ها؟
  • بدون نام US ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۵
    0 0
    آیا حقوق دریافتی کارمندان دولت خودتان را هم با آنها مقایسه میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟آقان خودشان بالای 3 میلیون حقوق میگیرند چه میدانند کارمند بد بخت چه میکشد!!!!!!!!!!فقط از بیکاری سر ساعت کار چانه می زند!!!!!!!!!شما پول خوب بدید ببینید چجوری کار میکنیم!!!!!!!!!!!!!!به ریال حقوق میگیریم به دلار خرج میکنیم!!!!!!!!!!خجالت هم خوب چیزیه والا!!!!!!!!!!!!!!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین