ایبنا گزارش داد:

کتاب «آمریکایی بودن چه معنایی دارد؟» منتشر شد. نویسنده این اثر معتقد است که آمریکایی شدن بسیار راحت است، زیرا هر فردی می‌تواند در این کشور زندگی کند و به این ترتیب، صفت آمریکایی، اطلاعات معتبری درباره ریشه، تاریخ و فرهنگ‌های صاحبان آن به دست نمی‌دهد.


مایکل والزر، نویسنده این اثر، در مقدمه‌اش به بررسی «سیاست تفاوت» در ایالات متحده آمریکا می‌پردازد.

به اعتقاد این نویسنده؛ موفقیت، تنوع فرهنگی و تسامح دینی، داستان‌هایی‌اند که بارها در آمریکا نقل می‌شوند. در این داستان‌ها، ایالات متحده آمریکا یکی از بهترین جوامع معرفی می‌شود، چراکه باز، کثرت‌گرا و تقریبا مساوات‌طلب است. او می‌کوشد در مقالات این کتاب، شرایط این موفقیت و برخی از ویژگی‌های خاص آن را توصیف کند.

 

نویسنده این اثر همچنین تلاش می‌کند شرحی جامع و نظریه‌ای از سیاست تفاوت در مقدمه کتاب ارایه دهد. او توضیح می‌دهد که سیاست تفاوت، چگونه در حوزه‌های اجتماعی تاثیرگذار است. به زعم وی، اهمیت سیاست تفاوت در جامعه‌ای که مهاجرت و کثرت‌گرایی فرهنگی فراوانی در آن به چشم می‌خورد، درک نشده است.

 

والرز در کتابش از آنچه در اروپای مرکزی و شرقی «قبیله‌گرایی نوین» خوانده می‌شود، برای مقایسه «قبیله‌گرایی» در برابر «چندفرهنگی‌گرایی» استفاده کرد. والرز برای «سیاست تفاوت» سه مرحله را مشخص می‌کند که نخستین آنها «بیان» است.

در این مرحله، سیاست تفاوت زمانی آغاز می‌شود که گروهی از مردم که تا پیش از این سرکوب می‌شدند و وحشت‌زده بودند، با تاکید بر ارزش‌های خود به عنوان یک گروه، خواستار به رسمیت شناخته شدن از طرف عموم می‌شوند.

 

مرحله دوم، «مذاکره» است. به اعتقاد نویسنده، این که گروه‌های سرکوب شده خواستار حقوق و اعتباراتی می‌شوند که حقوق و اعتبارات اقلیت‌های بین خود را محدود می‌کنند، جای شگفتی دارد. به این ترتیب، مذاکره‌ای طولانی و خسته‌کننده آغاز می‌شود و هر گروه در پی اثبات این مدعاست که محدودیت‌هایی که با آنها روبه‌روست، در پی مشروعیت دیگران به وجود آمده‌اند.

والرز مرحله سوم را «تلفیق» می‌نامد. به زعم او، تلفیق‌های قدیمی و غیرعادلانه، بر سیاست تفاوت مقدم‌اند.

 

در بخشی از مقاله نخست کتاب با عنوان «آمریکایی بودن چه معنایی دارد؟» نوشته شده است:«کشوری به نام آمریکا وجود ندارد. ما در ایالات متحده زندگی می‌کنیم و صفتی که برای ما به کار می‌رود "آمریکایی" است. کانادایی‌ها و مکزیکی‌ها نیز آمریکایی‌اند، ولی صفات مخصوص به خود را دارند. کلماتی مانند متحد در مورد ما صدق نمی‌کند. هر فردی می‌تواند در اینجا زندگی کند و اکنون نیز بدین گونه است – مردان و زنان از سراسر جهان در این کشور زندگی می‌کنند ـ آمریکایی شدن بسیار راحت است. صفت آمریکایی اطلاعات معتبری درباره ریشه، تاریخ، ارتباطات یا فرهنگ‌های صاحبان آن به دست نمی‌دهد.»

«جنبه سیاسی کثرت‌گرایی»، «مدنیت و برتری مدنی در آمریکای معاصر» و «حقوق اساسی و قالب جامعه مدنی» عناوین سایر مقالات کتاب‌اند.

کتاب «آمریکایی بودن چه معنایی دارد؟» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.
 

6060

کد خبر 177909

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین