۳۴ نفر
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۶
 ضرورت اخراج جمهوری آذربایجان از سازمان همکاری اسلامی

 در ادامه روند تقویت ارتباطات رژیم صهیونیستی با جمهوری آذربایجان،اسحاق هرتزوک رئیس این رژیم جعلی به باکو سفر کرده است.

اگرچه دوطرف سعی دارند انجام این سفر را جهت تقویت «روابط راهبردی» برای خرید تسلیحات علیه ارمنستان یا استفاده از لابی یهود برای تضعیف لابی ارامنه، عنوان کنند اما بنظر می رسد مقابله مشترک با آرمان آزادی فلسطین،یکی از اهداف اصلی و پنهان این سفر است.در این ارتباط نکات زیر می تواند قابل تامل باشد.
۱. بنا به آمار رسمی اسراییل واردکننده ۴۰ درصد از کل صادرات نفت خام جمهوری آذربایجان است و اخبار غیررسمی میزان پنجاه در صد را تائید می کند. جمهوری آذربایجان با فروش نفت به اسراییل و تامین سوخت این رژیم، موتور جنگی تل‌آویو را علیه مردم مسلمان و بیگناه فلسطین روشن نگه می‌دارد. در واقع دولت باکو بعد از آمریکا،شریک اصلی جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است.
۲. در مقطع فعلی دولت نتانیاهو در موقعیتی بسیار شکننده در داخل سرزمین های اشغالی قرار داشته و در عرصه نظامی نیز شکست سختی در مقابل مجاهدین فلسطین متحمل شده است. ایجاد فرصت برای خروج این رژیم از انزوا توسط جمهوری آذربایجان،اقدامی در خلاف جهت مردم فلسطین و منافع مسلمانان است. به عبارت دیگر در زمانی که برخی از کشورهای عربی که انگیزه عادی سازی روابط با اسرائیل را داشتند،هزم و احتیاط اختیار کرده و روند عادی سازی را متوقف ساخته اند،جمهوری آذربایجان با بی اعتنایی به جهان اسلام و مردم فلسطین، روابط خود را با اسراییل تقویت می کند.
۳. ارتباطات ضد فلسطینی باکو با اسرائیل بخصوص تاسیس سفارت جمهوری آذربایجان در تل آویو، موجی از اعتراض، خشم و نارضایتی را در میان گروه های فلسطینی و ملت فلسطین و جریان های سیاسی و سیاست مداران و افکار عمومی جهان عرب و کشورهای مسلمان برانگیخت. این اقدام همچنین با محکومیت گسترده رهبران و گروه های برجسته فلسطینی همچون جنبش جهاد اسلامی فلسطین (حماس)، فتح و جهاد اسلامی مواجه شده است و برخی رهبران فلسطینی از آن به عنوان «خیانت به آرمان آزادی فلسطین» یاد کردند.
۴. سازمان همکاری اسلامی (OIC)به عنوان دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد با عضویت ۵۷ کشور، نمی بایست نسبت به این قبیل تحرکات جمهوری آذربایجان بی توجه باشد. فلسفه ایجاد این سازمان در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ اعتراض به آتش‌سوزی جنایی مسجد الاقصی توسط اسرائیل بود و سپس حمایت از آرمان فلسطین و مقابله با جنایات اسرائیل در دستورکار سازمان قرار گرفت.امروز سازمان همکاری اسلامی باید صدای جهان اسلام و پرچمدار اتحاد مسلمانان برای حفاظت و حمایت از منافع اسلامی و مقابله با عوامل مخرب از جمله رژیم صهیونیستی باشد. در بیانیه پایانی چهاردهمین نشست سران کشورهای اسلامی با عنوان «نشست مکه: دست به دست بسوی آینده» در ۳۱ مه ۲۰۱۹ نیز بر محوریت قضیه فلسطین و قدس و حمایت همه‌جانبه از مردم فلسطین تأکید شده است.جمهوری آذربایجان به عنوان عضو سازمان همکاری اسلامی،با فروش نفت به اسرائیل و تلاش برای خروج این رژیم از انزوا،خلاف مصوبه های سازمان همکاری اسلامی عمل کرده و می بایست با برخورد منطقی و قانونی مواجه شود.
۵. در این مقطع کشورهای مسلمان جهت حمایت از مردم فلسطین و گروه های جهادی باید از سازمان همکاری اسلامی بخواهند که موضوع اخراج یا تعلیق عضویت جمهوری آذربایجان در این سازمان را به دلیل مشارکت در جنایات رژیم صهیونیستی در دستورکار قرار دهد.جمهوری اسلامی ایران و اعضای محور مقاومت می توانند در این هدف مقدس،پیشگام باشند.

کد خبر 1772212

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 175
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • RU ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 0
    همانطور که اینها ایران هراسی میکنند ما هم باید دستشون برای ملتهای دیگر رو کنیم
  • امین IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    0 1
    الاهم کومنیسته چه می دونه اسلام چیه دلم واسه هموطنهای شیعمون تو اذربایحان می سوزه تا کی. زیر. دست حکومت کومنیستی نوکر صهیونیست بمانند
  • واقع بین IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    3 1
    بله آذربایجان را از سازمان همکاری اسلامی اخراج و ارمنستان را عضو بنمایید ، ولی قبلش کشورهای حوزه خلیج و ترکمنستان و اردن و ترکیه را هم بدلیل داشتن رابطه با اسرائیل اخراج کنید .
  • محفوظ IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 1
    چهل در صد نفت اسراییل از اذربایجان تامین میشود . باید ازبایجلن زیر موشک حزب الله. قرار گیرد .
  • فرهاد IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 0
    اگر رابطه با رژیم صهیونسیتی اخراج از سازمان اسلامی دارد که باید سی درصد کشورهای اسلامی اخراج شوند
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    3 2
    پس شما چرا در زمان جنگ اول قره باغ به ارمنستان انرژی صادر می کردید
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 1
    عالیه ، باکو باید از کل جامعه ی اسلامی اخراج بشه
  • م IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 1
    سران کشور آذربایجان یهودی هستند وتمایل به اسرائیل دارند بهتراست تا تعویض سرانش از سازمان همکاری اسلامی خارج نمایند
  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 1
    برادران ارمنی هم همینطور
  • ایرانی DE ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 2
    من از سی سال قبل تا امروز یادم نمیاد یک گروه فلسطینی ، از آذربایجان در مقابل ارمنستان حمایت موثری انجام داده باشد و به آذربایجان برای آزادی مناطق آزاد شده حرکتی انجام داده باشند ، حتی اکثر کشورهای مسلمان هم چنین کاری رو نکردن، پس درخواست اخراج بی معنی هست ، چون زمانی که آذربایجان نیاز داشت ، آنها بهش کمک نکردن ، پس کمک خواستن در این زمان از آذربایجان بی مفهوم هست
  • حسن بابایی IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    0 1
    سلام، هر کشور اسلامی که در راستای خدمات رسانی، و حمایت از رژیم جعلی صهیونیزمی اسرائیل بعمل میآورد،، و همصدای جنایتکاران برعلیه مظلومان جهان، هم صدا میشود، باید اجلاس کشورهای مسلمان جهان،، هشدار واخراج گردد، و هرگونه ارتباطات مسلمین با چنین دولتی مرتجع، و خوائن،، برخورد قاطع بسود،.
  • شهروز IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 2
    وقتی که ۳۰ درصد خاک آذربایجان به مدت ۳۰سال توسط ارمنستان اشغال بود وقاراباغ هنوز توسط ارمنیها دراشغاله ،سازمان همکاری اسلامی کجا بود وکجاست
  • حسین IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    0 1
    اصولا باید هر کشور اسلامی که عضو سازمان همکاریهای اسلامی است در صورت عادی سازی روابط با اسراییل میبایست از این سازمان خارج شود.
  • احسان IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 0
    عزیزم اسراییل همینجا عراق پیش بارزانی هست
  • ع ا ز CA ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    0 1
    برای اینکه نقشه صهیونیستها را خنثی کرد در رابطه با باکو فقط تنها راه آن قطع کامل تجارت تمام ملتها و دولتهای اسلامی با این جمهوری بدون قرارداد است باکو باکو تنها دولت و جمهوری است که قرارداد آن سر زمین دیگر تمدید نشده است .و و همکاری این جمهوری با اشغال.ران یک خیانت بزرگ است به جهان اسلام و فلسطین .و تا روزی که با اسرائیل تجارت بکند دیگر نمیتواند با دولتها و مسلمانها تجارت بکند .
  • IR ۲۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    2 2
    کدام کشور بیشترین جنگ و درگیری روبا همسایگان مسلمان خود داشته آزربایجان با ؟؟؟؟؟؟
  • IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    1 1
    بله آذربایجان را اخراج کنید و کشور دوست و برادر، ارمنستان را عضو کنید.
  • سیدمحمدشفیع پور. IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    0 1
    احسنت بسیار کار هوشمندانه ای هستش انشاالله اجرایی شود.
  • منصور IR ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    2 0
    سلام جناب آقای پاک آئین ، لطفا بفرمایید اگر در سازمان همکاری اسلامی بین حمایت از ایران یا آذربایجان رای گیری شود ، کدامیک حائز بیشترین رای حمایتی خواهد شد ؟ با سپاس
  • محمد IR ۰۶:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۱
    2 1
    با این همه من در عجبم از اینکه ایران با این همه قرابت فرهنگی و مذهبی نه تنها موفق به جذب آذربایجان نشد بلکه با اعمال سیاست‌های غلط و مساعدت به کشور غیر مسلمان ارمنی جهت تقویت آنها در مقابل آذربایجان موجبات دوری آذربایجان از ایران و نزدیکی هر چه بیشتر به ترکیه شد. در این بین با اخراج جمهوری آذربایجان از سازمان همکاری های اسلامی، آذربایجان چیزی را از دست نمی‌دهد بلکه با از دست رفتن مختصر رابطه، دیوار قطور و بلندی بین ما و آنها کشیده خواهد شد.
  • کاظم IR ۰۷:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۱
    1 0
    سلام اینجوری که شما استدلال کردی و ملاک قراردادی دو سوم کشورها باید از سازمان کنفرانس اسلامی اخراج بشوند .
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۱
    1 1
    چه عجب .... این است عاقبت حمایت کامل از باکو،،،
  • شاه عباس IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    2 0
    ای کاسه های داغ ترازآش،فلسطینی هاپیروزی اردوغان راجشن گرفتند...
  • IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    0 0
    مرگ بر اسراییل غاصب
  • IR ۲۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    0 1
    بسمه تعالی 1402/3/12 پیشنهادبسیارخوب ومنطق وعاقلانه است علی اف پاروی خون شهدافلسطین گذاشته است " مسلمانان طرفدارایران رابه شدت سرکوب میکند " برخلاف آیات صریح قرآن با رژیم صهیونیستی که دشمن اسلام است رابطه تنگاتنگ برقرارکرده است و " برعلیه کشوراسلامی ایران اقدام میکند سازمان کنفرانس اسلامی اگرراست میگویدنماینده کشورهای اسلامی است آذربایجان راازاین سازمان اخراج کند ولی مطمئن باشیدسازمانی که عنانش دست آل سعود (رفیق پنهانی صهیونیست )است هرگزاین کاررانمی کند.
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
    0 1
    اگر اینطور باشه، ایران باید تمام روابط خود را با هند که بزرگترین شریک تجاری با اسرائیل کودک کش هست، رو قطع کنه ، همچنین با ترکمنستان و روسیه و امارات و.... شما از جای دیگری در پی دشمنی با شیعیان ایران اسلامی و آذربایجان هستید ،و پشت نام ایران اسلامی قایم شدید، ولی ما به برابری‌ و برادری شیعیان ایران اسلامی و آذربایجان افتخار میکنیم،و براعت خود را از الهام علی اف معلوم الحال، اعلام می‌کنیم

آخرین اخبار