مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد ایران با تولید ناخالص داخلی 818 میلیارد دلاری بر اساس قدرت خرید، بالاتر از کشورهای لهستان، هلند، عربستان، و سوئد به عنوان نوزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته شده است.
مجمع جهانی اقتصاد در گزارش خود موسوم به گزارش رقابت پذیری جهانی 142 کشور جهان از نظر میزان قدرت اقتصادی را معرفی کرده است.
این گزارش بر پایه میزان تولید ناخالص داخلی هر کشور براساس قدرت خرید تهیه شده است. بر این اساس آمریکا قدرتمندترین اقتصاد جهان را در اختیار دارد. میزان تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2010 بالغ بر 14.65 تریلیون دلار اعلام شده است.
پس از این کشور، چین با 10 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی بر اساس قدرت خرید دومین اقتصاد بزرگ جهان و ژاپن با 4.3 تریلیون دلار به عنوان سومین اقتصاد بزرگ شناخته شده اند.
بر اساس این گزارش ایران نوزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته شده است و بالاتر از کشورهایی مثل لهستان با رتبه 20، هلند با رتبه 21، آرژانتین با رتبه 22، عربستان با رتبه 23، مصر با رتبه 26، بلژیک با رتبه 30، سوئد با رتبه 32، اتریش با رتبه 35، و پرتغال با رتبه 49 قرار گرفته است.
تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس قدرت خرید در سال 2010 بالغ بر 818.7 میلیارد دلار اعلام شده است.
کشورهای هند، آلمان، روسیه، انگلیس، برزیل، فرانسه، ایتالیا، مکزیک، کره جنوبی، اسپانیا، کانادا، اندونزی، ترکیه، استرالیا و تایوان به ترتیب در رتبه های چهارم تا هجدهم قرار گرفته اند. تولید ناخالص داخلی تایوان که یک پله بالاتر از ایران قرار گرفته است 821 میلیارد دلار بوده است.
جایگاه ایران در میان قدرت های اقتصادی جهان در سال 2010 نسبت به 2 سال گذشته نزول داشته است. ایران در سال 2008 با تولید ناخالص داخلی 776 میلیارد دلاری در رتبه هفدهم جهان قرار داشت. در آن زمان استرالیا با اقتصاد 733 میلیارد دلاری خود در رتبه هجدهم و پایین تر از ایران قرار داشت. وقوع بحران اقتصادی در غرب تاثیر مهمی در کسب رتبه هفدهمی ایران در آن سال داشته بود.
/3131
نظر شما