فعالان بخش خصوصی در نشستی با حضور مدیر عامل ایران خودرو، دبیر انجمن خودرو سازان و قائم مقام سایپا، مشکلات این صنعت را بررسی کردند.

پس از گزارشی که محمدرضا نجفی منش در دفاع از صنعت خودروسازی کشور در ششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ارائه داد و انتقادات سایر اعضا به این گزارش، پیشنهاد شد که جلسه ای مشترک با حضور اعضای کمیسیون "حمل و نقل" و "تولید وتجارت" برای گفت و گو در این مورد تشکیل شود.
نشستی که با حضور جواد نجم الدین، مدیرعامل ایران خودرو، احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان و محمدسعید فلاحی، قائم مقام سایپا برگزار شد و انتقاد های تند و تیز فعالان بخش خصوصی از خودروسازی کشور باعث شد تا این نشست یک ساعت بیشتر از مدت زمان تعیین شده ادامه یابد.
اگر چه نماینده وزارت صنعت و تجارت که توجیهی در برابر الزام ضمانت گمرکی پنج ساله برای خودروهای خارجی که باعث افزایش قیمت شدید این خودروها نداشت ترجیح داد جلسه را ترک کند و خودروسازها نیز در نهایت به همان پاسخ اکبر ترکان برگشتند که روزگاری گفته بود اگر من پیکان تولید می کنم سایر صنایع و نهادهای کشور نیز محصولی همانند پیکان دارند.
در ابتدای این جلسه که در طبقه هشتم اتاق بازرگانی تهران تشکیل شد، مسعود خوانساری رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران به افزایش قیمت خودروهای تجاری و کیفیت پایین خودروهای سواری اشاره داشت. خوانساری با تاکید بر این که با توجه به مهمانان بحث بیشتر حول خودروهای سواری خواهد بود به افزایش قیمت ماشین های ناوگان حمل و نقل اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر یک اتوبوس سه محور با قیمتی بیش از 300 میلیون تومان خرید و فروش می شود. کامیون و کامیونت ها نیز قیمت های بالایی دارند. قطعات یدکی و لاستیک نیز دچار افزایش قیمت شده اند که این امر بیش از پیش صنعت حمل و نقل را تحت تاثیر قرار داده است».
مسعود خوانساری با اشاره به عملکرد خوب صنعت حمل و نقل در گذشته گفت: «متاسفانه این بازار را هم داریم مثل سایر بازارها از دست می دهیم. ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان که در ده سال گذشته هیچ حرفی در صنعت حمل ونقل برای گفتن نداشتند، با خرید ناوگان دست دوم و تجهیز خود پیشرفت زیادی کرده اند. ترکیه هم که در همسایگی ماست اکنون به مقام دوم یا سوم جهان در صنعت حمل و نقل رسیده است. در حالی که ما هر روز داریم از سایر کشورها عقب می افتیم.»

حمله به خودروسازی فضیلت شده است
محمدرضا نجفی منش، دبیر انجمن خودروسازان که با ارائه گزارش خود به نوعی مسبب برگزاری این کمیسیون مشترک شده بود گفت: «متاسفانه حمله به صنعت خودروسازی برای بعضی ها فضیلت شده است و هر روز صبح کار خود را با هجمه به شرکت های خودروسازی آغاز می کنند».
نجفی منش با ابراز خرسندی از حضور مدیران شرکت های خودروسازی و فعالان بخش خصوصی در جلسه، خواستار این شد که پیشنهادها و انتقادها رو در رو مطرح شود تا مدیران نیز بتوانند به از عملکرد خود دفاع کرده و پاسخ دهند.
"احمد نعمت بخش" که به نمایندگی از انجمن خودرو سازان در این جلسه حضور یافته بود در آغاز سخنانش، وضعیت خودرو سازی کشور را با بزرگان این صنعت در جهان مقایسه کرد و البته به این نتیجه رسید که این صنعت در ایران دچارعقب ماندگی است. اما در ادامه هنگامی که به مقایسه وضعیت این صنعت با سایر صنایع داخلی پرداخت و گفت :« صنعت خودرو سازی در این مقایسه، سربلند است.»

او کیفیت خودروهای داخلی را با برخی تنگناهای فضای کسب و کار مانند تحریم مرتبط دانست اما گفت که این صنعت با 24 هزار میلیارد دلار سرمایه به طورمستقیم وغیرمستقیم حدود یک میلیون شغل در کشور ایجاد کرده است.

نعمت بخش دریافت یارانه از دولت را منکر شد و گفت: « طبق مصوبه شورای اقتصاد در سال 73 قیمت خودرو باید بر اساس قیمت حاشیه بازار تعیین می شد؛ این روند تا سال 76 ادامه داشت و در سال 76 در این خصوص خودروسازان با سازمان حمایت به اختلاف برخوردند و موضوع در شورای اقتصاد مطرح شد. در آن سال مقرر شد، تعیین مابه التفاوت و قیمتگذاری در حاشیه بازار به وزارت صنایع محول شود.». او اضافه کرد: «این اختلاف، موجب شکل گیری رانت و فساد در زمینه قیمت گذاری خودرو شد».

او برخی اظهارات در خصوص افزایش قیمت خودروهای داخلی را رد کرد و گفت: «نزدیک به دو سال است که پلیس راهور مجوز شماره گذاری 2 هزار 200 دستگاه کامیون ایران خودرو دیزل را صادر نمی کند و این هزینه زاست.»
او ادامه داد: «سازمان بازرسی کل کشور نیز با شماره گذاری این تعداد دستگاه کامیون موافقت کرده است و در جلسه ای با حضور آقایان رادان و مومنی، مقرر شد این موضوع تا 15 مهرماه حل وفصل شود.» نعمت بخش به تعرفه واردات انواع خودرو به کشور اشاره کرد و گفت: «در انجمن خودروسازان به دولت پیشنهاد کردیم که در قالب یک جدول، نسبت کاهش تعرفه های خودرو و قطعات آن را در 5 سال آینده اعلام کند.»

تحمیل25 میلیارد تومان هزینه به سایپا
قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به برخی انتقادها از افزایش هزینه محصولات این گروه خودروسازی گفت:«پس از هدفمند سازی یارانه ها، صرفا از ناحیه افزایش قیمت بنزین و روغن موتور، 25میلیارد تومان افزایش هزینه به سایپا تحمیل شد.» "محمدسعید فلاحی" گفت :« گاه یک شبه، تصمیماتی اتخاذ می شود که طرح های تجاری ما را به هم می ریزد.»
او با تاکید بر اینکه « افزایش نرخ ها عمدتا تحمیلی است» ادامه داد:«افزایش هزینه بیمه، هزینه هایی که سایپا به سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی پرداخت می کند و البته خدماتی هم در قبال آن دریافت نمی کند و تغییر شرایط لیزینگ، هزینه هایی است که بر ما تحمیل می شود اما خودروسازان باید پاسخگو باشند.»

ارزش افزوده صنعت کشور خودروسازی
اما جواد نجم الدین سخنانش را با ارائه گزارشی در مورد تحولات صنعت خودروسازی، افزایش قیمت مواد اولیه و عدم صدور مجوز برای افزایش قیمت خودرو توسط کارخانجات سازنده آغاز کرد. نجم الدین گفت: «صنعت خودرو کشور مثل 20 سال پیش نیست که ما فقط مونتاژ کار باشیم. قبلا ما نوآوری و تکنولوژی نداشتیم همه چیز را از خارج می گرفتیم. الان تغییراتی حاصل شده که خودروهای ما از 70 تا 95 درصد در داخل ساخته می شود».
مدیرعامل شرکت ایران خودرو افزود: «یک شبکه قطعه سازی با 1500 شرکت قطعه ساز در کشور فعال است. در حال حاضر هم تولید می کنیم و هم صارد می کنیم.صنعت خودرو هم اکنون حدود 10 درصد ارزش افزوده کشور است».

باید هزینه هایمان را تامین کنیم
جواد نجم الدین با اشاره به سختی هایی که صنعت خودرو در 10 سال گذشته از با آن روبرو بوده گفت: «ده سال قبل استانداردهای 55 گانه نداشتیم. اما امروز این استانداردها اعمال می شود.همه خودروها باید انژکتوری باشد و سال دیگر باید یورو 2 را هم داشته باشیم. همه خودروها باید ترمزABS داشته باشد. شرکت برای این استانداردها هزینه می دهد وباید هزینه را تامین کند».

نجم الدین به رشد 700 درصدی قیمت کالاها در 14 سال اخیر اشاره کرد و گفت: «در همین مدت زمان قیمت خودرو تنها 32 درصد افزایش یافته است».
مدیرعامل ایران خودرو هم چنین به رشد قیمت مواد اولیه پرداخت و با ارائه آماری از افزایش آمار ورق فولاد، آلومینیوم و ارزبری افزایش قیمت خودرو را کمتر از آنچه می باید دانست و گفت: «در طی دو سال گذشته در مجموع 629 میلیارد تومان رشد قیمت مواد اولیه برای خودروها بوده که اگر متوسط 700 هزار خودرو را در نظر بگیریم هر خودرو باید یک میلیون تومان افزایش قیمت پیدا می کرده است».

نجم الدین به مضاعف شدن مشکلات کارخانجات خودروسازی پس از گران شدن بنزین و هدفمندی یارانه ها اشاره داشت و معتقد بود که خودروسازی ها هم به دلیل گران شدن مواد اولیه و هزینه تولید و هم به دلیلی کاهش فروش محصولات پرمصرف دچار مشکل شده اند.
مدیرعامل ایران خودرو گفت: «الان خودروهایمان را از طریق لیزینگ می فروشیم و برای این که بتوانیم این کار را انجام دهیم باید 4 درصد تخفیف به لیزینگ ها بدهیم. از طرفی به هر حال تحریم ها هم باعث افزایش هزینه های ما شده است. ما نه یارانه می گیریم نه می توانیم قیمت هایمان را افزایش دهیم. تنها توانسته ایم تندر 90 و سوزوکی را مقداری افزایش قیمت بدهیم».
نجم الدین با انتقاد از این که در سیاستگذاری ها خودرو را جزو کالاهای انحصاری قرار می دهند به واردات آزاد خودرو خارجی اشاره کرد و گفت: «واردات خودرو آزاد است و مشمول نرخ گذاری هم نمی شود. بعد چگونه خودرو را کالای انحصاری می شمارند».

دهه شصت پیکان بدون چرخ را هم می خریدند
جواد نجم الدین هم چنین از انتقاداتی مبنی بر این که حق انتخاب وجود ندارد گفت: «فرانسه هم سه خودرو ساز بیشتر ندارد. رنو، پژو و سیتروئن در فرانسه خودرو تولید می کنند. رقابت این نیست که 60 خودروساز وجود داشته باشد.این که گفته می شود خودروسازی رقابتی نیست و انحصاری است حرف درستی نمی تواند باشد.»
مدیرعامل شرکت ایران خودرو با اذعان به شرایط سخت فروش گفت: «در دهه 60 که پیکان می شد اگر خودرو چهار چرخ نداشت هم مردم خودرو را می بردند اما اکنون باید دنبال مشتری باشیم».
جواد نجم الدین در پایان سخنانش باز هم از عدم مجوز برای افزایش قیمت خودرو توسط دولت گلایه و عنوان کرد: «فولاد مبارکه هم دولتی است اما از ابتدای اجرای هدفمندی یارانه ها تاکنون 38 درصد قیمت فولاد خود را افزایش داده است. اگر قرار است قیمت خودرو ثابت بماند ما مشکلی نداریم اما باید قیمت مواد اولیه هم ثابت نگه داشته شود. همین الان 40 تا 50 هزار تومان قیمت لاستیک افزایش یافته است اما ما نمی توانیم قیمت خودرو را بالا ببریم».


نگوییم خودروسازان، بگوییم خودروسازی کشور
در ادامه این نشست فعالان بخش خصوصی کشور انتقا های خود از صنعت خودروسازی کشور را مطرح کردند که پاسخ دادن به انتقادات تند و تیز فعالان بخش خصوصی را جواد نجم الدین آغاز کرد. نجم الدین در همان ابتدا از به کار بردن لفظ خودروسازان توسط منتقدین گلایه کرد و آن را اشتباه خواند.مدیرعامل ایران خودرو از همه خواست تا از کلمه خودروسازی استفاده کنند که صنعت است نه خودروسازان که معلوم نیست مخاطب چه کسانی هستند.

جواد نجم الدین اما صنعت خودروسازی را وابسته به 60 صنعت دیگر کشور از جمله فولاد، لاستیک سازی، پلاستیک، پلیمر، الکترونیک... دانست که همه آنها در خودروسازی نقش دارند و این تنها کارخانجات خودروسازی نیستند که در تولید محصول نهایی نقش آفرین هستند.

سرمایه نیاورده ایم اما بهره اش را می پردازیم
نجم الدین انتقاد یکی از فعالان بخش خصوصی در مورد این که شرکت های خودروسازی تامین سرمایه نکرده اند را نادرست و قیاسی مع الفارق خواند و گفت: «ما سرمایه نیاورده ایم اما بهره اش را می پردازیم». وی افزود: «در همه جا الزاما خود مدیر سرمایه نمی آورد. کسی سرمایه گذاری می کند و یک مدیر می آورد تا مدیریت کند. این که سرمایه نیاورده ایم تفاوتی در اصل سودهی تفاوتی ندارد و تنها در نسبت بهره مالکانه متفاوت است».
نجم الدین با اشاره به صحبت فرهاد فزونی در مورد بهره وری خودروسازا به یک خودروسازی های دولتی خصوصی اشاره کرد و گفت: «مگر کرمان خودرو خصوصی نیست؟ پس بهره وری اش کو؟»

خودروسازی ما مثل بانکداری ماست
مدیرعامل ایران خودرو اما در مهمترین بخش پاسخش به انتقادها به کیفیت محصولات تولیدی پرداخت و با بیان مفهوم «کیفیت ملی» گفت: «این که من می گویم خودروسازی کشور هدف دارم. بخشی از بهره وری و کیفیت خودروها به سایر صنایع کشور برمی گردد. اگر تایر کیفیت پایینی دارد تقصیر خودروساز نیست. ما یک کیفیت ملی داریم که خودرو هم شامل آن است، آموزش و پرورش و بانکداری را هم شامل می شود. خودرو ما کیفیت ملی دارد».

نجم الدین افزود: «زمانی آقای ترکان گفت اگر ما پیکان تولید می کنیم همه بخش های کشور هم دارند پیکان تولید می کنند. نمی شود یک قسمت کشور آلمانی باشد یک قسمت ایرانی».

مدیرعامل ایران خودرو با نادرست خواندن مقایسه صنعت خودروسازی با صنعت چینی و ماکارونی، بخش های فرآیند تولید خودرو را بسیار زیادتر و غیرقابل مقایسه با چینی و ماکارونی دانست و گفت: «صنعتی نزدیکتر به خودروسازی را مثال می زنیم. تولید آسفالت کلا شامل دو یا سه فرآیند بیشتر نیست اما آیا آسفالت ما قابل قیاس با آسفالت اروپاست؟»
جواد نجم الدین هم چنین در پاسخ به انتقادات راسخ در مورد خدمات پس از فروش گفت: «من هم قبول دارم که خدمات پس از فروش کامل نیست اما من یک شبه نمی توانم آن را عوض کنم و این موضوع زمان بر است».

این مدیر صنعتی هم چنین در پاسخ انتقادات بالا بودن تعرفه واردات خودرو به محیط کسب و کار در کشور به عنوان عامل اصلی تعیین تعرفه اشاره کرد و گفت: «به میزانی که محیط کسب و کار ما با سایر کشورها تفاوت دارد، تعرفه ها تعیین می شود. اگر محیط کسب و کار بهبود پیدا کند تعرفه نیز پایین می آید. تعرفه بالا باعث نفع شخصی ما نمی شود. ما اگر سود بیشتری کسب کنیم به جیب من نمی رود».

نجم الدین هم چنین به سخن وزیر صنعت و تجارت در مورد کم کردن تعرفه واردات خودرو اشاره کرد و گفت: «آقای وزیر از من پرسید تعرفه را بکنیم 10 درصد من گفتم هیچ اشکالی ندارد اما نرخ بهره بانکی را هم بکنید یک درصد».

صد خودروی هیبریدی به بازار می آید
جواد نجم الدین هم چنین از ورود 100 خودروی هیبریدی به بازار در چند روز آینده توسط ایران خودرو خبر داد. نجم الدین که به سوال عباسعلی قصاعی در مورد چرایی وارد نشدن خودروسازهای کشور به عرصه تولید خودروهای برقی و هیبریدی پاسخ می گفت به هزینه بالای پلت فرم ها و هم چنین استفاده از روش مهندسی معکوس اشاره کرد. وی توضیح داد: «بخش هایی از تکنولوژی خودرو بسیار هزینه زاست و بهتر است که ما خریدار آن باشیم. اکنون نیازی نیست که ما خود وارد تکنولوژی خودروی هیبریدی بشویم. متخصصان ما به روش مهندسی معکوس می توانند به سرعت قطعات را بسازند. بعضا مسیری را که کشورهای دیگر 40 ساله رفته اند ما 10 ساله به اتمام رساندیم.به همین خاطر در قطعه سازی کاملا رقابت پذیریم. اما راه اندازی یک پلت فرم هزینه ای بالا و بالغ بر 900 میلیارد سرمایه لازم دارد. با این حال تا چند روز آینده 100 خودرو هیبریدی وارد بازار خواهیم کرد».

دیگر صنایع هم مقصرند
جواد نجم الدین در پایان توضیحاتش بار دیگر بر بهره وری مناسب خودروسازی ها با در نظر گرفتن افزایش قیمت مواد اولیه تاکید کرد و کیفیت خودرو را نیز متکی به صنعت داخلی دانست. مدیرعامل ایران خودرو گفت: «مثلا ما یک کوئل بسته بندی شده تحویل می گیریم و روی خودرو می گذاریم. حالا ممکن است این کوئل همان هفته اول بسوزد. این مشکل به صنعت الکترونیک برمی گردد نه خودرو».


/39/39
 

کد خبر 177061

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کورش IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    16 0
    اخه کدوم ماست بندی میگه ماست من تشه !!
    • بدون نام IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
      10 0
      شما با دهه 60 مقایسه میکنی. مردم با تویوتای مدل 2011 با قیمت 14 میلیون تومان مقایسه میکنند.
    • بدون نام IR ۱۷:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
      10 0
      تعرفه خودر در کشورهای خودروساز بین عدد تک رقمی 7 تا عدد 25 جابجا میشود. با این حساب چرا شما وقتی میخواهند تعرفه و عوارض 120 درصدی را 20 درصد پایین بکشند، اینقدر کولی بازی و هوچی گری و همینطور لابی میکنید. بهانه ارزی تان هم دیگر سندیتی ندارد، زیرا با 1200 تومانی شدن دلار، اولین کسی که اعتراض کرد همین شمای مونتاژ کار بودید که 50 درصد قطعات پژو 206 را وارد میکنید.
  • سعید IR ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    10 0
    اون زمان مردم چاره ای جز خرید پیان نداشتند.
  • بدون نام IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    17 0
    اقای نجم الدین شما برای ازادی حق انتخاب مردم با قیمت ها واقعی چطور به خودتون اجاز میدین برای 70 میلیون نفر شرط بذارین بهره بانکی رو مطرح کنید؟اگر شما بهره می پردازید مصرف کنده با بهره از شما خرید می کندو معدود کشورهایی هستند چندین خودروساز دارند مانند فرانسه ولی ایا تعرفه وارادت خودر به مانند ایران است؟مثلا ماشین 20 هزار دلاری به قیمت در حدود 50 هزار دلار عرضه میشود؟میشه 2 تا از رقباتون رو نام ببرید؟سنگ اندازی شما و دوستانتان باعث شده خودرسازان خارجی به خاطر ترس از به خطر افتادن بازارتان کارشکنی بشه؟!انرژی هسته ای و علوم سنگین دیگر به دست خود متخصصین و بدون دخالت خارجی در شرایط سنگین تر تحریم خودکفا شدیم بعد بهانه خودرسازی بعد از 50 سال بهانه تحریم رو می اورید؟!
  • بدون نام IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    15 0
    لطف کنید به جای خودروسازی به صنایع دیگر اهمیت دهید تا مردم بتوانند خودروی با امنیت بالای خارجی و با قیمت مناسب سوار شوند و شاهد این همه مرگ و میر جاده ای نباشیم. چراکه عمده تلفات به خاطر خودرو های بی کیفیت داخلی است. یادمان نرود جان یک نفر هم در این کشور عزیز است.
  • بدون نام IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    9 0
    به خاطر همينه که شما ماشيناي اوراق رو چند برابر قيمت قالب ملت ميکنيد.
  • بدون نام IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    14 0
    راست میگه -وتی به قیمت 27000تومن با حقوق 5000 تومنی - نه 15000000تومن باحقوق 500000تومنی .تازه قیمتش مثل قیمت جهانی بود نه 3برابر قیمت جهانی - در ضمن جلو در کارخونه هم آتش نم گرفت. وا.. آقایان رویشان هم به اندازه قیمت محصولاتشونه
  • بدون نام IR ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    9 0
    با این منطق باید گفت مردم ایران دهه 40 خر می خردیدند. باز خوبه 20 سال طرف تخفیف داده.
  • بدون نام IR ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    9 0
    هزینه ی کیفیت پایین محصولات خودروسازان داخلی را مردم با جان و مالشان می پردازند. و اما این که دیگر صنایع مقصرند چون قطعات خودرو را با کیفیت پایین تحویل خودروساز می دهند صحیح نیست چون خودروساز به عنوان کارفرما می تواند کیفیت بالایی را مطالبه کند و در این صورت تولید کننده ی قطعات موظف به رعایت شاخص های درخواستی بر اساس کنترل کیفیت است نه این که کوئل را بسته بندی شده تحویل دهد و در مدت یک هفته بسوزد!!
  • بدون نام IR ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    12 0
    سال 1390 هم کم کم به پایان می رسد. شما با ما از سال 60 صحبت نکن. خیلی از برنامه اتان عقب هستید. ما هنوز درگیر صنعت مونتاژیم و فقط شکا اتومبیل هایی که مونتاژ می کنیم تغییر کرده. البته من با صنعت مونتاژ مخالف نیستم اما با درشت گویی شما خیلی مخالفم.
  • بدون نام GB ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    9 0
    پیکان بدون چرخ می خریدند چون به اداره کشور اطمینان داشتند و می دانستند به چند برابر قیمت نمی خرند تا خرج ... شود.
  • بدون نام IR ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    16 0
    شركت هيونداي كره جنوبي يك سال بعدازايران خودرو تاسيس شده والان بابزرگترين خودروسازها مثل تويوتارقابت داره چون اول رقابتي هست وثانيادراون كشورها يه كلمه به نام خجالت وجودداره
  • میثم IR ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    20 0
    مردم ما پول ماشین های استاندارد و مدل بالا رو میدن ولی ماشین اشغال تحویل میگیرن. ملت دارن تو جاده ها سلاخی میشن و این آقایون واسه هم نوشابه باز میکنند. اینقدر رانت بازیشون زیاده که دولت هم نمیتونه تکونشون بده. خدا جای حق نشسته....
  • حامد IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    4 0
    عجب رویی دارند این مسئولان ایران خودرو و سایپا با آن پژو405 آتش بگیر و طناب دار( کمر بند) پراید
  • سیاوش IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    3 0
    در دهه 60 هم انتقاد بود ولی وقتی مردم را به گوشه رینگ میبردید چارهای جز قبول نداشتند.به جای توهین کار را به کاردان بسپارید.
  • امیرحسین IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    5 0
    صنعت خودروسازی کشور رقابتی نیست ، چون اگر تعرفه واردات حذف بشه هیچ کس دیگه زیر بار خودروهای تولید داخل نمی ره
  • بدون نام IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    7 0
    آقا جان تو خدا هی چی میگین بگین اما به شعور مردم توهین نکنید واقعا جای تاسف داره .خوب معلومه دیگه وقتی یه صنعت توی انحصار دولت باشه همین میشه البته اسمش دولته چون قطعه سازان مافیایی فقط میخوان پول مفت پارو کنند که اون هم دارن میکنن .وسایل پیکان را با تکنولوژی 30 سال پیش با اسم پزو اردی دارن به مردم بدبخت قالب میکنن .واقعا خجالت بکشین برین خودتان را با هیوندای مقایسه کنید ببنید اونها چی کار مکنند وشما چی البته شما که کاری نمکنید فقط حرف مفت میزنید
  • بدون نام IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    7 0
    عذر بدتر از گناه آوردید... مگر یادتان رفته دهه شصت را، همان دهه که اقتصاد و صنعت بیشترین فضای انحصاری و غیر عادلانه را داشت؟ دهه شصت اقتصاد بدتر از ایده های کمونیستی و به صورت ایدئولوژیک مدیریت میشد.
  • بدون نام IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    9 0
    دست از سفسطه بر نمیدارند مدیران این کارتل های خودرو. صد دفعه تو همین سایت، در جواب دست اندر کاران خودرو گفته ایم که انقدر مردم را چیز فرض نکنید. آخر تولید پیکان وانت و پژو 405 در مقیاس 100 هزار یا 200 هزار چه توجیهی دارد؟
  • بدون نام IR ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    6 0
    قابل توجه مدیر عامل محترم شرکت ایران خودرو اینکه کارخانه ایران ناسیونال یا همان ایران خودرو با کارخانه خودروسازی هیوندای کشور کره جنوبی در یک سال تاسیس شدند اما ما کجا هستیم و آنها کجا؟!ما هنوز اندر خم پیکان وانت هستیم ولی اونها هم اکنون در فکر این هستند که خودروی 24 دنده بسازند.خودروهای رنگارنگ کشور کره هم که در ایران امتحانشون پس دادند.حرف آخر اینکه ایقدر به خودروهای ساخته شده کره ای اطمینان دارند که 100 هزار کیلومتر گارانتی می کنند ولی ایران خودرو بعد از آمدن خودرو از درب کارخانه وقتی برای گارانتی مراجعه می کنی به چندین دلیل قبول نمی کنند و اگر هم قبول کنند باید هزینه اش رو بپردازی.این فرق خودرو سازی ما با اونهاست
  • بدون نام MY ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
    6 0
    اون زمان هم شما سوار 3 چرخه بودی دلیل میشه که تا آخر عمرت سواار 3 چرخ شی؟
  • بدون نام IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
    8 0
    اقاي نجم الدين از كدوم رقابت نام ميبرن رقابت 9 مدل 206 يا نواع سمند يا انواع پژو 405 اگه راست ميگين پس چرا وفتي صحبت از كاهش تعرفه شد داشتين سكته ميكردين و دست به دامن مجلس شده بودين اون موقه مردم پيكان ميخريدن چون نه تنوع بود نه چشم مردم به خودروي روز باز شده بود ولي حالا مردم ديگه 206 8000 دلاري رو با قيمت 17000 دلار نمي پسندن
    • بدون نام IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۳
      2 0
      دست به دامن مجلس نشدند، مگر خبر نداری برای چه نمایشگاه دستاوردها گذاشتند و او را دعوت کردند؟
  • حکیم IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
    5 1
    شما خودشو ناراحت نکنین . مردم ایران در دهه بیست 100کیلومتر راه را 24 ساعته با اتوبوس می رفتن حالا ما با هواپیکای خصوصی 4 نفره فوق صوت و قطارهای سریع السیر 500کیلومتر در ساعت و تایتانیک و ... طی می کنیم چرا قبول ندارین پیشرفت کردیم مردم ان زمان با یک وسیله نقلیه ای بنام مینی بوس مسافرت می کردن حالا خوشی زده ته دلتون .
  • بدون نام IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
    8 0
    ببین این چه مثال هایی می زنه پیکان بدون چرخ لایق خانواده خود این آقا هست؟ اگه خودرو ساختن با معیار های جهانی سخت هست می تونی مثل مدیرن کارخانه های بزرگ جهانی ادب رو نگه داری !؟ در برابر یک ملت (رسانه ها) لااقل ادب رو رعایت کن
  • بدون نام IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
    6 0
    شما هم مثل دهه 60 سمند رو بدون چرخ بدين فقط آتش نگيره. حالا اگر هم گرفت مشكلي نيست . فقط شما راضي باشين خوبه واسه ما.
  • بدون نام IR ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
    2 0
    این قوطی های 4 چرخ ( اگر چرخ هم داشته باشه !!!!) فقط در شرایط بازار انحصار کامل با اطمینان 95% حاصل شده است که در جوامع عقب مانده جهان سوم اسیایی ،رانت مضاعف گروهای سیاسی و شبه نظامی را تامین میکنه و تا سالهای طولانی هم شاید ادامه پیدا بکند حتی با 4 برابر قیمت های رقابتی جهانی!!!!!!!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین