صداوسیما طاقت صدای مخالف را ندارد/ تعطیلی یک برنامه محبوب دیگر تلویزیون

فریدون صدیقی، استاد رسانه بر این باور است که مدت‌هاست صداوسیما نسبت به اینکه مخاطب چه واکنشی نسبت به عملکرد او نشان می‌دهد، ایزوله شده و یکسری مخاطب هدف مشخص دارد که درصد کمی دارند و در اقلیت هستند. نکته بعدی اینکه مدیران بالادستی هم در ایجاد این شرایط موثر هستند چرا که مدیرانی نیستند که مدیریت درستی داشته باشند، حالا کاری هم نداریم که صداوسیما با این نوع از عملکرد با ریزش مخاطب روبه رو است.

مهسا بهادری: چند وقت پیش وحید جلیلی؛ قائم‌مقام فرهنگی رسانه ملی در گفت‌وگویی با مجله سوره گفته بود؛ «حرف من این است که رسانه را ببینید و نقد کنید. با کلیشه نقد نکنید.» ما هم می‌خواهیم همین کار را انجام دهیم اما بد نیست قبل از آن درباره یک برنامه گفت‌وگو محور به نام «شیوه» که اتفاقا موضوع روشنفکری هم داشت صحبت کنیم. قبل از اربعین سال گذشته بود که مدیران تصمیم گرفتند برنامه‌ای بسازند با نام شیوه، که در پنج روز از هفته موضوعات متفاوت را بررسی کنند. مجری این برنامه که عطاالله بیگدلی بود، شنبه‌ها درباره حقوق و علوم سیاسی، یکشنبه‌ها درباره تاریخ، دوشنبه‌ها درباره فلسفه، سه‌شنبه‌ها درباره دین‌پژوهی و چهارشنبه‌ها هم گفتگویی به سیاق برنامه زاویه و به‌گونه‌ مناظره‌ای را روی آنتن می‌برد.
برنامه‌ای که اکثر خبرگزاری‌ها آن را هویدا شدن دست‌خط جبلی در تلویزیون می‌دانستند. دست‌خطی که اتفاقا تنها برگ برنده جبلی بود که در ناآرامی‌های سال گذشته کماکان مخاطب داشت. اما به تازگی این برگ برنده پاره شده است.

همان زمان عطاالله بیگدلی، مجری این برنامه در گفت‌وگویی با خبرآنلاین اعلام کرد: «خیلی از بزرگواران به صداوسیما نمی‌آیند و قهر هستند و موفق نشدیم که آن‌ها را با صداوسیما آشتی دهیم اما تلاش ما این است که علی‌رغم این سختی‌ها و دشواری‌ها بتوانیم عده‌ای از اساتید را که تشریف نمی‌آورند، دعوت کنیم. این هم به خاطر رویکردهای کم‌وبیش تنگ‌نظرانه‌ای بوده که قبلاً بر صداوسیما حاکم بوده یعنی از نظر من انتقادی که به صداوسیما در این حوزه می‌شود این است که مقداری تنگ‌نظرانه به حضور خیلی از اهالی اندیشه و فکر نگاه می‌کرده است، این انتقاد واردی است و باید جبران شود.» و تیم سازنده تا آنجایی که در توان داشتند سعی کردند به این ماجرا رسیدگی کنند.

«شیوه»ای برای رفع نیاز علمی و فرهنگی

جلیلی در یک بخش دیگر از همان صحبت‌هایش گفته بود؛ کارهایی که رسانه باید بکند و از آن دور شده، این است که گفتم باید نسبت خود را با جامعه پیرامونی و زنده ایران برقرار کند، یعنی صرفاً نباید مجری‌ها چهره بشوند. شما در قاب تلویزیون باید از ظرفیت‌هایی که در دانشگاه، حوزه، نشر، مراکز هنری، منابر و... استفاده کنید. رسانه ملی باید ببیند نیاز فرهنگی کشور چیست و متناسب با آن تولید کند.»

حالا نکته ماجرا اینجاست که برنامه‌ای مانند «شیوه» تلاش داشت تا از این ظرفیت‌ها استفاده کند، بیگدلی هم چندان دنبال چهره شدن نبود، اما گویا این برنامه تعطیل شده است چرا؟ احتمالا یکی از دلایل اصلی‌اش را تیم سازنده باید توضیح دهد چون احتمالا ظرفیت شنیدن نظر مخالف وجود ندارد،

این رویکرد تنگ‌نظرانه اما به ساده‌ترین برنامه‌ای که اتفاقا از آن هم استقبال شده بود، رحم نکرد. در واقع هرچه جلوتر می‌رویم تک نگاهی و حذف یک دسته خاص از مخاطبان بیشتر می‌شود، این حذف ابتدا از سریال‌های تلویزیونی شروع شد، سریال‌های کمدی از قبیل ترش‌وشیرین و پایتخت به مرور زمان از کنداکتور حذف شدند و سازندگانش مثل رضا عطاران و بازیگرانش مثل محسن تنابنده چاره‌ای نداشتند جز اینکه تلویزیون را رها کنند و به شبکه نمایش خانگی بروند و جایشان را برنامه‌هایی بدهند که از یک خط فکری خاص پیروی می‌کنند؛ این‌جا اولین گام کوچ تعدادی از مخاطبان بود. دومین گام به حذف برنامه‌های سرگرمی و مجریانش ارتباط دارد و در گام سوم هم برنامه‌ها روشنفکرانه حذف شدند.

صداوسیما طاقت صدای مخالف را ندارد/ تعطیلی یک برنامه محبوب دیگر تلویزیون

بیشتر بخوانید:

کیوان ساکت: به سه‌پایه «سازم» مجوز دادند اما به «تارم» نه/ تحمیل سکوت، به ساز کیوان ساکت

ساترا؛ مجوزهایی که صادر می‌شود، مجوزهایی که صادر نمی‌شود/ برخوردهای دوگانه ساترا با پلتفرم‌ها

حتی وسط باز خوبی هم نیستی آقا عزت! / مردم شجریان و بیضایی گفتنت را باور نمی‌کنند

صداوسیما طاقت صدای مخالف را ندارد؟

به بهانه اینکه صداوسیما مخاطب عام خودش را از دست داده است و توانایی شنیدن نظر مخالف را ندارد و این را با تعطیلی «شیوه» اثبات کرده است، به گفت‌وگو با فریدون صدیقی، استاد رسانه پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

آیا صداوسیما در حال حاضر توانایی شنیدن نظر مخالف با خود را دارد یا خیر؟

مدت‌هاست صداوسیما نسبت به اینکه مخاطب چه واکنشی نسبت به عملکرد او نشان می‌دهد، ایزوله شده و یکسری مخاطب هدف مشخص دارد که درصد کمی دارند و در اقلیت هستند. نکته بعدی اینکه مدیران بالادستی هم در ایجاد این شرایط موثر هستند چرا که مدیرانی نیستند که مدیریت درستی داشته باشند، حالا کاری هم نداریم که صداوسیما با این نوع از عملکرد با ریزش مخاطب روبه رو است. دلایل این ریزش هم مشخص است؛ تا وقتی که چهره‌هایی مثل عادل فردوسی‌پور، رضا رشیدپور و سروش صحت و آدم‌هایی از این دست که مخاطبان پایبند و گسترده‌ای داشتند را از دست می‌دهد، یعنی مخاطب و دیدگاه او برایش موضوعیتی ندارد کما اینکه در حوزه‌های دیگر هم نظر مخاطبان و واکنش آن‌ها چندان اهمیتی ندارد.

یعنی صداوسیما فعلا لازم نمی‌داند تا نظر مخاطب را بشنود درست است؟

موضوع صداوسیما مخاطب نیست، موضوعش این است که یکسری برنامه تولید کند آن هم برای مخاطب هدف خودش که لازم می‌بیند پیام را فقط به آن‌ها منتقل کند و دیگری اینکه باید کاری انجام دهد که مدیر بالا دستی ازش شکایت نکند که این چه کاریست که انجام داده‌ای و در انتها هم می‌گویند چند مسابقه فوتبال هست که مخاطب آن را دنبال می‌کند و همین کافیست یا ممکن است یک سریالی یکدفعه مورد استقبال قرار بگیرد و همین کافیست و نیاز مخاطب را برطرف می‌کند اگر هم این کار را انجام نداد مهم نیست. به همین دلیل هم صداوسیما با هر رسانه‌ای که تولید محتوا کند و به نیاز مخاطب پاسخ دهد وارد ایجاد مشکل می‌شود، مثلا همین سریال شبکه نمایش خانگی که ساترا زیر نظر صداو سیما باید بر محتوای آن نظارت کند تا اجازاه دهد که آیا این سریال می‌تواند در بخش خصوصی پخش شود یا خیر.

مشکل با مخاطب است؟

نه، صداوسیما این کار را انجام می‌دهد چون مخاطب انبوه دارد و این ماجرا با شرایط صداوسیما چندان سازگار نیست.

جای خالی‌هایی که پر نشد

در واقع همانگونه که جای خالی شهاب حسینی و هومن سیدی و حسن فتحی در تلویزیون پر نشده و کسی جایگزین نشده است جای خالی برنامه‌های روشنفکرانه چون «شیوه» هم به این راحتی‌ها پر نمی‌شود. این حذف‌های دائمی برنامه‌های حوزه سرگرمی و گفت‌وگو محور در شرایطی رخ داد که جلیلی ادعا کرده رسانه جمهوری اسلامی اگر تکلیف خود را با فکر موافق روشن کند، تکلیف او با فکر مخالف خیلی راحت‌تر مشخص می‌شود. ولی وقتی در طول بیست سال رسانه را از فکر و اندیشه خالی می‌کنید و فکر می‌کنید صرفاً باید سرگرم کنید و رسماً به تعریف جمهوری اسلامی از رسانه پشت می‌کنید که می‌گوید رسانه باید دانشگاه باشد، معلوم است دیالوگی هم شکل نمی‌گیرد.»

اما آیا سرگرمی‌ای وجود دارد؟ تمام سرگرمی‌های عامه پسند که به مرور زمان و با مدیریت‌های مختلف حذف شد، «شیوه» هم که یک برنامه فرهنگی و روشنفکر مآبانه بود، حذف شد و یک برنامه مشابه به نام «دوربرگردون» جایش ساخته شد که روی آنتن شبکه سه می‌رود، که مهمانانش نماینده رسانه‌ها و افرادی هستند که اتفاقا خط فکریشان کاملا موافق صداوسیما است در واقع صداوسیما با بستن یک برنامه مناظره محور دیگر که نظرات هر قشری را می‌شنید، عرصه را برای کسانی که خط فکری مخالف صداوسیما دارند تنگ‌تر کرد و به این شیوه بازهم فریاد زد که علاقه‌ای ندارد صدای مخالفان خود را بشنود گویا صداوسیما دقیقا همانجایی ایستاده که جلیلی گفت؛ «رسانه باید تکلیف خود را با فکر مخالف مشخص کند. گفتم درست است، ولی به نظر می‌رسد رسانه اول باید تکلیف خود را با فکر موافق مشخص کند. شما بفرمایید تکلیف صداوسیمای جمهوری اسلامی با فکر موافق مشخص است؟» در واقع می‌خواهد چرخ را از نو اختراع کند تازه به این ماجرا بپردازد که تکلیفش با فکر موافق چیست!

هرچند که آقای جلیلی گفته بود؛ چطور اگر شما ۳۰ درصد را حذف کنید، سانسورچی می‌شوید ولی اگر ۷۰ درصد را حذف کنید، روشنفکر می‌شوید؟ اجازه دهید یک خاطره تعریف کنم. سال ۹۶ جلسه‌ای بود. عمدهٔ مسئولین صداوسیما بودند؛ یعنی معاون سیما بود، رؤسای شبکه‌ها بودند. آنجا یکی از دوستان گفت اختلاف ما با آقای جلیلی در این است که ایشان فکر می‌کند صداوسیما باید برای ۱۰ درصد حزب‌اللهی برنامه بسازد. ما مثل آقای جلیلی حزب‌اللهی هستیم، ولی اعتقاد ما این است که ما رسانهٔ ملی هستیم و باید برای هشتاد میلیون ایرانی برنامه بسازیم، نه برای ۱۰ درصد حزب‌اللهی.» اما رویه برنامه‌سازی تلویزیون به این شکل است ۱۰۰ درصد تمرکز برای همان ده درصد است وگرنه توانایی شنیدن نظر مخالف را داشت. اصل مطلب این است که بازهم عرصه شنیدن به حرف آقای جلیلی گوش دادیم؛ رسانه را دیدیم و نقد کردیم و نتیجه جدیدی حاصل نشد!

۲۴۵۲۴۵

کد خبر 1798427

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 62
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    66 7
    اصلا کسی هست تلویزیون میلی ایران روببینه ؟واقعا اسم خوبی روش گذاشتن چون هرچی میل خودشون هست روی آنتن میبرن کارندارن که مخاطب داره یانه
  • علی عسگری IR ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    37 5
    سازمانی که اسم رییسش جبلی باشه دیگه چطور میخواد مخاطب جذب بکنه
  • IR ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    8 50
    خب محسن تنابنده که دوست داره بره جاییکه آدمهای از خوشی میمیرند،اونکه تکلیفش معلومه،اینکه رسانه ی ملی مخاطب ندارن یا مخاطبش کمه از کجا میگه این نویسنده؟!کی آمار گرفته؟کجا آماردادن بهش،خدایا اینها بی که جز خزعبلات چیزی نمی‌گویند اگر اصلاح میشوند سریعتر اصلاح بفرما،اگه نه محوشان کن تا کمتر رو اعصاب ملت رژه بروند یا اسکیت سواری کنند،آمین
    • Ali IR ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
      5 3
      با شرایط امروز صدا و سیما میلی فکر نکنم دیگر مخاطبی باشد که تلویزیون ایران رو نگاه کند البته در مورد برخی سریال ها وضعیت کمی فرق دارد چون برخی از سریال ها هنوز هم کمی مخاطب دارد اما دیگر ساعت ها تلویزیون هیچ مخاطبی ندارد
  • IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    74 5
    هزاران کانال بیهوده و بدون بیننده با میلیاردها تومان هزینه دولت
  • انسان IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    42 6
    حیف وقت که پای تلویزیون ایرانی گذوشت
  • IR ۲۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    52 7
    عههه...مگه جمهوری اسلامی ،صدا سیما داره؟؟
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    40 6
    تا همین چند وقته پیش وقتی خندوانه یا دورهمی یا برنامه 90 یا پایتخت پخش میشد هرجاکه بودم خودم میرسوندم خونه که ببینمشون الان نه میدونم چه برنامه هایی داره پخش میشه نه میخوام بدونم چون میتونم حدس بزنم کیفیتشون در چه حد
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    30 0
    خی چطوره همه خفه شن ی عده بسازندو ی عده تعریف کنند و تمام
  • IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    11 26
    شما اصلاح طلبها هم برنامه های مثل جهان آرا وغیره را حذف کرده بودید
    • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
      4 0
      شما هنوز دنبال اصلاح طلب و اصول گرا هستی؟
  • IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    33 7
    به جهنم ما هم دیگه رادیو و تلویزیون رو کنار می زاریم
  • محمدرضا IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    25 3
    بگو میلی
  • IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    31 5
    صدا و سیمای میلی هیچ وقت طاقت شنیدن صدای مخالف را نداشته بخاطر همین است که در پشت بام ها این همه دیش ماهواره دیده می شود و نباید به گزارش های میدانی وامارپر ازدروغ صدا و سیما اعتماد کرد دریک کلام حداقل بیننده رادارد!!!!!!!!!!
  • هم وطن IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    38 4
    وقتی صداوسیمای مملکتی میلی شد،بایدسر دراون مملکت رو گل گرفت..
  • جعفر IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    10 4
    رسانه باید مثل دانشگاه انسان سازی کنه،نه اینکه انسان سرگرم کنه
  • IR ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    31 4
    کاملا درست فرمودید.چند سالی ست بعداز برنامه ۹۰ و رشیدپور و ....همه تعطیل شدن! و مهران رجبی ها و دوزاریها شدن آچار فرانسه!!! همه جور برنامه ی مزخرف درست میکنن،احتمالا دوستان دارن راه طالبانی در افعانستان را در صدا سیما دنبال می‌کنند که حتی خانواده هایشان هم نگاه نمی‌کنند! چرا درصد بسیار پایین حدود حداکثر ۱۰ درصد از ملت اینقدر از ناراحتی مردم خشنود می‌شوند و هر روز طرفدارهای بیشتری از نظام را از خود دور میکنند؟ متاسفانه داریم گل به خودی میزنیم
  • سعید IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    21 3
    به نظر من صدا و سیما جایگاه ملی خودش رو از دست داده تصمیمات اینچنینی هم نه از روی انفعال بلکه برای حفظ اون عقلیت همسو با تفکرات مدیریت این سازمان هست با این توضیح میشه گفت جذب مخاطب به صورت خودکار از اولویت خارج شده پس جای تعجب نداره
  • IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    32 3
    نود درصد از مردم ارتباط خود را با صدا وسیما قطع کرده اند چون وقت تلف کردن میدانند
  • IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    21 5
    اصلا کی تلویزیون نگاه میکند که حالا برنامه اش قطع شود ما چندین سال است به هیچ وجه تلویزیون را ا نگاه نمیکنیم
  • شاهین IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    23 3
    خوشحال و خرسندیم که نزدیک به بیست سال است که برنامهای صدا وسیما را نگاه نمیکنیم.... و نیز بسیار مسروریم بابت این قضیه، خدارو دریا دریا شکر که تلوزیون ایران را نگاه نمیکنیم....
  • IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    24 5
    زور نزنید صداوسیمای میلی هیچ بیننده ای نداره مگه برا فوتبال اونم از روی اجبار گرچه خیلیا اونم نگاه نمیکنن
  • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    10 2
    همه که جمی شدن کدوم صدا وسیما
  • عرفان IR ۰۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    3 3
    برنامه ی خوبی بود حیف...
  • محمد حسین IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    1 0
    در آخرین برنامه مجری اعلام کرد برنامه شیوه در ایام عزاداری و محرم چند هفته ای پخش نخواهد شد.
  • ناشناس US ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    13 4
    درهمه زمینه‌ها سکان بدست همین ده درصد هست که تمام امور داخلی و خارجی کشور قفل شده و خود را هم عقل کل میدانند و باید آن نود درصد بشوند مثل این ده درصدی ها
  • ناشناس US ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    8 1
    درهمه زمینه‌ها سکان بدست همین ده درصد هست که تمام امور داخلی و خارجی کشور قفل شده و خود را هم عقل کل میدانند و باید آن نود درصد بشوند مثل این ده درصدی ها
  • IR ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    0 5
    خدا رو شکر ب پا سایت خودت ریزش نکنه باداین جفندیاا
  • IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    14 0
    صدا وسیما بی ارزش
  • IR ۰۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    16 0
    با این فرمون که دارن میرن هسته سخت مورد نظر که پای کار نظام اند هم گریزون شده و میمونه یک عده جیره خور که اصلا اون هسته سختی که تو خیالشونه نیست.
  • فروزان IR ۰۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    10 0
    واقعا با این حرفش موافقم صداوسیما فقط برای ده درصد؛ هم نظر و هم فکر خودش برنامه میسازه درحالی که پول بیت المال مال همه ی مردم ایرانه ماکه راضی نیستیم
  • امیر IR ۰۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    12 3
    مگه کسی هم نگاه میکنه
  • نا شناس IR ۰۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    7 3
    رسانه ملی که دیگر مخاطبی ندارد باید گفت رسانه میلی
  • محمود IR ۰۳:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    3 30
    اتفاقا صداسیما مخاطبین با غیرت زیاد داره. با همه اشالاتی که بهش وارده
  • IR ۰۴:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    8 2
    بدانید و آگاه باشید که جامعه بشری به صورت کاملا آرام و تدریجی به سمت برآورده کردن نیازهای اجتماعی و روانشناختی خود حرکت میکند و مسیر طبیعی و غریزی خود را طی خواهد کرد و هیچ نیرویی یارای مقابله با سیل حرکت جامعه بشری را نخواهد داشت. زمان گویای این واقعیت خواهد بود.
  • IR ۰۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    3 12
    اقلیت شما اصلاحات چی ها و غربزده ها و بیحجاب های پلشت هستین نه ما
  • حمیدرضا IR ۰۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    9 0
    واقعا صدا سیما آبروی نظام را برده وبه یک رسانه بی آبرو وبی مخاطب تبدیل شده تحمل مسولان خودش را هم ندارد.چون کسانی مسول هستند که به دور از انصاف ووجدان هستند.
  • مهدی IR ۰۵:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    6 0
    خودش رو هم تعطیل کنه
  • IR ۰۶:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    5 0
    مانند پراید که در سایه انحصار ،نه خود پیشرفت داشته و نه دیگران را به جایی می رسونه!! علت العلل هردو مشکل، اینه که رقیب ندارن!!!
  • وحید IR ۰۶:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    2 0
    من نویسنده هستم و کارم نوشتن به انتشارات سروش دادم خانمی که خودش را س وی راستار هست و تلویزییون امده وهیچ از ویراستاری بهره ندارد خانم سیما ابی نام او دران جا کتاب تاریخ علم بنده را رد کرد.مخاطب نداشتن یکی هم این است.
  • IR ۰۶:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    0 2
    شما داری نظر خودت را می دهی. این همان انحصار طلبی است یعنی اگر شما هم به سیما بیایی و مسئول باشی همین کار را خواهی کرد در صورتی که علت را باید از راهش جستجو کنی نه اینکه از پیش خودت نظر بدهید که علتش اینه.
  • ناشناس US ۰۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    7 1
    باسلام و احترام متاسفانه در کشور انتقاد توهین محسوب می‌شود وانتقاد کننده مرتد و بیگانه پرست بحساب می آید.
  • معلم IR ۰۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    6 1
    صدا و سیما یک جعبه بی سر و صدا در گوشه خانه است و بیشتر یک دکور مورد بهره برداری قرار می گیرد و بعضا زمانی که کسی را نداریم آن هم برای بعضی از موارد از ماهواره استفاده می کنیم ...
  • ایران‌قوی IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    0 6
    دولت باید قدر امثال جبلی رایدونه چون چون تعهت به اسلام و قرآن داده
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    4 0
    الان دوران شیرتوشیره .درکشور نه دولت نیازه نه مجلس نه شهرداری واستاندای وصدا وسیما هم تعطیل حساب میشه نه مجری ونه هنرمند ونه گوینده ازفیلمهای قدیم چالی چاپلین بزارند روتکرار..همه اینهاجمع وهزینه هیچ ودولت راحت
  • ناشناس IR ۰۸:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    7 0
    کی تلویزیون نگاه میکنه همه رو حذف کنن اهمیتی نداره
  • یاسر IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    0 10
    10درصد حزب‌اللهی داریم، باقی شما شبه روشنفکرا!!مصرف زیاد توهم را دائمی می‌کنه. در روز قدس و تجمع های انقلابی هم حتما فوتوشاپه، پس خاک تو سرتون که اقلیت براتون تصمیم میگیره، خیلی بی بخاره
  • میثاق پیروزی IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    3 0
    پس اون همه شعار ندید که آی ما صدای شما رو میشنویم. مطالبات تون رو بگید. شما خفه بشید بزرگترین حمایت رو از ما کردید
  • IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    9 0
    گویی اکثریت ملت در وطن خود، «غریب» اند و به چشم «دشمن» به قاطبه ی ملت نگاه می‌شود. سالهاست امکانات عمومی مثل صدا و سیما توسط دزدان سر گردنه، «مصادره» شده است.
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    8 0
    مگه کسی هم تلویزیون نگاه میکنه که اینا برنامه ای بسازن. صدا و سیما خیلی وقته واسه ی مردم مرده.
  • عبدالباقی IR ۰۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    13 0
    مگر کسی تلوزیون میلی را می‌بیند؟!
  • ناصر IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    8 0
    وقتی خیلی ازبزرگان گفتندصداوسیمامیلی هست ملی نیست باورنمیکردید.اکنون بایدنویسندگان وفیلمسازان یکصداصداوسیماراتحریم کنند.
  • شادمهر IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    7 0
    با هر صحبت میکنم‌میگه من‌به سیما نگاه نمیکنم.‌
  • IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    8 0
    کی با مردم مشکل نداره. صدا سیما هم یکش... همه در بندند
  • سیدمحمد IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    5 0
    چند برنامه نقادانه شبیه شیوه در حال اجرا است
  • انسان IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    8 0
    گوشی که طاقت وجرآت صدای مخلف راندارد زودتر از خاک پر میشود وبه هلاکت میرسد
  • ع ه IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    10 0
    صداوسیما چه برانامه ای داره که ما ببینیم،همش دروغ،
  • معلم IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    10 0
    با آمدن جبلی فاتحه صدا وسیمارا بابد خواند.
  • IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    1 7
    به نظرم کار صدا وسیما خیلی خیلی خیلی درسته .ولی ما چهار ساله که ۵دقیقه هم تلویزیون ایران رو نگاه نکردیم.
  • مدیر و تاجر IR ۰۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
    4 0
    صدا و سیما غلام حلقه به گوش ....است ، هیچ تصمیمی از خود ندارد ، یک مترسک بی اختیار ...
  • نخوم گومت IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
    0 6
    خرافات ننویس تنها رسانه ایی که درجهان گوش به منتقدانش میده همین رسانه ملی ایرانه در هرکشوری هیچ برنامه ایی برعلیه خودشون حق پخش ندارن؟ همین شبکهای ماهواره ایی اگه جرات دارن از حوادث فرانسه یا انگلیس یا کشورهایی که ساپورتتشون میکنن چیزی پخش بکنن لطفا الکی جو ندین به مردم هشت ساله ریاست حسن روحانی اینهمه هجمه و تاخت وتاز از رسانه ایها تا بازیگران و فیلم سازان نبود حالا چی شده که توی دوسال اینهمه برعلیه حمومت و رئیسی هجمه میکنن باید علتش را از طیف مخالف اصلاحطلب رمزگشایی بشه؟
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
    4 0
    ما که تلویزیون نمی‌بینیم از وقتی فردوسی پور رفت تلویزیون مزخرفتون مال خودتون

آخرین اخبار