این چه طرز فکری است که یکی را برای گرفتن زکات می‌فرستم وقتی می‌آید می‌گوید: این مال من است که هدیه داده‌اند و این هم زکات است؟ اگر مردم به شما هدیه می‌دهند، پس چرا نمی‌نشینید در خانه هاتان تا مردم هدیه را به خانه هاتان بیاورند؟

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «مدیران و اخلاق اسلامی» را محمدعلی حسین زاده در 220 صفحه با قیمت 2800 تومان از سوی انتشارات بوستان کتاب منتشر کرده است. این کتاب در فصل‌های متعددی به برخی ویژگی‌های مدیران و شیوه مدیریت از نگاه اسلام و منش مدیریتی ائمه اطهار(ع) پرداخته است و با ذکر روایات و حکایاتی موضوعات مورد بحث را به شکلی شیواتر پیش روی مخاطب قرار می‌دهد. 

 

«اهمیت اخلاق برای مدیران، ابزار مدیریت، شایسته سالاری، پرهیز از جاه‌طلبی، پرهیزگاری، طرد چاپلوسان، ویژگی‌های مدیریت، صیانت از بیت‌المال، نیافتادن به دام هدیه، هشیاری در گمان ورزی، پرهیز از قوم‌گرایی، عدالت و مسئولیت، ارتباط با مردم، ساکت نبودن در برابر خلاف، تواضع، اهمیت به شعائر دینی و...» از جمله فصل‌های متنوع این کتاب خواندنی است.

 

بنابراین گزارش، در بخشی از کتاب و در فصل «خیانت مدیران، عامل بی اعتباری» خائن بیت المال از دیدگاه امام علی (ع) اینگونه یاد شده است:

«علی (ع) شخصی به نام «منذربن جارود عبدی» را به شهرهای استان فارس گمارد ولی این شخص در بیت المال خیانت کرد. وقتی خبر خیانت وی به اطلاع علی(ع) رسید، حضرت نامه‌ای به این مضمون به وی نوشت: به من خبر رسیده که تو در بیت‌المال خیانت کرده‌ای و به خاطر اطاعت از هوای نفس، اطاعت از خدا و امام خود را کنار گذاشته‌ای و برای آخرت خود، توشه‌ای نگذاشته‌ای، دنیای خود را به قیمت خرابی آخرتت آباد می‌کنی و به قیمت بریدن از دینت، به خویشان خود رسیدگی می‌کنی، اگر خبری که از خیانت تو به من رسیده درست باشد شتر قبیله‌ات از تو و پاشنه کفشت با ارزش تر از تو می‌باشد و کسی که همانند تو خائن به بیت المال باشد، لیاقت ندارد مشکلی را حل کرده و یا کاری مثبت انجام بدهد و افراد خائنی مثل تو شایسته نیست به مقام بالاتری برسد یا او را در حفظ امانت شریک نمایند و یا اینکه او را مامور و مسئول جلوگیری از خیانت و شرارت قرار بدهند...»

 

همچنین در بخش هدیه برای مدیران نیز می‌خوانیم:

رسول گرامی اسلام(ص) هدیه گرفتن را به تمامی دست اندرکاران امور مردم اعم از دولتی و غیردولتی ممنوع اعلان کرده و می‌فرمایند: هدیه گرفتن دست‌اندرکاران حکومتی تمام حرام است.

پیامبر(ص) یکی از مسلمان‌ها به نام «ابن لیثیه» را برای جمع‌آوری زکات بین طایفه‌ای فرستاد، مردم علاوه بر زکات خود، مقداری مال هم به فرستاده پیامبرشان هدیه دادند. وقتی فرستاده پیامبر، محضر حضرت رسید، عرض کرد: این اموال زکات است، و اینها هم هدیه است که به من داده‌اند.

پیامبر اسلام(ص) آمد مسجد و بر منبر نشست و پس از حمدوثنای الهی فرمود: «این چه طرز فکری است که یکی را برای گرفتن زکات می‌فرستم وقتی می‌آید می‌گوید: این مال من است که هدیه داده‌اند و این هم زکات است؟ اگر مردم به شما هدیه می‌دهند، پس چرا نمی‌نشینید در خانه هاتان تا مردم هدیه را به خانه هاتان بیاورند؟ آنوقت ببینید بازهم کسی به شما هدیه می‌دهد؟ به خدا سوگند هیچکس چیزی از دنیا به دست نمی‌آورد مگر آنکه همان مال، روز قیامت به گردن او بسته می‌شود تا جواب و حساب و او را بدهد.»

 

به گزارش خبرنگار ما، در بخش دیگری از کتاب و در ارزشمندی خدمت به مردم آمده است: درباره حاج میرزا حسین نوری، صاحب مستدرک الوسائل نقل شده که در رفع گرفتاری و برآوردن نیازهای مردم بیش از حد همت می‌ورزید. بعضی از شاگردان وی علت این امر را سوال کردند، پاسخ داد: در بین فرائض و سنن، کمتر عملی است که در فضیلت به ثواب زیارت امام حسین(ع) برسد با وجود این من در اخبار دیسده‌ام که ثواب قضای حاجت برادر مومن برتر از ثواب زیارت حضرت سیدالشهداء(ع) است، بدین جهت من به این امر بیشتر از سایر کارها اهتمام دارم.

 

هموطنان تهرانی برای تهیه این کتاب‌‌‌ کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند.

6060

کد خبر 176937

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =