یکی از محرمات ماه مبارک رمضان "تظاهر به روزه خواری" است. دقت کنید "تظاهر" به روزه خواری و نه "روزه خواری"! چرا که ممکن است بسیاری از افراد دارای عذر شرعی باشند و چه بسا روزه گرفتن بر آنان حرام هم باشد، بنابر این در یک زاویه و یا مکان پوشیده و دور از چشم دیگران ، درساعات روزه داری ، بخورد و یا بیاشامد.
حال تصورکنید یک مقام مسئول ، درجریان بازدید رسمی ، پشت در خودرو و یا گوشه ای از راهرو داروی تجویز شده ای را مصرف کند و عکاس یا فیلمبرداری در زاویه ای کمین کرده و درست درلحظه ای که آن مسئول لیوان آب را ، دوراز چشم دیگران سر می کشد ، عکس و تصویر وی را بردارد و فردا در رسانه ای و یا سایتی آن را به عنوان سند روزه خواری مقام مزبور منتشر نماید.
فرض کنید دونفر دوست ، که درمراودات اجتماعی بسیار افراد مودی آداب اند، ازفرط صمیمیت با هم ، کلام غیرمودبانه هم به هم بگویند، در گوشه ای خلوت با هم شوخی کنند و کسی مخفیانه صدای هر دو را ضبط و بعدا منتشر کند.
فرض کنید زن و شوهری ، خواهر و برادری ، پدر و دختری ، مادر و پسری و... در مراسم جشنی کنار هم ایستاده اند و از فرط هیجان آن زن و یا خواهر و یا دختر و یا مادر بدون این که توجه کسی جلب شود با دست ضربه ای به پشت محرم خودش می زند و دوربین بدستی رندانه آن را به تصویر می کشد و منتشر می کند.
بارها در سایت های مجاز وغیر مجازصحنه هایی را دیده ایم از دست در دماغ کردن ، یا مسیر نگاه و یا بهم خوردن نا خواسته تنه دو مقام داخلی و یا خارجی و مسایلی از این دست.
در هیچ کدام از این موارد افراد داخل تصویر قصد تظاهر به فسق و یا انجام فعل شنیع ندارند ، اما هنر!؟! عکاس وفیلمبردار چنان تصویرسازی کرده ، که گویا فردی درحال عمل منافی عفت است.
سوال این است که دو فوتبالیستی که این روزها بد نام عام وخاص شده اند ، تا آنجا که وزیر ورزش برای تنبیه آنان دستور شداد و غلاظ صادرکرده است ، آیا به قصد تظاهر به فسق و اشاعه فحشا این چنین کرده اند، یا مثلا با تردستی و با فرض اینکه کسی متوجه نمی شود با هم شوخی کرده اند؟ وبایدفرهنگ این شوخی های غلط و دون شان را، که دربین بعضی از ورزشکاران متداول است با برخوردهای تربیتی اصلاح کرد!
راستی چند نفراز تماشاگران فوتبال دراستادیوم و درسیما درهمان لحظه متوجه این شوخی نا بجا شده بودند؟
و آیا تصویر بردارانی که با زوم کردن وکُند کردن صحنه ها ، همه را متوجه این شوخی نا بجا کرده اند مقصرترند و اشاعه فحشا کرده اند، یا دو ورزشکار دوست که جواز بسیاری از این رفتارها را از پیش کسوتانشان آموخته اند و یا با تسامح بی توجهی مربیان این فرهنگ را در بین خود تسری داده اند؟
راستی برای دوربین دست گرفتن هم مفهومی بنام تقوا قایلیم؟ آیا برای شوخی نا بجا و زشتی که دو ورزشکارکرده اند باید حرث و نسلشان را بسوزانیم؟
آیا توجه داریم که این ورزشکاران با عشقی که به فوتبال داشته اند فرصت های آموزش و کسب مهارت در صنوف و حرفه های دیگر را از دست داده اند و محرومیت های نامحدود زندگی شان را تباه می کند؟
و با این بی آبرویی که برایشان درست می کنیم ، حتی امکان فعالیت های اجتماعی آنان را ازبین می بریم؟
با کدام صنف و متخصص و کاسبی با این حد از خطا چنین بی رحمانه رفتار می کنیم؟
نویسنده این مطالب نه از شخصیت ورزشی این چند نفر راضی است و نه طرفدار باشگاهی است، اما برخورد های انفعالی و سطحی را هم در این خصوص در شان مسلمانان نمی داند!
5757
نظر شما