دکتر محمد نهاوندیان، در مطلب تازه خود به موضوع "جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد متکی بر کارآیی و نوآفرینی" پرداخته است.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در این یادداشت نوشته است: " با عنایت به ابلاغ سند چشم‏انداز بیست‏ساله از سوی مقام معظم رهبری و در راستای سیاست‏های کلی اصل 44 قانون اساسی، به عنوان یک راهبرد، برای تحقق آن، در سالی که اقتصاد، اهمیتی جهادی یافته است. می‏باید اقتصاد ایران از فرصت‏های اقتصاد جهانی و ظرفیت‏های ملی برای اصلاح ساختار اقتصاد خود و تعریف نقش بخش خصوصی در آن به منظور شغل‏آفرینی برای جوانان ایران‏زمین و توسعه حضور مؤثر در بازارها، زنجیره‏ها و فرآیندها بهره بگیرد و با تعامل سازنده با کشورها، بازارها و نهادهای اقتصادی دنیا، سهم بایسته ایران در اقتصاد جهانی را به دست آورد. در این جهت، گسترش بازارهای صادراتی، تعامل تجاری و سرمایه گذاری بادیگر کشورها در شرایطی برابر و بدون تبعیض و تحمیل و نیز رفع و دفع محدودیت‏ها، باید در اولویت قرار گیرد. در این راه، ظرفیت و تجربه تعامل و تدبیر بخش خصوصی و اتاق در پیشبرد دیپلماسی اقتصادی در مذاکرات و مشارکت‏ها می‏تواند و باید نقش‏آفرین باشد."

نهاوندیان می افزاید: "اقتصاد ایران در گذر از اقتصاد متکی به نفت، به اقتصاد متکی بر کارآیی و نوآفرینی، نیاز به ساختاری رقابت‏پذیر دارد؛ خصوصی‏سازی‏ها، زمانی می‏تواند برای اقتصاد کشور مفید باشد که به‏دور از امتیاز و انحصار، مسابقه افزایش بهره‏وری و اصلاح مدیریت را سامان دهد. تحقق ساختاریِ عدالت برای جلوگیری از توزیع ناکارآمد ثروت، در گرو ساختار بازاری رقابتی و تعالی‏گرا است. بازمهندسی اقتصاد ایران با تعریف نقش جدید دولت، بازار و بنگاه باید در اصلاح ‹‹قانون اجرای سیاست‏های کلی اصل 44›› و اجرای صحیح و هدفمند آن شکل گیرد و اتاق با استفاده از ظرفیت‏های به‏دست‏آمده در شورای‏عالی، هیأت واگذاری و هیأت ماده 76 قانون برنامه پنجم، در این نهضت اصلاح ساختار، مشارکت کند. "

وی معتقد است: " دست‏یابی به اهداف پیشرفت و عدالت در چشم‏انداز بیست‏ساله و رشد 8درصدی و کاهش ضریب نابرابری در برنامه پنجم، جز با سرمایه‏گذاری گسترده داخلی و خارجی، حاصل نمی‏شود؛ لازمه این ترغیب به سرمایه‏گذاری و کارآفرینی، اقناع نسبت به مساعدبودن فضای کسب و کار و شرکت در مسابقه جهانی جذب سرمایه است. در دستیابی به اهداف فوق الذکر، تشکل‏های مسئولیت‏پذیر بخش خصوصی باید در یک نظام تشکلی هدفمند و معنادار شکل بگیرند و تقویت شوند. بخش خصوصی ایران در افت و خیز تاریخی خود به سبب نفت‏زدگی، سیاست‏زدگی و دولت‏زدگی، از تکوین و تکامل شایسته بازمانده و در چنبر رقابت‏های نابرابر، گرفتار آمده است. قبول مسئولیت در این برهه حساس تاریخ اقتصاد ایران درانتقال مدیریت و تصدی از بخش دولتی به بخش خصوصی، ضمن ضرورت توجه به بنگاه‏ها، نیازمند نهادسازی است. اتاق، با کمک تشکل‏های اقتصادی کشور می‏تواند و باید در ادامه توسعه کمَی و کیفی تشکل‏ها در دوره اخیر، این وظیفه بزرگ را به دوش بگیرد و حمایت جدی قوا در این مهندسی ساختاری بخش خصوصی را طلب کند."

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در پایان آورده است: " برای انجام مسئولیت های متناسب با نیازهای جدید اقتصاد کشور، اتاق به عنوان پرچمدار اصلی بخش خصوصی باید بتواند ساختار خود را نیز به شکل پویا و مناسبی بازسازی کند و از این فرصت تاریخی که در سایه همدلی، دل سوزی و مسئولیت پذیری فعالان اقتصادی و تعامل خوب با ارکان حاکمیت به وجود آمده است، برای رشد و توسعه اقتصاد کشور، نهایت بهره را ببرد."

برای مطالعه متن کامل این یادداشت لطفا اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 168258

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد هاشم اخوندی نسب IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    0 0
    ساختار رقابت پذیر راکجا می توان نهادینه کرد.

آخرین اخبار