نتایج اولیه این تحقیقات که توسط وزارت بهداشت کشور انگلستان به انجام رسید نشان میدهد بعد از ممنوع شدن استفاده از سیگار در جولای سال 2007 در این کشور تعداد حملات قلبی نزدیک به 10درصد کاهش داشته است. در بعضی از کشورها کاهش تعداد مرگ ومیر از این هم بیشتر بوده است. برای مثال در کشور اسکاتلند که ممنوعیت مصرف سیگار در مکانهای عمومی را یک سال زودتر شروع کرد، تعداد حملات قلبی نزدیک به 14درصد کاهش نشان میدهد. تحقیقات مشابه در کشور ولز هم همین نتایج را به همراه داشته است.
تحقیق در این مورد توسط دانشگاه Bath و به رهبری آنا گیلمور صورت گرفته است. او در این باره گفت: بررسیهای ما نشان میدهد هرچه تعداد افرادی که در معرض دود سیگار قرار میگیرند کمتر باشد، به همان میزان هم تعداد مراجعات به بیمارستانها کاهش پیدا میکند.
جان بریتون مدیر مرکز مطالعات کنترل مصرف سیگار در دانشگاه ناتینگهام در این باره گفت: ما میدانستیم که ممنوع کردن سیگار در مکانهای عمومی باعث کاهش تعداد بیماران قلبی میشود، اما این موضوع که بعد از یک سال تا این حد از تعداد بیماران قلبی کاسته شده است بسیار برای ما جالب توجه بود.
این موضوع نشان میدهد پیشگیری از قرار گرفتن دیگران در معرض دود سیگار بسیار مؤثر است. الن میسون یکی از پرستاران قلب در سازمان قلب انگلستان در مورد اینکه چرا سیگاریها در خطر حمله قلبی قرار دارند، گفت: قرار گرفتن در معرض دود سیگار باعث بروز تغییرات سریع در خود افراد میشود. در این حالت خون انسان با احتمال بیشتری به سمت لخته شدن پیش میرود. به این ترتیب اگر شخصی دچار تنگی عروق کرونری شده باشد یا رگهای خونی در قلب او آسیب دیده باشد ممکن است با قرار گرفتن در معرض دود سیگار توازن شیمیایی در خون او به هم خورده که این موضوع میتواند در نهایت منجر به حمله قلبی شود.
بقیه کشورهای اروپایی هم بعد از ممنوع کردن مصرف سیگار در مکانهای عمومی به آمارهای مشابهی در مورد کاهش تعداد حملات قلبی دست پیدا کردند. آمارها نشان میدهد فقط در طول یک سال تعداد مراجعه بیماران قلبی به اورژانس نزدیک به 15 درصد کاهش داشته است. این در حالی است که در کشورهای ایرلند و ایتالیا هم تعداد حملات قلبی نزدیک به 11 درصد کاهش نشان میدهد.
تلگراف / 11 سپتامبر
نظر شما