مریم هدیه لو: کرج و زندان هایش، داستان هایی دارند. زندان های کرج، متهم به افزایش ناامنی و تخریب چهره این شهر هستند. هرچند که خبر رسیده شش هزار متهم زندان های کرج، تاکنون به زندان بزرگ تهران منتقل شده اند، اما هنوز 9 هزار زندانی دیگر باقی مانده اند. فاطمه آجرلو، نماینده مردم کرج در مجلس، در گفتگویی با خبرآنلاین درباره امنیت در ابرشهر همسایه پایتخت حرف زده است. او می گوید برای شهری که 4 زندان بزرگ دارد، باید تمهیدات امنیتی ویژه ای داشت.
گفتگوی خبرآنلاین با نماینده مردم کرج در مجلس را بخوانید؛
وقتی که روح الله داداشی به قتل رسید، خیلی ها دوباره بحثهای قدیمی را مطرح کردند. حرف هایی درباره کرج و ناامنی های موجود در آن. مساله امنیت کرج و بحث های مربوط به آن تا به حال جدی گرفته نشده است، آیا کرج واقعا نا امن است؟
من به عنوان نماینده درسفرهای استانی دولت به البرز و کرج حضور داشتم. اگر مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور به کرج را ببینید، متوجه می شوید که یکی از درخواست های ما دراین سفرها، افزایش ظرفیتها و توان دفاع از امنیت نیروی انتظامی در کرج بود. متاسفانه ما باید با یک اتفاق مواجه شویم تا تصمیم درستی بگیریم که به نظر من این شیوه غلط ترین روش است. درآن زمان مطرح کردیم که در کرج چهار زندان وجود دارد و باید به صورت جدی درمورد امنیت آن برنامه ریزی شود.
گزارش هایی درباره خطرات این زندان ها داشته اید؟
آمارها نشان می دهند که شهرکرج بسیار مهاجرپذیراست و زندانیانی که آزاد می شوند خطرات زیادی را برای احساس امنیت مردم به وجود می آورند. خانواده هایی که اطراف این زندانها زندگی می کنند، در حال حاضر واقعا احساس امنیت ندارند و حتی می گویند روزی که این زندانیان آزاد می شوند به علت این که پول کافی برای برگشت به شهر خود ندارند درهمان منطقه دست به سرقت می زنند. باید دستگاههای امنیتی نسبت به این که چهار زندان را در شهر کرج مستقر کرده اند مسئول بوده و به فکر تأمین امنیت و این حجم ازمهاجرت و جامعه بسیار جوان کرج باشند. جامعه جوان هیجانات خاص خود را دارد و مدیریت ویژه خاص خود را هم می طلبد. کرج شهری است که بالای 60 درصد آن جوان هستند، ولی هنوز فضاهای ورزشی کامل در این شهر وجود ندارد. هزینه ورزش بسیار بالاست و خانواده ها به چنین هزینه و مکان مناسبی برای تفریح و هیجانات جوانان پیست موتورسواری، دوچرخه سواری و یا اتومبیل رانی دسترسی ندارند. هیجانات درونی جوانان مانند آتشفشانی است که جلوی فوران آن گرفته شده و مدام درون جوانان می ماند. اما این هیجانات درجایی فوران می کند که ویرانگر است و نماد این هیجانات به این شکل خود را نشان می دهد.
بنابراین مشکل کرج کمبود نیروی امنیتی است ؟
البته این که گفته می شود کرج نا امن است درست نیست. اما علت استان شدن غرب تهران و کرج همین بود که رئیس جمهور و وزرا از نزدیک وضعیت کرج را مشاهده کنند. ما یک منظر خارجی داریم که بسیار قشنگ است ولی وقتی وارد استان البرزمی شوید می بینید که دامنه کاستی ها آنقدر وسیع است که هرچه کار انجام می شود و جلو می رویم می بینیم که باز شرایطی وجود دارد که با مطلوب فاصله زیادی دارد. به طور مثال ما درکرج 11 بیمارستان داریم که هیچ کدام بیمارستان نبوده اند؛ در واقع یکی زندان، یکی مدرسه و یکی وقفی بوده است. واقعا به این شکل می توان شهر را مدیریت کرد؟ همه می دانند که سال گذشته چه بحرانی در حال فراگیر شدن بود و با چه تمهیداتی جمع و جور شد. وقتی تملک دارایی ها وبودجه های استانی در حال شکل گیری است ما دائم باید چانه زنی کنیم. مثلا بحث بهداشت و درمان ما در مرز خطر است و باید به فریاد برسند. کرج با تهران همجوار است و با اجرای طرح های امنیتی در تهران و یا طرح جمع آوری معتادین، تمام این ها به سمت کرج سوق داده می شوند و این شهر مملو از جامعه هدف از جمله متکدیان، دختران فراری و غیره می شود. این استان شرایط استراتژیک و ویژهای برای تهران دارد. رئیس جمهور در دور سوم سفرهای استانی دستور داد که کرج تا سه سال آینده از نظر بهداشتی و درمانی به سطحی قابل قبول برسد تا بتواند غرب کشور را پوشش داده ودیگر نیاز نباشد مردم به سمت تهران بیایند. این دستور بسیار بزرگی است به شرطی که برای اجرایی شدن آن هم تدبیر شود و آقایان تصمیم ساز در حوزه بودجه این مسئله را در سرلوحه کار خود قرار دهند.
من به طور اتفاقی در یکی از سایت ها به خبری درباره کرج برخوردم. در خبر درباره ارتباط شما به عنوان نماینده کرج و شهرداری کرج مطرح شده بود. مساله از چه قراراست؟ چه چالشی بین شما و شهردار کرج که گفته می شود شهردار موفقی است، وجود دارد؟
در 7 سالی که نماینده مردم کرج هستم، شهرداران زیادی آمده و رفته اند. دور قبل شورا که اوضاع بسیار خراب بود. اعتبار شورای یکی از شهرهای اقماری ما مورد سؤال قرار گرفت و شورا منحل شد. شورای کرج نیز در معرض انحلال قرار گرفت و رئیس واعضا دچار مشکل بودند و چالشهای زیادی مطرح بود. به مردم نباید دروغ گفت چون با چشم خود می ببنند. یک روز 5 صبح برف سنگینی در کرج بارید و 7 صبح هنوز ساعتی نگذشته بود که کرج قفل شد. من آن روز باید برای مصاحبه به رایو البرز می رفتم . منزل من تا رادیو 3 دقیقه راه است ولی نیم ساعت طول کشید و با چشم خودم چیزهایی عجیبی در آن برف دو ساعته دیدم. آمار تصادفات آن روز وحشتناک بود. جالب بود من در رادیو گفتم به شهرداربگویید پشت خط بیاید و در مورد این مساله توضیح دهد ولی آنها اعلام کردند که ما غافلگیر شدیم. مدیری که در زمستان با برف و در تابستان با گرما غافلگیر شود که مدیر نیست. حداقل من اسم او را مدیر نمی گذارم. بعد از آن در همان روز برفی که من شهردار را در رادیو خواستم، شانتاژ کرده و نشریات را جمع کردند پول دادند، نامه زدند و بعد ازآن درنماز جمعه گزارش خلاف دادند. در همان روز برفی فرزند یک خانم باردارسر پل به خاطر تصادفات به دنیا آمد. چیزی که مردم می بینند، یک بارش زمستانی است که موجب گره ترافیکی و خیابان های پر از تصادفاتی است که بسته شده اند. همه چیز جلو چشم مردم است. بعد از 7 سال 3 پروژه غیرهم سطح در کرج در حال اجراست. قبل ازآن نیز صرفا جدول رنگ می زدند و اسفالت می کردند. آسفالتی که امروز می ریزند، دو سال دیگر دوباره عوض می شود که جیب پیمانکاران خودشان خالی نشود. قطار شهری هم چند سال است که کار خود را شروع کرده ولی پیشرفتی نداشته است.
در مورد مسایل مربوط به مدیریت کرج اعمال نفوذ صورت می گیرد؟
بله، اعمال نفوذ می کنند. ما کسی را که نگاه وی به ولایت شفاف و متخصص در کار خود است و فردی سیاسی نیست را تغییر می دهیم و مدیری را که آزمایش بدی داشته و چند جا معاون بوده و هرجا که هم که معاون بوده خرابکاری کرده است را به جای وی قرار می دهیم.
شورای شهر در مورد انتصابات شهری نظر نهایی را می دهد. مسئولیت تغییر مدیران به صورت مستقیم بر عهده شورای شهر است. این مشکل باید از طریق شورا حل شود، درست است؟
شورای شهر یکی از محورهاست. آن زمان استاندار تهران آقای تمدن این تصمیم را گرفت و فکر می کنم در حق کرج خیانت شد. من خواهش می کنم که حتما به کرج بروید و کارکرد مدیریت شهری کرج را ببینید. البته آقای آقازاده مدیری بدی نیست ولی مدیری که صد لایحه او در شورا گیر کرده باشد نمی تواند مدیریت کند.
دلیل این اتفاق چیست؟
ناکارآمدی برخی از اعضای شورا، تنگ نظری هایی که در شورا وجود دارد و غیر متخصص بودن بعضی از اعضای شورا و این که بعضی به منافع خودشان می اندیشند. درحال حاضر ما بودجه های زیادی مانند بودجه قطارشهری را جذب کرده ایم و همچنین یارانه های زیادی برای ناوگان اتوبوسرانی ما تخصیص یافته است. اگر این بودجه ها و این پولهایی که امروز در شهرداری هزینه می شود، مدیریت نشود مشکلات زیادی به وجود می آید. مگر پول بیت المال شخصی است؟ این پولها از مردم جذب می شود و ما باید بدانیم که این پول ها درکجا هزینه می شود. دعواهای شهری برسر این مسائل است.
بنابراین وضعیت کرج به لحاظ مدیریت شهری از نظر شما مطلوب نیست و مشکلات زیادی دارد...
پروژه چیزی نیست که من زیر چادر مخفی کنم.مردم آباد شدن شهر و پروژه ها را می بینند. کلانشهر 2 میلیونی باید سرعت به کار بدهد، توانمند ورود کند و زمان اجرای پروژه ها را به حداقل برساند، پیمانکار نمی تواند خلع ید شود. من باز هم می گویم آقای آقازاده شهردار کرج را شهردار ناتوانی نمی بینم. واقعا شهردار توانمندی است ولی ببینید کرج شهردارهای زیادی را تجربه کرده ولی همه به همین شکل ناکام مانده اند و نتوانسته اند برنامه های خود را اجرایی کنند. وقتی یک شهردار 100 لایحه متوقف مانده دردستورشورای شهر دارد،توقع دیگری نمی توان از وی داشت.
4747
نظر شما