مهدی مهدی زاده در گفت وگو با خبرآنلاین، در خصوص عملکرد دستگاه سیاست خارجی در زمینه تحولات لیبی و سوریه، گفت: ما در موضوع لیبی می توانستیم بهتر از این عمل کنیم و نمایندگی های ایران می توانستند با حضور در این کشور، اطلاعات محیطی بهتری درباره تحولات لیبی در اختیار مقامات وزارت خارجه قرا دهند تا بر مبنای آن، تصمیم گیری شود.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که می توانستیم بر اساس آن در انقلاب لیبی نقش بیشتری داشته باشیم آن بود که با پیش بینی وقایع به استقبال آن برویم نه اینکه بعد از رخ دادن آن بخواهیم موضع گیری کنیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص ارزیابی اش از عملکرد دستگاه دیپلماسی در موضوع تحولات سوریه با اشاره به اقدامات ترکیه، گفت: باید بپذیریم وضعیت ما با ترکیه متفاوت است و سوریه در سه دهه گذشته متحد استراتژیک ایران بوده و فکر نمی کنم در زمینه تحولات این کشور بد عمل کرده باشیم.
وی اظهار داشت: ضمن اینکه بین اسد و قذافی تفاوت از زمین تا آسمان است و فشارهای زیادی به حکومت سوریه از سوی آمریکا و غرب وارد شد تا اسد قدرت را ترک کند، ولی براساس برخی اخبار، کشتارها در سوریه توسط عوامل خارجی و گروهک های تروریستی انجام شد.
مهدی زاده با مثبت ارزیابی کردن موضع صالحی وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص تحولات سوریه، اظهار داشت: از آنجا که عدم مداخله در امور داخلی کشورها از سیاسیت های راهبری جمهوری اسلامی است معتقدم ما نباید در این کشور دخالت داشته باشیم ولی نباید در مورد همسایگان خود بی تفاوت باشیم.
وی در پاسخ به اینکه در صورت حمله احتمالی نظامی به سوریه، ایران باید چه موضعی داشته باشد، گفت: قطعا واکنش نظامی ایران به مصلحت نیست ولی نباید اجازه حمله به سوریه را بدهیم و باید با اقدامات دیپلماتیک خود، کشورهایی را که قصد انجام چنین عملی دارند را منصرف کنیم و بدانیم که اگر نسبت به حمایت از کشورهایی که رابطه خوبی با جمهوری اسلامی دارند، بی تفاوت شویم، این امر برای دیپلماسی کشور مناسب نخواهد بود.
27212
نظر شما