۰ نفر
۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱

شلیک به چشم اسفندیار

محسن پاک آیین
شلیک به چشم اسفندیار

در ادبیات اساطیری جهان،از جنگجویان «روئین تن» یاد شده است.«روئین‌تن» کسی‌است که همه او را شکست‌ناپذیر و فاقد نقطه ضعف می دانند اما فقط یک نقطه از بدن او روئینه نیست که آن نقطه موجب شکست جنگجوی «روئین تن» می شود.

مشهورترین قهرمان رویین تن، آشیل، جنگجوی افسانه ای یونان است که مادر او، نوزاد خود را از پاشنه گرفته و در رود سیاه جهان مردگان یعنی استیکس فرو می برد تا «روئین تن» شود اما تمام بدن آشیل جُز« پاشنه پا» که در دست مادر بود به آن آب آغشته می شود و «پاشنه  پا»آسیب‌پذیر باقی‌ مانده و بعدها موجب شکست او می شود.ناظر به این افسانه،در ادبیات جهان،نقطه ضعف افراد یا نظام های سیاسی به نام «پاشنه آشیل» معروف شده است.«زیگفرید»قهرمان افسانه ای آلمان،«بالدور» مـوجود اساطیری اسـکاندیناوی و «دوریودن» جنگجوی افسانه ای هند نیز در ادبیات این کشورها از افراد «روئین تن» بشمار می روند.
در تاریخ داستانی ایرانیان هم پهلوانی به نام اسفندیار خواست تا با ورود درچشمه آب حیات «روئین تن» شود اما هنگامی که در چشمه آب تنی می کرد، موقع فرو رفتن در آب چشمه، چشمانش را بست و به همین جهت چشمانش رویین نشد و به نقطه ضعف او تبدیل گردید.به نقل از شاهنامه فردوسی، بعدها  در جنگ رستم با اسفندیار،پرنده ای به نام سیمرغ، رستم را از نقطه ضعف اسفندیار آگاه ساخت و تیر دو شاخه تهمتن بر چشم اسفندیار نشست و کار او را ساخت. 
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ۴ خرداد ۱۴۰۱ در بخشی از بیانات خود به جای استفاده از واژه «پاشنه آشیل» که کنایه از نقطه ضعف است از واژه ایرانی «چشم اسفندیار» استفاده کردند و گفتند:«آسیب‌پذیری‌هایمان؛ به تعبیر رایج فارسی «چشم اسفندیار را در خودمان کشف کنیم؛ ببینیم کجای ما آسیب‌پذیر است»
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در بیانیه خود پس از انجام عملیات بشارت فتح و وارد شدن ضربات سنگین به پایگاه‌ آمریکایی العدید در قطر از عبارت «چشم اسفندیار» استفاده کرد و نوشت: «یادآور می شویم که در این دفاع ملی، پایگاه‌ها و اهداف نظامی متحرک آمریکا در منطقه نه نقطه قدرت، بلکه نقطه ضعف بزرگ و چشم اسفندیار این رژیم جنگ افروز به شمار می رود.»
حمله به پایگاه العدیدکه نشانگر اراده قوی و شجاعت بی مثال نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران درحمایت از تمامیت سرزمینی ایران عزیز بود به سرعت آمریکا و ترامپ که حامی و مشوق اصلی رژیم صهیونیستی برای تجاوز به ایران بودند را مقهور ساخت و سراسیمه با طرح آتش بس،پایان ماجراجویی خود را اعلام کردند.
اما مهمترین مشخصه عملیات «بشارت فتح» برملا کردن «چشم اسفندیار»آمریکا یعنی پایگاه های نظامی این کشور در منطقه بود.آمریکایی ها معمولا از دو عامل مهم برای برتری جویی خود یعنی قدرت دلار در حوزه اقتصادی و ایجاد پایگاه های نظامی در نقاط مختلف جهان،صحبت می کردند. در واقع تصور آمریکا این بود که با ایجاد پایگاه های نظامی «روئین تن» می شود و از طریق این پایگاه‌­ها می تواند از منافع ملی و امنیت آمریکا دفاع  کرده، از صهیونیسم و تروریسم حمایت نماید و آسیبی هم نبیند.عملیت بشارت فتح ثابت کرد که وجود پایگاه های نظامی آمریکا که برای تحقق اهداف شوم این کشور تاسیس شده اند به یک نقطه ضعف بزرگ تبدیل شده است.
 از این پس کشورهای مستقل و چندجانبه گرا و همچنین جبهه های ضد استکباری، می توانند در صورتی که مورد تجاوز آمریکا قرار گرفتند،با شناخت این نقطه ضعف،پایگاه های نظامی این کشور در سراسر جهان را نشان کرده و با شلیک به «چشم اسفندیار» ارتش تروریستی کاخ سفید را مقهور نمایند.
در عین حال کشورهایی که پذیرنده پایگاه های نظامی آمریکا هستند در صورت قدری تفکر، متوجه خواهند شد که این پایگاه ها نه تنها قادر نیست امنیت آنها را تامین کند بلکه می تواند به یک نقطه ضعف امنیتی تبدیل شود. 
عملیات «بشارت فتح» یک نقطه عطف نه فقط در تاریخ ایران بلکه در تاریخ جهان است و نقطه‌ آغاز تنبیه استکبار و دیکتاتوری جهانی و واژگونی ماشین شرارت های آمریکا و رژیم صهیونیستی است و در آینده به ابعاد آن باید بیشتر پرداخته شود.

کد خبر 2081901

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار