به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ ابوالفضل موتابها، مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی با اشاره به انجام تعمیرات برنامهریزی شده با هدف کسب آمادگی تولید برق و متعاقب آن، کاهش مصرف سوخت مایع اظهارکرد: به دلیل نوع واحدهای نصب شده در نیروگاه شهیدرجایی که از نوع بخاری و سیکل ترکیبی است، تنها ۵۰درصد از ظرفیت تولید انرژی الکتریکی در این نیروگاه به هنگام فصل سرما، متکی بر سوخت مایع است و ۵۰درصد دیگر، وابسته به سوخت مازوت نیست. بنابراین برای کمک به صیانت از محیط زیست، ۲واحد ۲۵۰مگاواتی با قابلیت مصرف سوخت مازوت، در دست تعمیرات قرار گرفت که این تعمیرات همزمان، در مجموع با کاهش تولید ۵۰۰مگاوات در نیروگاه بخار، موجب کاهش ۵۰درصدی مصرف سوخت مازوت در این نیروگاه شده است.
او با اشاره به اولویتبندی استفاده از سوختهای مصرفی در واحدهای این نیروگاه به هنگام فصل سرد سال، افزود: طراحی تمامی نیروگاه های کشور بر پایه سوخت گاز طبیعی است و تنها در شرایط اضطراری از گازوئیل به عنوان سوخت دوم و در نیروگاههای بخاری نیز از سوخت مازوت استفاده میشود که از این روی در این نیروگاه نیز با توجه به شرایط آب و هوایی، تولید برق در فصول مختلف سال بر پایه مصرف سوخت گاز و یا مایع انجام میشود.
موتابها گفت: در ماههای سرد سال، ناترازی تولید و مصرف سوخت گاز طبیعی، موجب عدم تخصیص این نوع سوخت به نیروگاهها میشود که از این روی برای استمرار تولید برق در واحدهای ۲۵۰مگاواتی این نیروگاه، از سوخت مایع استفاده میشود و البته نیروگاهها در تعیین سوخت مصرفی، اختیاری ندارند، بلکه دیسپاچینگ ملی گاز و دیسپاچینگ ملی برق، عهدهدار این وظیفه هستند.
مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی با اشاره به هزینه استفاده از سوخت مازوت و تاثیر نامطلوب آن بر تجهیزات نیروگاه، اظهارکرد: مصرف سوخت مازوت برای تولید انرژی الکتریکی، به دلیل ایجاد آسیبهای زیستمحیطی، آسیب به تجهیزات و قطعات نیروگاهی و افزایش هزینههای مرتبط با آن، مطلوب نظر صنعت تولید برق نیست، بنابراین ما تمایلی به استفاده از این سوخت نداریم و به ناچار از سوخت مایع در این شرایط استفاده میکنیم.
گفتنی است؛ نیروگاه دوهزار و ۴۰مگاواتی شهیدرجایی قزوین با ۱۳واحد بخاری و سیکل ترکیبی، نقش موثری در تنظیم ولتاژ شبکه تولید کشور دارد.
46
نظر شما