به نوشتۀ روزنامه لس آنجلس تایمز، معمر قذافی، رهبر لیبی به طور پنهانی بیش از 200 میلیارد دلار را از لیبی خارج کرده بود. به نوشتۀ این روزنامه دولت آمریکا در بهار سال جاری اعلام کرده بود که رهبر لیبی مبلغ 37 میلیارد دلار را از لیبی خارج و آن را در بانک ها و یا سرمایه گذاری های کلان قرار داده بود.
مقامات آمریکایی به سرعت دارایی های قذافی را مسدود کرده تا بدین طریق اعضای خانوادۀ وی قادر به انتقال و یا جابجایی آن نباشند. گفتنی است قذافی در کشورهای فرانسه، آلمان و ایتالیا نیز مبلغ 30 میلیارد دلار اندوخته داشت. اما هم اکنون این احتمال وجود دارد که میزان دارایی ها و اندوخته های قذافی بیش از مبالغ اعلام شده باشد.
گفتنی است قذافی میلیاردها دلار در کشورهای خاورمیانه، آسیای جنوب شرقی سرمایه گذاری های کلان کرده بود. بخش قابل توجهی از پولهای قذافی در بانک مرکزی لیبی، شرکت نفت لیبی، بانک خارجی لیبی و همچنین شرکت سرمایه گذاری پورت فولیو قرار داشت.31 263
لوموند/ 22 اکتبر 2011
ترجمه: زهرا خدایی
نظر شما