عاقبت مشهورترین خائن به آذربایجان/ حکومتی که یک سال بیشتر دوام نیاورد

فارس نوشت: «جعفر پیشه‌وری» در برهه‌ای از تاریخ آذربایجان که به یک خائن درجه یک نیاز بود ناگهان پیدایش شد و کرد آن کاری را که هیچ ایرانی عاقلی نمی‌کند؛ می‌خواست آذربایجان را از ایران جدا کند. عاقبتش چه شد؟

سال ۱۳۲۴ شمسی که جنگ جهانی دوم تازه تمام شده بود و ایران در اشغال نیروهای شوروی و انگلیس بود یک دستوری رسید به «میر جعفر باقراُف» که رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان شوروی بود و ماجرا این‌گونه بود: «در میانه تابستان سال ۱۳۲۴ خورشیدی، سران جمهوری آذربایجانِ شوروی به دستور شخص استالین ملزم شدند که خیلی زود دست به کار شوند و در ایران، کسانی را پیدا کنند تا برایشان حزبی با نام فرقه دموکرات آذربایجان تأسیس کنند و جدایی‌طلبی را تبلیغ کنند».

این وسط یک «جعفر پیشه‌وری» بود که سرش داغ بود و گیج و گول افکار خودش بود و نمی‌دانست دنیا دست کی است و اینجا کجاست. همین جعفرخان پرید وسط و فرقه را تأسیس کرد و این هم نمونه‌ای از وضعیت روحی و روانی وی که از نامه‌اش هویداست: «پدر عزیز و مهربان میرجعفر باقراُف [رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان شوروی]. خلق آذربایجان جنوبی [منظورش آذربایجان ایران و ترک‌زبانان شمال غربی ایران است] که جزء لاینفک آذربایجان است، مانند همه خلق‌های جهان، چشم امید خود را به خلق بزرگ شوروی و دولت شوروی دوخته‌ است». بعد هم برپایی «حکومت ملی آذربایجان» را به پایتختی تبریز اعلام کرد و این حکومت، اردبیل و ارومیه و مرند و سلماس و زنجان را هم شامل می‌شد و اسکناس و اسناد رسمی مخصوص خودشان هم داشتند و بساطی برپا بود در سراسر شمال غرب ایران.

حکومت جعفرخان یک سال بیشتر دوام نیاورد چون مردم آذربایجان از جدایی از ایران حمایت نمی‌کردند و ارتش شوروی یا همان «رفیق بزرگ» جعفرخان هم بعد از زد و بند با حکومت نوپای پهلوی دوم از ایران خارج شد و معلوم است چه شد؛ از همان شوروی به جعفرخان گفتند بازی تمام شد و پیشه‌وری و رفقایش فرار کردند به باکو پیش باقراُف یعنی همان پدر مهربان! باقراُف هم حق دوستی را ادا کرد و به این آدم گیج و گول فهماند که باید در مجموع در زندگی حواسش را بیشتر جمع می‌کرد و ماجرا این‌طوری شد: «برخی از رهبران فرقه که به اتحاد جماهیر شوروی رفته بودند به جاسوسی متهم شدند و به اردوگاه‌های کار فرستاده شدند. پیشه‌وری نیز در یک تصادف که آن را عمدی می‌دانند، کشته شد. به‌دلیل اختلافات و مشاجره لفظی پیشه‌وری و میرجعفر باقراُف، همان‌موقع این احتمال قوی مطرح شد که باقراُف در این حادثه دست داشته ‌است».   

وی در ۱۱ ماه جون ۱۹۴۷ دیده از جهان فروبست.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1776750

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 478
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
    از میرزا کوچک خان هم بنویسید.
  • علی ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
    لعنت بر جدایی طلب که بی ریشه هستن،پیشه وری یک خاٸن بود
  • ناشناس ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
    باید جعفر پیشه وری به دست مردم تبریز کشته میشد . تا هوس خیانت نکند .
  • حسین ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
    من طرفدار جعفر پیشه وری نیستم و کارش را تائید هم نمیکنم و طرفدار یکپارچگی ایران هم هستم اما اوجور که شما پیشه وری رو از بیخ زدین و اون رو بی سواد قلمداد کردین صحیح نیست ،ایشان فردی زیرک ،با سواد ، سیاستمدار و آشنا به علوم حکومت داری در زمان خودش بودندبا توجه به اینکه پیشه وری یک روزنامه نگار هم بود از مطالبش میشه به شعور سیاسی این شخص پی برد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین