پاک آئین، محسن

متولد ۱۳۳۳ از شهرستان فسا در استان فارس ، سفیر سابق ایران در تایلند، ازبکستان و زامبیا و سفیر فعلی در جمهوری آذربایجان / کتب: دیپلماسی نبوی و سفیران پیامبر- محبت اهل بیت در اروپا و آفریقا- خاطرات سفارت در کشورهای تایلند ازبکستان، زامبیا، شناخت نومحافظه کاران آمریکا- سیاست و حکومت در آفریقا

تیتر سه وبلاگ‌ها

  • تاکتیک های مذاکراتی ترامپ

    تاکتیک های مذاکراتی ترامپ

    پدونالد ترامپ در سال ۱۹۸۷، در کتاب خود تحت عنوان «هنر معامله گری-The art of deal» نکاتی را درباره‌ی نحوه انجام مذاکرات مطرح کرد.اگرچه محورهای اصلی در این کتاب بر مباحث اقتصادی و معاملات تجاری تاکید دارد اما در دوره ریاست جمهوری نیز رفتارها و توصیه های ترامپ برای مذاکرات سیاسی با دیدگاه های وی در کتاب «هنر معامله گری» همخوانی دارد.

  • همدلی برای حمایت از مذاکره کنندگان 

    همدلی برای حمایت از مذاکره کنندگان 

    روز شنبه گفت‌وگوهای دیپلماتیک ایران با گروه‌های مذاکره‌کننده در خارج از کشور با جدیت و تمرکز ادامه یافت. به گفته وزیر امور خارجه، آقای دکتر عراقچی، مذاکرات فنی و کارشناسی در مسقط دنبال می‌شود و تصمیمات این جلسات پس از ارزیابی، برای جمع‌بندی و اتخاذ تصمیم نهایی به تیم‌های اصلی ارائه خواهد شد.

  • پیام های سفر وزیر دفاع عربستان

    پیام های سفر وزیر دفاع عربستان

    آقای «خالد بن سلمان»، وزیر دفاع عربستان سعودی در تاریخ 28 فروردین 1404 در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی نامه پادشاه این کشور را تقدیم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کرد.

  • نکاتی در مورد مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا

    نکاتی در مورد مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا

    درپی تبادل پیام‌هایی میان واشنگتن و تهران،آمریکا و ایران در تاریخ ۲۳ فروردین دور نخست مذاکرات غیرمستقیم را آغاز و هر ۲ هیئت با ایراز رضایت از روند مذاکرات ، توافق کردند که در تاریخ ۳۰ فروردین مجددا با یکدیگر گفتگو کنند.

  • تبدیل جهان اسلام به یک قطب قدرت

    تبدیل جهان اسلام به یک قطب قدرت

    بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در روز عید فطر که متعاقبا منجر به تماس های تلفنی رئیس جمهور و وزیرامورخارجه با سران و وزرای امورخارجه کشورهای مسلمان شد نشان از اراده محکم نظام برای پیشبرد «دیپلماسی وحدت اسلامی» دارد.

  • آثار تحریم‌های مردمی علیه اسرائیل

    آثار تحریم‌های مردمی علیه اسرائیل

    جنبش «بایکوت،منع سرمایه گذاری و تحریم» موسوم به BDS که در سال ۲۰۰۵ با هدف اعمال فشار اقتصادی بر اسرائیل توسط ائتلافی از ۱۷۱ سازمان غیرانتفاعی فلسطینی تشکیل شد،در دوران عملیات طوفان الاقصی،بیش از پیش ظهور یافت.

  • پیشینه تاریخی دفاع یمن از فلسطین

    پیشینه تاریخی دفاع یمن از فلسطین

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در اولین روز سال ۱۴۰۴ در سخنرانی خود با اشاره به  اشتباه بزرگ سیاستمداران آمریکایی و اروپایی مبنی بر اینکه مراکز مقاومت در منطقه را نیروهای نیابتی ایران می خوانند،گفتند:«نیابتی یعنی چه؟ ملت یمن انگیزه دارد، مراکز مقاومت در کشورهای منطقه انگیزه دارند. ایران نایب لازم ندارد. نیابت یعنی چه؟ خودشان هستند.در آغاز قضیه فلسطین، یکی از کشورهایی که در خط مقدم مقابله با این کار قرار گرفت، کشور یمن بود.»

  • نامه ای با برنامه

    نامه ای با برنامه

    دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در کنار ادامه فشار حداکثری بر ایران از جمله وضع تحریم های جدید علیه وزیر و مراکز نفتی کشورمان، طی ارسال نامه ای برای حضرت آیت الله خامنه ای،برنامه تازه ای را برای فریب افکار عمومی  در دستورکار قرار داده است.

  • ترامپ مرد مذاکره نیست

    ترامپ مرد مذاکره نیست

    مذاکرات هسته‌ای تجربه‌ای بود که ثابت کرد ترامپ مرد مذاکره نیست. او حاصل بعد از دو سال مذاکره و جمع‌بندی و توافق کشورش با ایران، زیر میز مذاکرات زد و  با یک امضا، بر نتیجه مذاکراتی که امضای رئیس جمهور سابق کشورش را داشت، خط بطلان کشید.

  • ناتو در مسیر انشقاق

    ناتو در مسیر انشقاق

    بعد از آغاز دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا،اختلافات آمریکا و اتحادیه اروپا  برجستگی بیشتری پیدا کرد و پس از سفر رئیس جمهور اوکراین به واشنگتن علائم خود را نشان داد.

  • ضرورت دفاع از مُحکمات

    ضرورت دفاع از مُحکمات

    رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیانات خود در دیدار مردم آذربایجان شرقی(29/11/1403)، ایجاد تردید در «مُحکمات انقلاب اسلامی» را یکی از تهدیدات نرم افزاری خواندند.

  • ترامپ، تهدید یا فرصت؟

    ترامپ، تهدید یا فرصت؟

    دونالد ترامپ از آغاز ورود خود به کاخ سفید،همه کشورهای جهان را مستقیم یا غیر مستقیم مورد تهدید قرار داده است.کانادا،پاناما،مکزیک،کلمبیا،اعضای اتحادیه اروپا،چین،روسیه،گرینلند،دانمارک،ایران و فلسطین،مورد تهدید مستقیم قرار گرفته اند و خروج آمریکا از پیمان های بین المللی، مخالفت با معیارهای جهانی و قطع کمک های توسعه ای به کشورهای فقیر در آفریقا،از جمله تهدیدات غیر مستقیم علیه دیگر کشورها بوده است.

  • فصل الخطاب

    فصل الخطاب

    حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی، ضمن تایید مذاکره با کشورهای دنیا و توصیف وزارت‌خارجه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از پُرکارترین وزارتخانه ها در مذاکره با دیگر کشورها،گفتند« استثنائی که وجود دارد آمریکا است.»

  • ترامپ جدید را آنالیز کنیم

    ترامپ جدید را آنالیز کنیم

    حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز مبعث پیامبر اکرم (ص) با معرفی آمریکا به عنوان مصداق استعمار و استکبار گفتند:«حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله میکنیم، با چه کسی داریم حرف میزنیم؛ این را بدانیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند امّا میفهمد که چه‌ کار باید بکند. باید بشناسیم، بدانیم.»

  • ستیزهای ترامپ در سیاست خارجی

    ستیزهای ترامپ در سیاست خارجی

    شعارهای ترامپ در مراسم تحلیف نشان داد که او همانند دوره اول ریاست جمهوری خود قادر به ایجاد یک شیوه حکمرانی در آمریکا که بتواند مسیر افول این کشور را متوقف کند نخواهد بود.

  • شکست مشترک آمریکا ـ اسرائیل

    شکست مشترک آمریکا ـ اسرائیل

    اینک به برکت محور مقاومت و فرماندهی شهیدانی چون سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار، افسانه «شکست ناپذیری اسرائیل» پایان یافته و آرزوی غرب آسیای بدون اسرائیل به تحقق نزدیک شده است.

  • سخنی با الهام علی اف

    سخنی با الهام علی اف

    به دنبال اظهارات خودسرانه یک از حضار در مراسمی در اردبیل علیه رئیس جمهور آذربایجان که البته هیچ ارتباطی با مواضع رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران نداشت، رئیس‌جمهور آذربایجان در یک اقدام غیر دوستانه با انتقاد تند از آیت الله سید حسن عاملی،نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان اردبیل گفت:«سؤال اینجاست که چه کسی او را به این مقام منصوب کرده است؟»

  • کشور را معطل مذاکره با آمریکا نکنیم

    کشور را معطل مذاکره با آمریکا نکنیم

    در حالی که امروز مشکلات اقتصادی بزرگترین چالش کشور است در آستانه ورود ترامپ به کاخ سفید برخی از سخن ها و قلم ها اینگونه القا می کنند که حل مشکلات اقتصادی فقط با رفع تحریم ها ممکن خواهد شد و برای رفع تحریم ها نیز چاره ای جز مذاکره مستقیم با آمریکا وجود ندارد.

  • آیا نتانیاهو و جولانی حذف می شوند؟

    آیا نتانیاهو و جولانی حذف می شوند؟

    در حالی که کمتر از یک ماه به آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ مانده است،گمانه زنی ها درمورد آینده نتانیاهو و جولانی و دولت آینده در سوریه افزایش یافته است.

  • بیانات رهبر انقلاب، به‌موقع و الهام‌بخش

    بیانات رهبر انقلاب، به‌موقع و الهام‌بخش

    ناظر به بیانات رهبر معظم انقلاب، جمهوری اسلامی ایران که همواره به‌طور اصولی بر حفظ استقلال و تمامیت ارضی سوریه تأکید داشته و در تحولات اخیر هوشمندانه برخورد کرده، باید تحولات غرب آسیا را با دقت و بدون غفلت، رصد کرده و عوامل میدان و دیپلماسی در یک هماهنگی راهبردی، تهدیدها و فرصت‌های آینده را بررسی و طی مشورت با نخبگان، متحدانه، تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و منافع ملی نظام را تامین نمایند.

  • ترکیه ، همسایه ای غیرقابل اعتماد

    ترکیه ، همسایه ای غیرقابل اعتماد

    معمولا در اندیشکده های بین المللی،هنگام گقتگو در مورد اهمیت سیاست همسایگی،از ترکیه به عنوان کشوری ناکارآمد در بهبود روابط با همسایگان یاد می شود. اردوغان پس از تصدی ریاست جمهوری، با اعلام سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» قول داد با همسایه های ترکیه روابط دوستانه برقرار کرده و مشکلات و اختلافات فیمابین را به صفر برساند.

  • با اروپا چگونه برخورد کنیم؟

    با اروپا چگونه برخورد کنیم؟

    متاسفانه در هفته های اخیر کشورهای آمریکا،انگلیس،فرانسه و آلمان که شریک جنایات جنگی و نسل کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان هستند،جمهوری اسلامی ایران را با ادعاهای بی اساس مورد هجمه تبلیغاتی و فشارهای سیاسی قرار داده اند.

  • ترامپ و پرونده های خطرناک نتانیاهو

    ترامپ و پرونده های خطرناک نتانیاهو

    با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ،راستگرایان صهیونیست نگران کاهش حمایت ترامپ از نتانیاهو به دلیل پرونده های فساد او هستند.

  • غرب، از لیبرالیسم تا فاشیسم

    غرب، از لیبرالیسم تا فاشیسم

    چند دهه قبل اگر از متفکران لیبرالیسم مانند مُنتسکیو،جان لاک،توکویل یا ولتر، می پرسیدند که آیا لیبرالیسم به سوی فاشیسم تغییر مسیر خواهد داد،قطعا با نگاه عاقل اندر سفیه،پرسشگر را تمسخر یا تخطئه می کردند.

  • چرا بُرد موشکها را افزایش ندهیم؟

    چرا بُرد موشکها را افزایش ندهیم؟

    اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ در یک اقدام مداخله جویانه،با صدور بیانیه مشترک با اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس،صریحا از ادعای واهی امارات حمایت کرد و جزایر سه‌گانه ایرانی تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی را متعلق به این شیخ نشین دانست و از ایران خواست تا به اشغال این جزایر پایان دهد.

  • شکست بزرگتر برای آمریکا

    شکست بزرگتر برای آمریکا

    حضرت آیت الله خامنه ای  رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس(۰۲/۰۸/۱۴۰۳) ،برآیند کنونی حوادث منطقه را شکستی بزرگ نه فقط برای رژیم صهیونیستی بلکه برای تمدن و فرهنگ غرب دانستند و گفتند: «قتل عام ۱۰ هزار کودک معصوم و بی‌گناه با بمب‌های دو تُنی و انواع تسلیحات در حالی که سیاستمداران غربی حتی خم به ابروی خود نیاوردند، باعث رسوایی سیاستمداران دروغگوی غربی و مدعیان حقوق بشر شد و بی‌اعتباری تمدن غرب را به همه دنیا نشان داد که این بزرگ‌ترین شکست برای آنها است.»

  • فرصت تکرارنشدنی برای جهانی سازیِ مقاومت

    فرصت تکرارنشدنی برای جهانی سازیِ مقاومت

     حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۳ با تاکید بر اینکه سرنوشت منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزب‌الله سرافراز رقم خواهد زد،فرمودند:« بر همه‌ مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.»

  • نشست ۳+۳ ؛ یک اقدام بموقع

    نشست ۳+۳ ؛ یک اقدام بموقع

    اجلاس وزرای امور خارجه همکاری های منطقه ای در قفقاز،با حضور کشورهای ایران،روسیه،آذربایجان و ارمنستان در استانبول ترکیه برگزار شد.

  • مقابله ملی با«اندلسی سازی» جامعه

    مقابله ملی با«اندلسی سازی» جامعه

    حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود در جمع پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت (۴ مهر۱۴۰۳) با اشاره به فداکاری رزمندگان اسلام برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای ایران بالا نرود،نکته مهمی را مطرح کرده و فرمودند: «نمیشود ملّت ایران قبول کند که همان پرچمها به وسیله‌ی افراد نفوذی، به وسیله‌ی انسانهای فریب‌خورده،در داخل کشور برافراشته بشود! این پرچم، پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن و وسوسه‌های خصمانه‌ی دشمن، نباید در داخل کشور، در دستگاه‌های مختلف ما برافراشته بشود! باید مراقبت کرد؛ همه موظّفند.»

  • سید حسن نصرالله،انسان چند بُعدی

    سید حسن نصرالله،انسان چند بُعدی

    در تاریخ ۳۱ آگوست ۱۹۶۰ (۸ شهریور ۱۳۳۹) در یکی از محله‌های شرق بیروت،کودکی به دنیا آمد که سید حسن نامیده شد.والدین او به نام های سید عبدالکریم و نهدیه صفی‌الدین ،مهاجرینی بودند که از روستای البازوریه از توابع صور در جنوب لبنان به بیروت آمده بودند.