مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب معتقد است: « این شرکت از ابتدای امسال تا کنون به 99/99 درصد برنامه تولید پایبند بوده و کاهش تولید نفت در این منطقه تنها نشات گرفته از برخی از فرافکنی هایی است که برخی از رسانه ها به آن دامن می زنند.»
این درحالی است که آمار تولید این منطقه نشان می دهد این شرکت بر مبنای برنامه باید روزانه به طور متوسط سه میلیون و 13 هزار بشکه در روز تولید می کرده که این رقم به طور متوسط در شش ماهه ابتدای امسال،روزانه 2 میلیون و 950 هزار بشکه در روز بوده است.
هرمز قلاوند در پاسخ به این ابهام موجود در آمار ارائه شده توسط وی و آمار واقعی تولید با تاکید بر اینکه مدیر تولید وی باید پاسخگوی این سوال باش، دپاسخگویی به این سوال را به مدیر تولید خود سپرد.
وی نیز در پاسخ به این سوال اشاره ای داشت به میزان تولید به طور مثال در اردیبهشت ماه سال جاری.
به گفته مدیر تولید مناطق نفت خیز جنوب این شرکت در اردیبهشت ماه 2 میلیون و 991 هزار بشکه تولید کرده است.این مثال ها در حالی عنوان شد که خبرنگار خبرآنلاین به متوسط رقم برنامه و تولید در شش ماهه اول سال اشاره کرده بود و نه آمار ماهانه تولید.
در عین حال مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب در ابتدای جلسه به زیر سوال بردن برخی از رسانه ها مبنی بر انتشارگزارش های خلاف واقعی مبنی بر وجود بحران مدیریتی در این منطقه پرداخت و تاکید کرد: « رسانه ها باید به دنبال شنیدن واقعیت از مسوولان نفتی باشند.بنابراین از خبرنگاران حاضر در این مصاحبه مطبوعاتی که در اهواز برگزار شد خواست تا در صورت تلاش برای انعکاس اخباری که این منطقه را هدف قرار داده واقعیت را از زبان مسوولان این منطقه بشنوند و بعد انعکاس دهند. »
این درحالی است که روز سه شنبه این هفته این مدیر نفتی در هنگام حضور در جمع خبرنگارانی که به قصد بازدید از برخی از پروژه های نفتی این منطقه، به اهواز سفر کرده بودند، تاکید کرد:« روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز به آغاجاری تزریق می شود در حالیکه در حال حاضر توان تزریق 40 میلیون مترمکعب گاز هم به این میدان وجود دارد اما شرکت ملی گاز نمی تواند این نیاز را تامین کند. »
هرمز قلاوند در شرایطی کمبود تزریق گاز به میدان آغاجاری را توپی دانست که در زمین شرکت ملی گاز قراردارد که واقعیت چیز دیگری بود.
براساس این گزارش در شرایط فعلی به دلیل اشکال در کمپرسورهای موجود در آغاجاری شرکت مناطق نفت خیز جنوب امکان تزریق گاز بیش از 20 میلیون متر مکعب را به این میدان در هر روز ندارد و اگر شرکت ملی گاز هم 40 میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز آنان را تامین کند این شرکت امکان تزریق ندارد.
قلاوند روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران پس از شنیدن این اظهارات از سوی خبرنگار خبرآنلاین در پاسخ به اظهارات وی مبنی بر شنیدن واقعیت از زبان خود مسوولان این منطقه به جای قضاوت، تاکید کرد: « بهتر است این سوال را مدیر فنی ما به شما پاسخ دهد. »
دانشی مدیر فنی مناطق نفت خیز جنوب نیز با تاکید بر اینکه سر فرصت یک جلسه ای را بگذارید تا ما کاملا برای شما این موضوع را باز کنیم از پاسخگویی به این سوال خودداری کرد و در نهایت نیز وی با تاکید بر اینکه لزومی بر پاسخگویی به این سوال نمی بیند قلاوند را ناچار کرد تا پاسخگویی به این سوال را به مدیر تولید خود بسپارد.
مدیرتولید مناطق نفت خیز جنوب نیز با تایید این خبر به تشریح این مساله پرداخت و به نوعی این اشکال بوجود آمده را تحمیل شده از سوی جایی دانست که البته به آن اشاره مستقیم نکرد اما تاکید کرد اشکالات به وجود آمده در این مساله هیچ ربطی به شرکت مناطق نفت خیز جنوب ندارد.
به گفته عبدالامیر حویزاوی، در یک اتفاق ناخواسته تعدادی از دستگاه ها دچار مشکل می شوند که این اشکال از مناطق نفت خیز جنوب نبوده است.
وی متذکرشد:« سعی ما این بوده که این اشکال بوجود آمده از اواخر سال گذشته را برطرف کنیم و کمپرسورها و توربین ها را در مدار تولید بیاوریم. »
براساس اظهارات مدیر تولید مناطق نفت خیز جنوب،تمام تاسیسات این میدان عمدتا متعلق به کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند که اینها از نظر تامین قطعه در شرایط مطلوبی قرار ندارند.
وی در نهایت تصریح کرد:« تعدادی از کمپرسورهای ما برای تزریق گاز به آغاجاری دچار مشکل شده اند اما 4 ردیف از این کمپرسورها در مدار تولید قرار گرفته اند و مابقی نیز به زودی در مدار قرار خواهند گرفت و مشکل تزریق گاز برطرف خواهد شد. »
هرمز قلاوند از جمله مدیران نفتی است که طی 6 ماه مدیریت در این منطقه 40 انتصاب مدیریتی داشته است.وی در پاسخگویی به این تغییرات مدیریتی با چنین شتانی، تاکید کرد:« وقتی رسالت هدایت مناطق نفت خیز جنوب به هیات مدیره ای جدید سپرده می شود ما احتیاج به دانشمندانی داریم که بدون در نظر گرفتن حاشیه ها کار خودشان را انجام دهند.برای اینکه برنامه های مصوب را به درستی انجام دهیم به آدم های قوی نیاز داریم.آدم هایی که قوی و عملگرا باشند. »
اظهارات قلاوند در شرایطی عنوان شد که بسیاری از کارشناسان و متخصصین نفتی به تغییرات بدون پایه کارشناسی در این منطقه نقد دارند و علت مشکلات فعلی در این منطقه را در برکناری متخصصین و نشاندن افراد متخصص اما از جنس دیگر جستجو می کنند.
برهمین اساس بهارستانی ها نیز نسبت به تغییرات غیرکارشناسانه در مناطق نفتی بالاخص مناطق نفت خیز جنوب بسیار نقد دارند و یکی از شروط اصلی آنان در زمان رای آوری رستم قاسمی در مجلس تغییرات اصلاحی و بازگرداندن آرامش به نفت بالاخص در مناطق نفت خیز جنوب بود.
شنیده ها حاکی از آن است که وزیر نفت به شدت به دنبال تغییر مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب است که تا کنون در این زمینه با سه تن از مدیران با سابقه نفت نیز مذاکره کرده است.
این درحالی است که مدیر مناطق نفت خیز جنوب پس از اتمام این نشست مطبوعاتی به دلیل افزایش انتقادها در این نشست توسط خبرنگاران، جدیدترین حکم خود را با برکناری مدیر روابط عمومی این شرکت زد و شخصی را به عنوان سرپرست به جای رضایی زاده گذاشت.
/39/221
نظر شما