خبرآنلاین از داوطلبان نخستین آزمون دکتری غیرمتمرکز خواست تا ابهامی اگر درباره نتایج دارند، بنویسند. همین اتفاق هم افتاد. تاکنون بیش از 120 نظر قابل انتشار در خبر اعلام نتایج کنکور دکتری... منتشر شده است که بسیاری از آنها یک ابهام بزرگ را مطرح کرده اند؛ "آیا قصد ورود افرادی خاص به دوره دکتری وجود داشته است؟"
هرچند این سوال با ادبیات مختلف و بعضا تند مطرح شده، اما گویا دلیل مهم بوجود آمدن این پرسش، پذیرفته شدن رتبه های متوسط در دوره دکتری و بازماندن رتبه های تک رقمی آزمون است. بسیاری کاربران نوشته اند با رزومه تحصیلی خوب و عالی، انتظار داشته اند در آزمون پذیرفته شوند، اما این انتفاق نیفتاده است.
اما کاربری پاسخ منطقی به پذیرفته نشدن رتبه های خوب آزمون داده است. او در 7 بخش دلیل این اتفاق را نوشته است. یکی از انها تشکر از خبرآنلاین است. 6 بخش دیگر را بخوانید:
- معرفی داوطلبها به 5 دانشگاه کاملاً به ضرر داوطلبهای رتبه برتر تموم میشه. برای اثبات این ادعا، کافیه هیستوگرام فراوانی مردودیهای آزمون را ترسیم کنند. در این صورت به دلیلی که در ادامه عرض میکنم، مردودیهای رتبههای برتر بیش از پنج برابر رتبههای میانی خواهد بود. برای اینکه علت این نکته روشن بشه، مثالی ساده را عرض میکنم.
- در رشته ما (مهندسی صنایع) اولویت اول و دوم اغلب داوطلبها، صنعتی شریف و علم و صنعت بود. ظرفیت صنعتی شریف 2 نفر بود و ظرفیت صنایع-صنایع علم و صنعت هم 4 نفر بود. سازمان سنجش برای صنعتی شریف 17 نفر رو در سهمیه آزاد معرفی کرد، با احتساب سهمیه مربیان و سهمیه رزمندگان تعداد افراد معرفی شده در حدود 22 نفر بود. برای 4 نفر علم و صنعت هم، 38 نفر را در سهمیه آزاد معرفی کرد که با احتساب سهمیه مربیان و رزمندگان در حدود 45 نفر مصاحبه دادن.
- تا اینجای کار یعنی فردی با رتبه مثلاً 5، در دو کد رشته شرکت میکنه که تعداد افراد معرفی شده در حدود یازده برابر ظرفیت بوده. از اولویت سوم به بعد هم متأسفانه، دانشگاهها چون نمیخواستم روی افرادی سرمایه گذاری کنن که احتمالاً جای دیگهای پذیرفته میشدن، صرفاً برای انجام وظیفه مصاحبهای بسیار جزئی و سریع را انجام میدادن. به عبارت دیگر، این فقط دو تا شانس داشت که در هر دو در حدود یازده برابر ظرفیت داوطلب معرفی شده بود.
- اما فرد دیگری را در نظر بگیرید که رتبه 82 را داشت. این فرد نه شریف را معرفی میشود، نه علم و صنعت را، نه امیرکبیر را و نه دانشگاه تهران را. اولویت اولی که چنین فردی معرفی میشود، احتمالا دانشگاه تربیت مدرس است. دانشگاه تربیت مدرس در رشته ما داوطلبها را دستهبندی کرد، افرادی که اولویت اولشان تربیت مدرس بود، اول مصاحبه شدن، افرادی که اولویت دوم معرفی شده آنها تربیت مدرس بود، در مرتبه دوم مصاحبه شدن و ... . مصاحبه دسته اول، مصاحبهای کاملاً منصفانه انجام شد.
- ولی رتبههای برتر، چون اولویت چهارم یا پنجمشان تربیت مدرس بود، مصاحبهی آنها بعد از ظهر و صرفاً جهت انجام وظیفه و در 2 تا 3 دقیقه انجام شد. در نهایت، دانشگاه افراد منتخب را از دسته اول و تعداد کمی از سایر دستهها انتخاب کرد. با مقایسه این دو مثال ساده میتوانید ببینید که شانس یه فرد با رتبه 5 برای قبولی شاید در حدود یک پنجم یک فرد با رتبه 82 هم نیست.
- اما برای اینکه مشکل ساده در مرحله تکمیل ظرفیت و سایر آزمونها حل بشه، یه پیشنهاد دارم. سازمان سنجش برای اینکه حق کسی پایمال نشه، به نظر من هر فرد را صرفاً به یک انتخاب معرفی کند. در این صورت شانس تمامی افراد برای قبولی برابر خواهد بود. البته خیلی بهتر است که انتخاب رشته بعد از معلوم شده رتبه و با علم به رتبه و ظرفیت انجام بگیره.
می توانید نظرات بیشتر کاربران خبرآنلاین را در این سه خبر بخوانید؛
اعلام نتایج کنکور دکتری/نتایج یک رشته مشخص نیست/کاربران خبرآنلاین ابهامات نتایج را اعلام کنند
پاسخ وزارت علوم به سوال کاربران خبرآنلاین در مورد آزمون دکترا
آخرین تحولات کنکور دکتری/فردا نتایج اعلام می شود/تکمیل ظرفیت، به زودی
خبرآنلاین همچنان آماده انتشار سوالات و نظرات داوطلبان کنکور دکتری است.
4747
نظر شما