اعلام جدول برنامه اجرای نمایش‌های رپرتوار تئاتر مقاومت، انتصاب مشاور رئیس فرهنگستان هنر و آغاز به کار کارگاه فهم معماری ایران از اخبار کوتاه فرهنگی است.

به گزارش خبرآنلاین، فیلم مستند «مشتی اسماعیل» ساخته مهدی زمانپور کیاسری همزمان در بخش رقابتی سومین جایزه بزرگ شهید‌ آوینی و ششمین جشنواره فیلم رضوی پذیرفته شده است.

روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گزارش داد این فیلم مستند زندگی یکساله پیرمردی نابینا را به تصویر درمی آورد که سراسر آن تلاش و امید به آینده است.

عوامل تولید فیلم مستند «مشتی اسماعیل» به این شرح هستند: پژوهشگر، کارگردان و تهیه‌کننده: مهدی زمانپور کیاسری، تصویربرداران: حسن سیدی پریشان، مهدی منیری، داود رحمانی، صدابردار: مصطفی رحمانی، صداگذار: مهرداد جلوخانی، تدوینگر: مهدی حسینی‌وند، مدیر تولید: کوروش خواجه‌علی، مجری طرح: سمیه زراعت‌کار

مراسم سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی پنجم مهرماه در سالن سوره حوزه هنری برگزار می شود و آثار برگزیده ششمین دوره جشنواره فیلم رضوی نیز 12 تا 14 مهرماه در سینما سپیده و سالن سینماحقیقت به نمایش عمومی درخواهند آمد.

مشاور رئیس فرهنگستان هنر منصوب شد
محمدعلی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر در حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی علیزاده را به عنوان مشاور رئیس فرهنگستان هنر و رییس کارگروه مبانی فقهی این فرهنگستان منصوب کرد.

حجت‌الاسلام علیزاده متولد 1353 است. او که در زمینه مبانی حقوق اسلامی دارای درجه کارشناسی است؛ در محضر استادانی چون آیت‌ا.. العظمی نوری همدانی، آیت ا.. هاشمی چیذری، آیت‌ا.. ضیاءآبادی، مرحوم میرزا اسماعیل دولابی، مرحوم آیت‌ا.. آسیبویه و حاج آقای مؤمنی شاگرد شیخ رجبعلی خیاط، درس خارج فقه و اصول اخلاق و عرفان را سال‌ها آموخته است.

مسئول دفتر سیاسی تهران، مدیرکل اداری و پشتیبانی و کارشناس مسئول معاونت بازرسی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاون آموزشی حوزه علوم اسلامی (دانشجویی) شهید مفتح، قائم مقام ستاد عمره دانشگاه‌ها، مشاور فرهنگی معاون وزیر راه و ترابری، معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی بنیاد صدرا و مشاور امور اجرایی سازمان بازنشستگی از جمله سوابق فعالیتی وی به شمار می‌رود.

اعلام جدول برنامه اجرای نمایش‌های رپرتوار تئاتر مقاومت
جدول برنامه اجرای نمایش‌های رپرتوار تئاتر مقاومت در شهرهای تهران، اهواز، گرگان، بجنورد، مشهد، اصفهان، اسفراین، اردبیل، رشت، بروجن، کرمانشاه، خرم آباد، شهرکرد اعلام شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه‌های جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس جدول اجرای نمایش های رپرتوار مقاومت به این ترتیب است:

خاموشی دریا، نیما دهقان - تالار سایه - مجموعه تئاتر شهر / یک شاخه گل با بوی وارطان، علی جولایی - کارگاه نمایش - مجموعه تئاتر شهر / تمام صبح‌های زمین، حسین مسافر آستانه - تماشاخانه ایرانشهر / یک دختر یک سرباز( ژیلی پیلی)، احمد سلیمانی - برج آزادی - تهران / سکوت سپید، محمد بی ریا - تالار مولوی تهران / یزرا، سید صادق فاضلی- تالار آفتاب - شهر اهواز / کانال کمیل، کوروش زارعی - تالار فخرالدین اسعدگرگانی شهر گرگان / محرم زنده است، یعقوب صدیق جمالی - تالار گلشن شهر بجنورد / زندگی جای دیگری است، سعید تشکری - تالار امام رضا(ع) شهر مقدس مشهد / بوی پیراهن هزار یوسف، علیرضا حنیفی - تالار فرشچیان شهر اصفهان / پوکه های برنجی، زری اماد - سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر (سئانس اول) / کنار، غلامرضا جهانپا - سالن شهید هاشمی‌نژاد شهر مشهد / خط سرخ، سعید خادمی - مجتمع فرهنگی هنری ارشاد اسفراین / که را بنویسم که را ننویسم، جاوید رخشانی - مجتمع فدک شهر اردبیل / ملاقات در ساعت 7، محمد رسائلی - مجتمع فرهنگی هنری شهر رشت / باید راهی باشه، احمد مردانی بروجنی - فرهنگسرای بروجن شهر بروجن / با من حرف نمی‌زنی چرا؟، کامران شهلایی - مجتمع فرهنگی و هنری شهر کرمانشاه / مرگ ناصری، حسین عبداللهی - مجتمع فرهنگی و هنری استاد فرشچیان شهر اصفهان / سکوت سنگین خاکستری، سلماز همت‌زاده و نوید جعفرزاده - تالار امیرکبیر شهرکرد / هبوط به رنگ همیشه، یدالله شعبان - سالن شهید آوینی شهر خرم‌آباد

رپرتوآر تئاتر مقاومت از 31 شهریور تا 15 مهر به میزبانی استان‌های مختلف در راستای گرامیداشت هفته دفاع مقدس روی صحنه می‌رود.

سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس در قالب بخش‌های مسابقه صحنه‌ای، بین‌الملل، مسابقه آثار عروسکی و کودک و نوجوان، ویژه، خیابانی، تلویزیونی و تولید نمایشنامه و نمایشنامه‌خوانی به همت بنیاد فرهنگی روایت و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و مرکز هنرهای نمایشی به دبیری حسین پارسایی از 28 آبان تا سوم آذر همزمان با هفته بسیج برگزار می‌شود.

برپایی نمایشگاه آثار مجسمه و نقاشی ناصر گیو
موسسه صبا آثار مجسمه و نقاشی ناصر گیو را در نگارخانه خیال نو به نمایش می‌گذارد.

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، در این نمایشگاه 23 اثر مجسمه و 15 اثر نقاشی به نمایش درمی‌آید.

آثار مجسمه این هنرمند از صفحات فلزی با فرم‌های آزاد ساخته شده‌اند که ارتفاع بعضی از کارها به دو متر هم می‌رسد. آثار نقاشی این نمایشگاه انتزاعی هستند و از لحاظ بافت و رنگ‌مایه با مجسمه‌ها همسانی دارند.

ناصر گیو متولد سال 1337 است و مدرک کارشناسی نقاشی را از دانشگاه هنر و کارشناسی ارشد تصویرسازی را از دانشگاه تهران گرفته است. او عضو انجمن نقاشان ایران، انجمن مجسمه‌سازان و اتحادیه طلا و جواهر است.

گیو تاکنون در بیش از 70 نمایشگاه گروهی شرکت کرده و نیز 10 نمایشگاه انفرادی برگزار کرده است. او برنده جوایز زیادی از جشنواره‌های مختلف بوده که مهمترین آن جایزه چهارمین دوسالانه مجسمه‌سازی است.

نمایشگاه آثار مجسمه و نقاشی ناصر گیو دوشنبه چهارم مهر ساعت 17 در نگارخانه خیال نو موسسه فرهنگی هنری صبا، گشایش می‌یابد.

علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه به خیابان ولی عصر، خیابان طالقانی غربی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره 125 مراجعه کنند. این نمایشگاه تا 28 مهر هر روز بجز ایام تعطیل از ساعت 10 لغایت 18 میزبان عموم بازدیدکنندگان خواهد بود.

آغاز به کار کارگاه فهم معماری ایران
کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند همراه با مراسم افتتاحیه و نشست آشنایی با بیرجند به طور رسمی آغاز به کار کرد.

شرکت‌کنندگان در کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند، از 27 شهریورماه با مراجعه به دبیرخانه کارگاه در خانه تاریخی اعتمادی نیا، مراحل پذیرش و اسکان را انجام دادند. پس از آن عصر روز یکشنبه مراسم افتتاحیه کارگاه در سالن علامه فرزان شهر بیرجند برگزار شد.

در این مراسم که با حضور مسئولان استان خراسان جنوبی، هیئت علمی، شرکت‌کنندگان و مسئولان این کارگاه برگزار شد، مهندس وحید قاسمی، دبیر کارگاه ضمن تشکر از دست اندرکاران استانی و حامیان کشوری این رویداد، گفت:« خطابم همه شما عزیزانی هستید که در مقام شرکت‌کننده در این کارگاه حضور دارید. در اختتامیه کارگاه گرگان عرض کردم که سرمایه‌های اصلی این کارگاه، شما هستید. حضور و اشتیاق شما چیزی است که من و همکارانم را مجبور می‌کند این کار را انجام بدهیم. هدف اصلی این کارگاه ملاقات با معماری سرزمین‌مان، حضور در محضر این معماری و زانوی ادب به زمین زدن در مقابل آن است. امیدوارم که در این راه موفق باشید.»

مهندس حمیدرضا سپهری، مدیریت مرکز مطالعات شهرسازی و معماری ایران در این مراسم گفت:« این کارگاه با حمایت مقامات استان و با تلاش هیأت علمی پس از کاشان، شوشتر و گرگان، حالا در بیرجند برگزار می‌شود. بیرجند خطه‌ی عجیبی است. مولد فرهنگ است و سابقه فرهنگی و تاریخی در آن هویداست.»

او همچنین به شرکت کنندگان در کارگاه توصیه کرد که قدر ایام را بدانند و از فرصتی که در این چند روز برایشان فراهم شده، به بهترین نحو استفاده کنند.

معاون برنامه‌ریزی استاندار خراسان جنوبی، مجید امینی، هم یکی از سخنرانان این مراسم بود که با اشاره به قدمت این استان گفت: «‌در جای جای استان خراسان جنوبی که از مجموعه هشت شهرستان تشکیل شده، قدمت فرهنگی دیده می‌شود. حدود 180 بنای تاریخی، 16 باغ تاریخی و بیش از  100 مسجد، مدرسه و اماکن مذهبی از ادوار مختلف تاریخ در استان وجود دارد.»

او ابراز امیدواری کرد که این کارگاه راه‌کارهایی برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ آرمانی‌مان ارائه نماید.

در بخشی از مراسم، برای شرکت کنندگان در افتتاحیه‌ کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند، فیلم مستندی از بیرجند قدیم، به نمایش درآمد و صحبت‌های کوتاه مهندس توکلی، رئیس نظام مهندسی بیرجند، پایان بخش مراسم بود.

توکلی در بخشی از صحبت‌هایش گفت: «معماری و شهرسازی امروز نتیجه‌ غلبه تفکر مادی بر تفکر معنوی است. حالا، معماری و شهرسازی منفعت‌گرا جای معماری و شهرسازی انسان محور را گرفته. همکاران عزیز، به خود بیاییم قبل از این که جلال آل احمدی پیدا شود و کتابی نگارش کند تحت عنوان در خدمت و خیانت مهندسین.

پس از این مراسم گروه‌های شرکت کننده در نشست «آشنایی با بیرجند» که با حضور اساتید و کارشناسان باستان شناسی، معماری و ... برگزار شد، شرکت کردند و سپس هر یک از پنج گروه به همراه اساتیدشان در گوشه‌ای از خانه تاریخی اکبریه به گفت‌و‌گو و آشنایی با هم پرداختند.

گروه‌ها در روزهای 28، 29 و 30 شهریور با بازدید از حوزه فرهنگی بیرجند، شامل شهرها و بناهای تاریخی خوسف، خور، بجد، فورگ، بیرجند و باغ امیرآباد، به فهم معماری این حوزه می‌پردازند و یافته‌هایشان را ارائه خواهند داد تا بهترین این یافته‌ها در مراسم اختتامیه که عصر روز 31 شهریور برگزار می‌شود، ارائه شوند.

دبیرخانه رویدادهای معماری (وابسته به مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران)،کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند را از از 27 تا 31 شهریور ماه امسال با حضور 350 نفر شرکت‌کننده، هیئت علمی، پژوهشگر و مهمانان ویژه، در استان خراسان جنوبی با محوریت حوزه فرهنگی بیرجند برگزار می‌کند.

افتتاح نمایشگاه تصویرهای خیالی از باغ ایرانی در بیرجند
12 قطعه تصویرسازی با موضوع «باغ ایرانی» در نمایشگاه کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند به نمایش گذاشته شده است.

باغ اکبریه بیرجند یکی از 9 باغ ثبت جهانی شده در یونسکو است که به عنوان محلی برای بازدید گروه‌های شرکت‌کننده در کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند در نظر گرفته شده است.

پیش از آغاز این کارگاه 12 تصویرگر برجسته ایران انتخاب شدند تا هر یک تصویری خیالی از «باغ ایرانی» ارائه کنند. اکنون با افتتاح کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند، تصویرسازی‌هایی از اکبر نیکان‌پور، محمدعلی بنی‌اسدی، حسن عامه‌کن، امیر علائی، پری زنگنه، آرزو رمضان جماعت، بنفشه عرفانیان، مانلی منوچهری، مریم رادمهر، مهنوش مشیری، عطیه بزرگ سهرابی و آیدین خان کشی‌پور در قالب نمایشگاهی در عمارت اکبریه افتتاح شده است.

این تصویرسازی‌های نفیس همچنین به صورت کارت پستال‌هایی چاپ و در قالب پیکیجی به همه شرکت‌کنندگان در کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بیرجند اهدا می‌شود.

از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه می‌توان به نمایش 15 قطعه عکس‌های قدیمی مردم بیرجند، نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی و سوغات استان خراسان جنوبی، برنامه معرفی صنایع دستی و باغ‌های بیرجند، تصویرسازی بزرگی از استان خراسان جنوبی شامل چیدمان معماری و نمایش دو فیلم مستند اشاره کرد.

5858

کد خبر 174372

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =