۰ نفر
۱۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۰
درمان کمر درد با روش های طب فیزیکی

ستون فقرات و ناحیه کمر در اثر عوامل مختلفی مانند رعایت نکردن اصول صحیح برخاستن، نشستن، ایستادن یا راه رفتن، دچار درد یا گرفتگی عضلانی می‌شود. به همین جهت نحوه انجام فعالیت‌های روزانه ما در محافظت از عضلات کمر و ستون فقرات نقش مهمی دارد.

افراد زیادی هستند که با مشکلات مربوط به درد کمر دست و پنجه نرم می‌کنند و به دنبال راه‌حلی آسان برای درمان کمر درد هستند. پیش از پیدا کردن روش درمان، متخصصان باید علت و منشا اصلی درد را تشخیص داده و سپس برای درمان اقدامات لازم را انجام دهند.

علت اصلی کمر درد چیست؟

احساس کمر درد دلایل مختلفی دارد که در ادامه به بعضی از مهمترین آن‌ها اشاره خواهیم داشت. دیسک کمر ، یکی از چندین علت کمر درد محسوب می‌شود که در صورت عدم توجه به درمان، مشکلاتی جدی در سلامتی شخص ایجاد می‌کند.و با شدت یافتن، این مشکل منجر به جراحی دیسک کمر می شود. بین مهره‌های ستون فقرات ماده‌ای وجود دارد که در صورت بیرون‌ زدگی یا تورم باعث ایجاد دیسک می‌شود. درد ناشی از دیسک کمر با علائمی مانند درد شدید، بی‌حسی، احساس ضعف و بیقراری و... همراه است. این مشکل معمولا توسط پزشکان و متخصصین جراح مغز و اعصاب بررسی میشود.

درمان کمر درد با روش های طب فیزیکی

یکی دیگر از دلایل مهم کمر درد، گرفتگی عضلانی است. این عارضه معمولا در افرادی به وجود می‌آید که هنگام بلند کردن اجسام سنگین یا انجام فعالیت‌های ورزشی سخت، به وضعیت بدن خود توجه نمی‌کنند. همچنین ورزشکاران حرفه‌ای نیز معمولا با این عارضه مواجه می‌شوند. فشار وارد شده به عضله‌ها در نهایت منجر به گرفتگی عضلانی و کمر درد می‌شود.

تنگی کانال نخاعی کمر ، از دیگر علت‌های درد در ناحیه کمر است. با باریک شدن کانال نخاعی بر روی رشته‌های عصبی فشار وارد شده و شما احساس درد و سنگینی در ناحیه کمر و پا خواهید داشت. به همین دلیل، هنگام راه رفتن و برخاستن با مشکلاتی مواجه می‌شوید. همچنین با وجود دیسک کمر ممکن است بر اعصاب فشار وارد شده و یا رشته‌های عصبی قطع شوند. این عامل نیز منجر به کمر درد می‌شود.

همانطور که اشاره کردیم، برای درمان کمر درد ابتدا باید به دنبال منشا درد باشیم. عارضه استوآرتریت، یکی دیگر از علت‌های اصلی کمر درد در گروه بیماری‌های آرتروز بوده که به مهره‌های ستون فقرات و دیسک کمر فشار زیادی وارد می‌کند. با پاره شدن دیسک در این عارضه، شخص دچار کمر دردهای شدید می‌شود.

درمان کمر درد

حال که با بعضی از علت‌های درد در ناحیه کمر آشنا شدیم، می‌توانیم به روش‌هایی بپردازیم که در درمان کمر درد موثر واقع می‌شوند. یکی از این روش‌ها، فیزیوتراپی است که به دو حالت فعال و غیرفعال برای کاهش درد استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که انجام فیزیوتراپی بدون نظر و تجویز پزشک متخصص امکان‌پذیر نبوده و شما نمی‌توانید بدون مجوز درخواست فیزیوتراپی برای درمان کمر درد داشته باشید.

فیزیوتراپی فعال چیست؟

هر روشی که به کاهش شدت درد شما در ناحیه کمر کمک می‌کند، فیزیوتراپی فعال نام می‌گیرد. این روش‌ها بر اساس سطح و ناحیه درد متفاوت خواهند بود. در ادامه به بعضی از روش‌های فیزیوتراپی فعال برای درمان کمر درد اشاره کوتاهی خواهیم داشت.

فعالیت‌های ورزشی

ورزش‌های سبکی مانند پیاده‌روی یا راه رفتن در آب به گرفتگی عضلانی و درمان کمر درد کمک زیادی می‌کنند. شما می‌توانید زیر نظر یک متخصص، فعالیت‌های ورزشی سبک را شروع کرده و شاهد کاهش شدت درد کمر خود باشید.

فعالیت‌های کششی و تقویتی

کشش عضله‌ها یکی از روش‌های موثر در کاهش سطح درد بوده که به کمک تمرینات کششی میسر می‌شود. برای این منظور می‌توانید در کلاس‌های درمانی ورزش‌هایی مانند یوگا شرکت کنید. به طور کلی انجام ورزش یوگا علاوه بر تمرین تنفس، تعادل و استقامت برای درمان کمر درد و بسیاری از دردهای عضلانی نیز توصیه می‌شود.

بعضی از تمرین‌های قدرتی و تقویتی نیز به کاهش درد کمک می‌کنند. البته نه به این معنا که شما شبیه به یک ورزشکار قدرتی تمرین کنید. برای این منظور باید از تخصص یک مربی حرفه‌ای کمک بگیرید تا با انجام تمرینات درمانی تقویتی سطح درد خود را کاهش دهید.

تکنیک تنفس

برقراری آرامش در بدن و دوری از اضطراب و استرس به کاهش درد شما کمک بزرگی می‌کند. یکی از تکنیک‌های موثر در این رابطه، تنفس صحیح است که معمولا در ورزش‌هایی مانند یوگا انجام می‌شود. بسیاری از کارشناسان و پزشکان انجام تمرینات تنفسی هنگام درد را برای درمان کمر درد به بیماران توصیه می‌کنند. البته نه بدین شکل که از درمان تخصصی و مراجعه به پزشک غافل شوید. شما می‌توانید به همراه روش‌های درمانی دیگر از تکنیک تنفس و آرامش ذهن برای کاهش درد خود بهره‌مند شوید.

فیزیوتراپی غیرفعال

در فیزیوتراپی، تکنیک‌های مختلفی وجود دارد که بر اساس نوع و شدت درد این تکنیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از این روش‌ها درمان دستی است که بدون استفاده از دستگاه یا تجهیزاتی خاص، حرکات فیزیوتراپی بر روی بدن بیمار اعمال می‌شود. از روش‌های درمان دستی می‌توانیم به ماساژ، برنامه‌های بازتوانی، مانیپولاسیون بافت نرم، تکنیک آرامش، تحریک الکتریکی، کمپرس گرم و سرد و... اشاره داشته باشیم.

دارو درمانی

در فیزیوتراپی غیرفعال به همراه تکنیک‌های موجود از داروها مسکن و ضد التهاب نیز برای درمان کمر درد استفاده می‌شود. البته تجویز دارو حتما باید توسط پزشک انجام شده و به‌هیچ‌وجه نباید به صورت سرخود دارویی برای تسکین درد استفاده کنیم.

فیزیوتراپی به روش مانیپولاسیون

یکی از روش‌های درمان درستی در بخش فیزیوتراپی غیرفعال، مانیپولاسیون بوده که برای بخش‌های مختلفی از بدن مانند کمر، گردن، زانو، شانه و... اثربخش عمل می‌کند. انجام این روش درمانی باید توسط یک فیزیوتراپیست کاملا حرفه‌ای و باتجربه صورت بگیرد.

در این روش فیزیوتراپیست با اعمال فشار بر روی ناحیه درد توسط انگشتان و کف دست، عضلات را درگیر و تحریک کرده و در نتیجه به درمان کمر درد کمک می‌کند. در مانیپولاسیون کمر، دردهای سطحی و مزمن در کمر، ستون فقرات، بین دو کتف، دیسک کمر، پشت قفسه سینه و... کاهش پیدا می‌کنند.

کایروپراکتیک و درمان کمر درد

یکی دیگر از روش‌های درمان دستی، کایروپراکتیک است که روشی کاملا غیر تهاجمی محسوب می‌شود. به کمک این روش، درد با سرعت بیشتری کم می‌شود و دامنه حرکتی شما نیز بهبود پیدا می‌کند. همچنین حین انجام کایروپراکتیک، به میزان قابل توجهی از استرس و اضطراب شخص نیز کاسته می‌شود.

فیزیوتراپیست حرفه‌ای به کمک تکنیک‌های خاص و اعمال فشار به صورت آگاهانه و دقیق از شدت درد کم کرده و به درمان کمر درد کمک می‌کند. نکته قابل توجه در این روش، تاثیر آن بر روی کنترل عوارض مواردی مانند آسم، فشار خون، می‌گرن، اختلال گوارشی، اختلال افسردگی، حساسیت و... است. در کنار کایروپراکتیک، متخصصان فاکتورهای مهمی مانند تغذیه سالم، ورزش‌های سبک، کمپرس گرم و سرد و... را نیز به بیماران توصیه می‌کنند.

انواع درد

کمر درد به دو حالت رادیکولر و مکانیکی، ستون فقرات و ناحیه پایین کمر افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بیشتر افرادی که از کمر درد احساس ناراحتی دارند از درد پایین کمر شکایت می‌کنند. این درد از نوع مکانیکی بوده و معمولا از پایین کمر شروع شده و به باسن و ران پا می‌رسد.

کد خبر 1786153

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =