به گزارش خبرآنلاین، به این ترتیب تنها یک ماده از طرح 13 مادهای نظارت بر نمایندگان به تصویب رسید. مادهای که دو سوم مذاکرات درباره آن قبل از نطقهای میان دستور امروز انجام شد و به رای گیری ختم نشد. اما در طول قرائت نطقها خبرگزاری فارس تیتر خبر خود با این عنوان « 95 دقیقه بحث بینتیجه مجلس، طرح نظارت بر نمایندگان بار دیگر به آینده موکول شد» را برای نمایندگان پیامک زد.
پس از پایان نطقها، محمدرضا باهنر که به جای علی لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده گرفته بود، این پیامک را بری نمایندگان از تریبون علنی خواند و گفت: آقایان توجه داشته باشند که برخی رسانهها چه تعبیری از مصوبات مجلس دارند و اجازه دهید که سریعتر برای این ماده رای گیری کنیم.
به این ترتیب برای ماده نخست طرح نظارت بر نمایندگان رای گیری و مصوب شد: به منظور حفظ شأن و منزلت نمایندگان و نظارت بر آنها در ابتدای هر دوره و حداکثر به مدت یک ماه، پس از انتخاب هیئت رئیسه دائمی مجلس هیئت نظارت به شرح زیر برای یک دوره تشکیل میگردد: الف- یکی از نواب رئیس به انتخاب هیئت رئیس مجلس ب- رؤسای کمیسیونهای قضایی و اصل 90 و ج- چهار نفر از نمایندگان به انتخاب مجلس.
در تبصرههای این ماده نیز آمده است: هشت نفر از نمایندگان متقاضی واجد صلاحیت که عضو هیئت رئیسه مجلس نباشند در جلسهای متشکل از رئیس و نواب رئیس و رؤسای کمیسیونها تعیین و به صحن علنی جهت انتخاب 4 نفر معرفی میشوند.همچنین هیئت رئیسه مکلف است یک هفته مهلت جهت ثبت نام متقاضیان عضویت در هیئت نظارت تعیین نماید.
حسن کامران نمایندگان اصفهان که امروز پیشنهاد داده بود کلیه اعضای این هیات از سوی نمایندگان انتخاب شوند و نه از سوی هیات رئیسه، پس از آنکه پیشنهادش رای لازم را کسب نکرد و این ماده بی هیچ تغییری تصویب شد، در پیشنهاد دیگری گفت: کلیه اعضای منتخب هیات رئیسه مجلس بویژه نواب رئیس مجلس و روسای کمیسیونهای اصل نود و قضایی باید پیش و پس از عضویت در هیات نظارت بر نمایندگان، اموالشان را به هیات رئیسه ارائه کنند.
او در تشریح پیشنهادش دو بار تاکید کرد: مثلا آقایان باهنر و صدر قبل از عضویت در این هیات باید لیست اموالشان را اعلام کنند. باهنر هم پاسخ داد: بر اساس قانون نظارت بر دارایی مسئولان و کارگزاران نظام، کلیه مسئولان اعم از نواب رئیس باید لیست اموالشان را ارائه دهند. خیالتان راحت باشد. انشالله اگر این قانون به زودی در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز تصویب شود، همه نمایندگان برای دوره بعد مجلس نیز باید لیست اموالشان را ارائه دهند.
متن مکتوب پیشنهاد کامران از این قرار بود: «اعضای منتصب هیات رئیسه در هیات نظارت بر نمایندگان، ثروت خود قبل و بعد از نمایندگی در مجلس را به کمیسیون اصل نود اعلام کنند. این افراد باید امتیازی از مجلس نگرفته باشند یا نسبت به دیگران حداقل امتیاز را گرفته باشند». اما این پیشنهاد رای لازم را کسب نکرد.
/2929
نظر شما