به گزارش خبرآنلاین، این موضوع تبصره ماده 6 طرح نظارت بر نمایندگان بود که نمایندگان زیادی پیشنهاد حذف و اصلاح آن را دادند اما مصوب نشد و در نهایت اصل تبصره مصوب گردید.
در ماده6 طرح نظارت بر نمایندگان آمده است: تصمیمات هیات نظارت قطعی است در غیر این صورت نماینده حق اعتراض به مدت ده روز به هیات تجدیدنظر دارد. براساس این ماده هیات تجدیدنظر متشکیل از اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای مجلس میباشد. در تبصره این ماده نیز آمده است: تصمیمات هیات تجدیدنظر و مجلس درباره نمایندگان در اجرای قانون قابل طرح در مراجع قضایی نیست.
رضا عبدالهی نماینده ماهنشان با بیان اینکه هر انسانی حق اعتراض به رای محاکم قضایی را هم دارد و می تواند درخواست تجدید نظر کند، پرسید: چرا این حق را از نمایندگان میگیرید؟ از طلا گشتن پشیمان گشتهایم، مرحمت فرموده ما را یک فرد عادی تلقی کنید نه یک نماینده با حقوق و اختیارات نمایندگی! اگر هیات نظارت بر نمایندگان الکی رایی داد تکلیف من نماینده چه خواهد بود؟
مهدی سنایی نماینده نهاوند هم گفت: این حق مصرح در قانون اساسی است، مگر می توان نمایندگان را از آن مستثنی کرد؟ چطور می خواهید به نمایندگان تحکم کنید که علیه رای هیات نظارت بر نمایندگان اعتراض نکنند؟
محمد کاظم دلخوش هم از این همه قدرت دادن به هیات نظارت بر نمایندگان ابراز نگرانی کرد و گفت: به فکر این باشید که در مجلس بعد ممکن است ترکیب نمایندگان تغییر کند.
واکنش رئیس مجلس به همه این تذکرات این بود که چون لغو اعتبارنامه نمایندگان به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان میرسد، حکم قانون را دارد و کسی نمیتواند از آن به مراجع قضایی شکایت کند!
محمدمهدی مفتح هم خطاب به او گفت که این موضوع تنها در مورد قوانین مصوب صادق است و حتی امام(ره) هم اعلام کردهاند که میشود به نظر شورای نگهبان هم اعتراض کرد.
با وجود تمامی این مذاکرات، نمایندگان نهایتا به محدود شدن بیشتر خودشان رای دادند و اصل ماده 6 مصوب شد. به این ترتیب در سورت ارائه رایی از سوی هیات نظارت بر نمایندگان، نمی توان از آن به دستگاه قضایی شکایت برد و هرچه باشد لازم الاجراست.
/2929
نظر شما