رستم قاسمی آرامش را به صنعت نفت بازمی گرداند.

آذرجزایری: از زمانیکه سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس بر پایان مهلت رستم قاسمی درراستای تغییرات مدیریتی تاکید کرد یکماهی می گذرد. اگرچه چند تغییر کوچک در این مدت شکل گرفت اما تغییرات اصلاحی که مدنظر تمام کارشناسان و بهارستانی ها بود هنوز هم صورت نگرفته و همین امر باعث گمانه زنی هایی شده که این روزها نفت را با بلاتکلیفی مواجه کرده است.
اما به نوعی باید حق را به رستم قاسمی داد. چراکه شنیده ها حکایت از آن دارد که برخی از مدیران نفتی آنچنان عملکرد یکدیگر را در مقابل وزیر نفت زیر سوال برده اند که تصمیم گیری برای این وزیر تازه نفس نفت دشوار شده است.
شنیده می شود رستم قاسمی در تلاش است تا به وعده های رنگین خود در زمان رای گیری از مجلس عمل کند اما در حال حاضر چنان وضعیت نفت آشفته است که تشخیص نیروی کارآمد از ناکارآمد دشوار شده است.اما با اینحال گفت وگوی خبرآنلاین با بهارستانی ها حکایت از آن دارد که صبر برخی از مجلس نشینان بالاخص اعضای کمیسیون انرژی به پایان رسیده و در تلاشند تا وزیر را برای پاره ای توضیحات در خصوص علت عدم این تغییرات به کمیسیون انرژی دعوت کنند.
آنچه که در حال حاضر شایعات به آن تکیه کرده است برکناری قلعه بانی در اولین قدم است.درحالیکه شنیده ها تاکید دارد رئیس جمهور فعلا با برکناری این مدیر نفتی مخالفت کرده است.
دراین بین اگرچه رستم قاسمی،پیشنهاد حضور اوجی مدیرعامل شرکت ملی گاز به جای قلعه بانی را به رئیس جمهور داده اما مخالفت جدی احمدی نژاد با این امر،این جایگزینی را غیر ممکن کرده است.
در این بین برخی از حضور محرابیان در نفت خبر دادند که این خبر را نیز باید شایعه ای کوچک دانست.احتمال حضور محرابیان در وزارت نفت مساله ای نیست که نقض شود اما جایگاهی که برای وی متصور شده، اشتباه است.
چرا که به نظر می رسد وزیر به شدت به دنبال جایگزین برای بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی است اما علی رغم مذاکره با چند تن از مدیران پتروشیمی اما هنوز در انتخاب جایگزین برای بیات به نتیجه نهایی نرسیده است.
دراین بین تحلیل ها حکایت از آن دارد که شانس محرابیان برای تکیه بر مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی بیش از دیگر صندلی های مدیریتی نفت است.
چرا که در زمان حضور محرابیان بر مسند مدیریت وزارت صنایع و معادن، احمدی نژاد در تلاش بود تا با ادغام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در وزارتخانه متبوع محرابیان، مدیریت این شرکت را در اختیار صنعتگران قرار دهد.
بنابراین این استدلال که محرابیان به پتروشیمی برود قوی تر از رفتن وی به نفت است.
در این بین برای صندلی نفت شخصی دیگر نیز نامزدشد اما جایگزینی وی به جای قلعه بانی نیز همانند اوجی با مخالفت احمدی نژاد مواجه شد.
وحید دستجردی معاون وزیر دفاع گزینه ای بود که رستم قاسمی به دنبال آن بود اما به دلیل مخالفت رئیس دولت این گزینه نیز کاملا به حاشیه رفت.
در شرایط فعلی علی رغم مخالفت کارشناسان، وضعیت ضیغمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی از دیگر معاونین نفتی بهتر است.
البته تا پیش از این اوجی در جایگاه امروز ضیغمی قرارداشت اما وی از شایعات حضورش در نفت و مخالفت رئیس جمهور با نشستن وی بر این مسند لطمه جبران ناپذیری خورد چرا که در حال حاضر نیز نمایندگانی که روزی برای تقدیر از نحوه مدیریت وی بیش از 200 امضاء جمع آوری کردند و روزی نام وی در جمع کسانی بود که شانس نشستن بر مسند مدیریت وزارت نفت را داشت امروز در جایگاهی قرار گرفته که اغلب نمایندگان زبان به انتقاد از وی گشوده اند هر چند که هنوز هم نگرانی برای از دست دادن جایگاه وی وجود ندارد.
اما مدیران دیگری هم هستند که در لیست تغییرات قراردارند.گفته می شود این افراد به زودی تغییر خواهند کرد اما هنوز وزیر برای جانشین آنها شخصی را مد نظر ندارد.
دراین بین شنیده می شود میرمحمد صادقی معاونت نیروی انسانی وزارت نفت،شاه میرزایی مدیرکل بازرسی و رسیدگی شکایات وزارت نفت، موسی سوری مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، قلاوند مدیرعامل شرکت نفت مناطق نفت خیز جنوب در لیست تغییرات قرار دارند و باید بزودی شاهد تغییرات اصلاحی در این سمت ها باشیم.
براین اساس خجسته مهر معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی، این روزها در حال طی مراحل اداری ادامه تحصیل خود در خارج از کشور است که بزودی وزیر باید به دنبال جایگزین برای سمت او باشد.
درعین حال اگرچه تا چند هفته گذشته شجاع الدین بازرگانی مدیر امور حقوقی و پارلمانی وزیر جایگاه محکمی داشت اما این روزها خبر می رسد که نام این مدیر نیز به لیست تغییرات نفتی اضافه شده است.
دراین بین شاید باید متذکر شد که این بلاتکلیفی ها در نفت صدمه جبران ناپذیری به منافع ملی خواهد زد.بنابراین باید هر چه زودتر تکلیف این تغییرات روشن شود تا نفت به آرامشی که آرزوی چند ساله است، برسد.این آرامش تنها کلیدی است که در اختیار رستم قاسمی قرار گرفته و اگرچه مسوولیتی سنگین است و با زمانی کوتاه نمی توان به آن جامع عمل پوشاند اما تنها اوست که باید به این وضعیت پایان دهد.
/22131
 

کد خبر 180017

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد قاسمي IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۳
    3 1
    اميدوارم هر كسي مياد لااقل به فكر تبديل وضعيت نيروهاي شركتي(پيمانكاري) نفت باشد ، چون در همه وزارتخانه ها حسب دستور رييس جمهور محترم انجام شده جز وزارت نفت
  • عبدالله IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۳
    3 1
    مگر وزیر اختیار خانه خودش را ندارد پس چرا قبول کرد وزیر بشه مگر مشکلات را نمیبینه مگر نباید با تغییرات اصلاحات لازم را انجام بده پس چی شد؟؟؟ما فکر میکریم قدرت سردار قاسمی بر مهندسی ایشان غلبه پیدا میکنه اما خبری نشد پس چیزهای دیگری یه ذهنمان رسید که این جریان بد جوری در کشور رخنه کرده
  • بيژن IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۳
    1 2
    نفت يه روزي نفت بود ، الان مختصات جغرافياي شخصيت حقوقي نفت از آموزش و پرورش، تامين اجتماعي ، ..پايينتر است و اين تغييرات مديريتي و عدم ثبات ، در اين تنزل جايگاه نقش اساسي را ايفا ميكند. نفت تبديل شده به محل تسويه حسابهاي سياسي و شخصي و بجاي انكه بنگاه اقتصادي باشد تبديل شده به يك موسسه عام المنفعه داراي اهداف سياسي و نه سودآوري.به اسم جذب نخبه ، افرادي وارد سيستم ميشوند كه شرايط احراز آنها را مديراني تعيين ميكنند كه ابتدا بررسي ميكنند فرزندان و ايل و طايفه آنها چه مشخصه يكساني دارند ، همان مشخصه ميشود شرايط نخبگي و بعد آنرا دستور العمل ميكنند و تظاهر ميكنند به شايسته سالاري.من رتبه دو آزمون سراسري كارشناسي ارشد با معدل 17 از دانشگاه معتبر دولتي نخبه محسوب نميشوم ولي ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین