این جامعه شناس و استاد دانشگاه، چندی پیش با حضور در کافه خبر با اعتقاد بر اینکه سلب اعتمادی صورت گرفته است، گفت: اطمینان خاطر وجود ندارد. چه از ناحیه نخبگانی که میخواهند وارد عرصه شوند و خودشان را عرضه کنند و چه از سوی مردمی که میخواهند رای دهند.
به گفته وی، قرائن نشان میدهد که ما حضور نخبگی و مردمی پررنگی به خاطر مسائلی که اتفاق افتاده نخواهیم داشت. مگر اینکه بخواهیم بگوییم هیچ مساله ای نبوده و اگر هم بوده نباید درباره آن حرفی بزنیم! من معتقدم که به خاطر اتفاقاتی که افتاده، سلب اعتماد عمومی رخ داده و حوادثی قبل، حین و بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم رخ داده که باید مرمت شود. مثلا تهمتها و افتراهایی زده شده که نه سندی برای اثبات آن ارائه شده و نه عذرخواهی صورت گرفته است.
افروغ، عطف به این قرائن اینچنین قضاوت کرد که «نباید شاهد تحول عمدهای در مجلس بعد باشیم» و افزود: چون این تحول عمده، به عرضه نخبگی برمیگردد که وقتی نخبهای خودش را عرضه نمی کند؛ انتخاب محدود به یکسری افراد و اشخاص خاص میشود. موضوع بعد هم به حضور مردم بر میگردد. اما باید در وهله اول عرضهای از سوی نخبگان صورت بگیرد و بعد منتظر حضور مردم باشیم. اما اگر اتفاقاتی رخ دهد و سعه صدری دیده شود، در تایید صلاحیتها وسعت نظر لحاظ شود و عذرخواهیهایی صورت بگیرد و قوه قضاییه با این بداخلاقیها و بی اخلاقیها مستقل و مقتدرانه برخورد کند و هر از چندگاهی برای تسلی خاطر شعار ندهد و واقعا عمل کند، می توان امیدوار بود که اتفاقی بیفتد.
پس از آزادی و تخفیف مجازات برخی محکومان سیاسی در روزهای اخیر، افروغ با استقبال از این اقدام، گفت: در این منازعات و درگیریهایی که در سالهای اخیر اتفاق افتاد، تا حدودی چهره رحمتآمیز نظام تحتالشعاع وجه و چهره قهرآمیز آن قرار گرفته شد و متاسفانه اختلافات گذشته گروههای سیاسی و تفسیرهای غلط از اتفاقاتی که در کشور رخ داد، بر این غلبه افزود. عفو تعدادی از زندانیان سیاسی اقدامی مبارک و ارزنده و گامی مثبت است. این اقدام گامی مثبت در ارتقای اعتماد عمومی و هم به نمایش گذاشتن چهره محبتآمیز و توام با رحمت و رافت نظام است.
عماد افروغ این اقدام را در راستای تحکیم پایههای مقبولیت و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی و ارتقای اعتماد عمومی تفسیر می کند و می گوید یقین دارم تمام گروهها پیام لازم را از این عفو و آزادیها استنباط خواهند کرد و میکوشند در نوع تفسیر و نگاهشان از اتفاقات و نحوه مواجهه با یکدیگر تجدیدنظر کنند. من این اقدام مبارک را در راستای تقویت وحدت و جنبه رحمت معنی میکنم.
وی به خبرآنلاین گفت که اگرچه زمینه حضور نخبگان در عرصه فعالیتهای سیاسی بویژه کاندیداتوری برای انتخابات مجلس چندان امیدبخش نبود اما با اقدامات مبارک اخیر بارقه امیدی دیده میشود و باید منتظر روزها و اقدامات آتی بود.
/2729
نظر شما